31.01.2018

Sektörün Geleceği "Teknoloji"ye Bağlı



Ahold Delhaize'in CEO'su Dick Boer'e göre , süpermarkette yeni bölümlerde sunulan hizmet ve genel deneyim, e-ticaret devinin Seattle'da açtığıkasiyersiz mağazadan Amazon'la farklılaşmanın önemli bir noktası oluşturuyor .

Şirketin Çarşamba günü dördüncü çeyrek ve yıl sonu satış sonuçlarını bildirdikten sonra CNBC ile yaptığı bir röportajda, Boer, Hollanda merkezli Zaandam şirketinin alışveriş deneyimini iyileştirmek için teknolojiye yoğun bir şekilde yatırım yaptıklarını söyledi ancak mağazadaki taze bölümler halen devam ediyor süpermarket biçiminin bir çapa.

Boer, tam otomatik depoların gıda perakendeciliğinin geleceği olup olmadığı sorulduğunda otomasyonun sadece denklemin bir parçası olduğunu söyledi. Amazon Go, daha çok ambalajlı mallar üzerine yoğunlaşırken, şirketin satışlarının% 50'sinden fazlasını taze ürünler oluşturuyor.

Boer, "Yeni tarafta yaptığımız şey eğlence yaratmak, heyecan yaratmak ve yenilik yaratmaktır" dedi. " Mağazalardaki hizmet seviyeleri ve müşterilerin heyecanı için de fırsatlar görüyoruz ."

Ahold, teknolojinin sadakat programlarıyla özellikle mağaza kontrolü, e-ticaret ve kişiselleştirme alanlarında önemli bir rol oynayacağına inandığını belirtti.

Şirket, geçtiğimiz ay Hollanda'daki AH to Go mağazalarından birinde kasiyersiz bir sistem test etmeye başladı. Bu sistem, kullanıcıların yazarkasa gitmeden ürünleri ödemek için bir kredi kartı veya akıllı telefon içeren bir elektronik raf etiketine dokunmasına izin verdi. Sistemin Haziran ayında Ahold'un Hollanda'daki 74 mağazasının tamamına yayması bekleniyor.

ABD'de şirket hem avuç içi cihazlarıyla hem de Scan It ile alışveriş yapan ürün taramasında ön plana çıktı! mobil uygulama.

ABD'deki vergi reformunun faydalarından sorulan Boer, tasarrufların Ahold Delhaize müşterilerine fayda sağlamak için kullanılabileceğini ve şirketin fiyatlamaya yatırım yapmayı seçebileceğinin bir ipucu olduğunu söyledi.

"Ahold Delhaize, güçlü bir bilançoya sahip bir şirkettir, bu nedenle nakit perspektifinden, yatırım yapmak istiyorsak yatırım yapabiliriz" dedi. Bunun için vergi indirime ihtiyacımız yok, ancak müşteriler için yapmak istediğimiz her yatırım için açıkçası bu yardımcı olacak. "

ABD 4. çeyrekte tasarruf sağlıyor
Bu arada Ahold, ABD'deki hem Ahold hem de Delhaize bölünmelerinde dördüncü çeyrek kompozisyon mağazası kazançlarını bildirdi.

Stop & Shop, Giant-Carlisle ve Giant-Landover banner'larını ve Peapod e-ticaret işlemlerini içeren Ahold USA bölümündeki benzin hariç olmak üzere kompozisyon mağazası satışları çeyrekte% 0,6 arttı ve bu satışlar sabit kalmıştı. tam yıl. Sonuçlar,% 1.1 enflasyon ile birlikte, yeni bira ve şarap ürünlerinin artan işlemleri yönlendiren Giant-Carlisle'dan gelen güçlü bir çeyrekle takviye edildi. Şirket, Ahold USA'daki pazar payı bir yıl önceki dördüncü çeyreğe göre sabit kalması bekleniyordu.

Ahold USA'daki toplam satışlar sabit döviz kurlarında bir önceki yıla göre% 0.7 düşüşle yaklaşık 6.9 milyar dolara, satışlar ise% 1.5 düşüşle 28.6 milyar dolara düştü.

Hannaford ve Food Lion banner'ları içeren Delhaize America'da kompozisyonlar% 1.5 oranında arttı ve her iki zincirden de olumlu sonuçlar alındı. Food Lion, Charlotte ve Greensboro, NC pazarlarındaki ve Richmond, Va'daki "Fresh, Easy and Affordable" konumunun kullanıma sunulmasından faydalanmaya devam etti.

Delhaize America pazar payının bir önceki yılın aynı dönemine göre daha yüksek bir artış göstermesi bekleniyordu. Fiyat enflasyonu çeyrekte% 0,7 idi.

Delhaize America Group'un dördüncü çeyrekte gerçekleştirdiği toplam satışlar, bir önceki yılın aynı dönemine göre% 1.2 artarak 4.6 milyar dolara yükseldi. Yıl boyunca satışlar, Ahold'la birleşmeden önceki Delhaize sonuçlarını da içeren, teklif bazında% 1.3 artarak 19.1 milyar dolar oldu.

Ahold, şirket genelindeki çevrimiçi satışların, dördüncü çeyrekte% 0.25 oranında sabit döviz kurunda yükseldiğini ve bu yılın tamamında yaklaşık 3.5 milyar dolara ulaştığını söyledi. Bunun yarısından çoğu, satışlarının dördüncü çeyrekte% 29.8 arttığını gören Hollanda'daki Bol.com bölümünden geldi.

Hollanda'daki online satış performansı ve% 6 komposto satışları büyümesi ile Ahold, satışlarının dördüncü çeyrekte% 1.6 artarak 15.8 milyar avroya, yani yaklaşık 19.6 milyar dolara ulaştığını söyledi. Yıl boyunca for-forma satışları temas kurlarındaki% 1,7 artışla 77,7 milyar dolara yükseldi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda