27.01.2018

Walmart'tan Japonya Hamlesi



Walmart Stores Cuma günü Amazon'la olan savaşında bir başka adım atarak, Japon elektronik ticaret şirketi Rahman ile Japonya'da bakkaliye satmak ve ABD'de e-kitaplar sunmak için stratejik bir ittifak kurdu.

Walmart'ın bir yan kuruluşu olan Şampiyona ve Seiyu GK, Japonya'daki yeni çevrimiçi bakkal dağıtım hizmetini Laikli Seiyu Netsuper olarak bilinen bir ortak girişim kurmaya karar verdiler. Yeni hizmetin yılın ikinci yarısında başlaması planlanıyor.

Bakkaliye teslimatının hem özel bir tatmin merkezi hem de Seiyu mağazalarından yapılması bekleniyor ve ayrıca, Lüks Ichiba pazarındaki yerel gurme ürünleri de içerecek. Japonya'nın en büyük süpermarket zincirlerinden biri olan Seiyu, Japonya'da geleneksel süpermarketler, hipermarketler ve bir genel ürün mağazası işletiyor.

Bloomberg raporuna göre, "Japonya'nın Amazon'u" olarak bilinen Ichiba, ülkedeki her dört online işlemden yaklaşık bir tanesini gerçekleştiriyor. Ayrıca, çevrimiçi kupon hizmeti Ebates'te ve Lyft'ta biniş payı şirketinde yatırım yapılmaktadır.

Walmart'ın başkanı ve CEO'su Doug McMillon "Rahat bir e-ticaret işidir ve Japonya'daki en iyi çevrimiçi alışveriş merkeziyle işbirliği yapmaktan heyecanlıyız" dedi.

Walmart, ayrıca, Kobo'nun ABD'deki Kobo e-kitap markası için seçkin kitle perakende ortağı haline gelecek ve Kobo'nun Walmart.com müşterilerine yaklaşık 6 milyon başlık sunacak. Site, bu yılın ilerleyen saatlerinde satışa yönelik e-kitaplar ve sesli kitaplar sunmaya başlayacak. Walmart ayrıca Kobo e-okuyucu cihazlarını da taşıyacak. İçeriğe bir Walmart / Kobo ortak markalı uygulaması aracılığıyla erişilebilir olacak.

Toronto merkezli Kobo Kanada'da kuruldu ve raporlara göre, bu zincir iflas etmeden önce Sınırlar ile bir ortaklık yoluyla ABD'ye girmeyi ilk aradı. Daha sonra, Edinilmiş tarafından satın alındı.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda