14.01.2018

Bir Zamanlar Migros



Migros,denildiği zaman şu anda insanların aklına kesinlikle Kalite geliyordur.Migros,sektörde ve insanların zihinlerinde lider olmak için yarım asırlık bir deneyimi arkasında bıraktı.İşte fotoğraflar ile Migros nostaljisi.

Lider perakende devi henüz ülkemizde perakendecilik adında bir kavram yokken 1954 yılında,ülkemizde hem yerleşik hemde mobil olarak hizmet vermeye başladı.Şu an için hiç bir perakendecinin yapamadığını Migros 50 yıl önce yaptı ve müşterilerin ayaklarına kadar gitmeyi başardı.Migros Satış kamyonları yarım asır önce İstanbulluların bir çok temel gıda,alışverişini karşılamayı başarıyordu.Dilerseniz adım adım perakende liderinin gelişimine biz göz atalım.


Migros'un kurulduğu ilk yıllardan itibaren sadık müşterileri daima bayanlar olmuştur.50 yıl önce başlayan gelenek hala devam ediyor gibi.

Bu resimde Kamyon modeli bir önceki yıla göre daha üstün.Nedeni ise çok basit daha çok ürün çeşidi ve daha çok ürün kapasitesi.


Üst resimdeki kamyon ise 70'li yıllarda lojistik için kullanılan cinslerden.Bu tarihlerde Kamyon şeklinde olan satış şekli yerini,yerleşik mağazalara bırakıyor.


Ve efsane fotoğraf,üste yer alan resim Migros'un ilk mağazası ola şerefini taşıyor.Yıl 1957,Yer ise Beyoğlu Balık Pazarı.Bu mağaza aynı zamanda ülkemizde müşterilerin,kendi ürünlerini kendilerinin alabildiği ilk mağaza.


Migros,günümüzde ise ülkemizde perakende ve perakendecilik alanında,bir çok ilke imza atmış ve sektörü domine eden en önemli firmaların başında yer alıyor.Şu an için yaklaşık 2 bin mağaza ile,ülke dışında da tüketicilere hizmet veriyor.

2 yorum :

  1. Başlıkla alakası yok ama sitede tekno yapı tekstil perakendecileri ile de haberler yapılırsa çok daha güzel olur diye düşünüyorum
    Site ağırlıklı olarak gıda perakendeciliği haberi yapıyor ama ülkemizde iyi işler yapan gıda dışı perakendecilerde var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısınız.Zamannzaman bahsettiğiniz perakende kategorileri ilede haberler yapıyoruz,lakin gıda perakendecileri kadar fazla değil.Biraz daha özen göstermeye gayret ederiz.Tavsiyeniz için teşekkürler.

      Sil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda