12.02.2018

A101 2018 Çalışma Şartları/Maaşları



İndirim marketçiliğin de devasa bir güç,ülkemizin en çok satış mağazası olan perakendecisi.2018 yılı hedefleri açıklandığı zaman bir çok kişi hayret etmişti.Lakin A101 adım adım hedeflerine yaklaşıyor.Şu an için 8 binin üzerinde mağazası bulunan firmanın hedefi,yıl bitmeden 10 bin şubeyi geçmek.

A101 Çalışma Şartları 2018

A101'de günlük çalışma süresi yasalarda geçtiği gibi 7,5 saat olarak belirlenmiştir.Yemek ve çay molalarınız bu saatlere dahil değildir.Günde 1 saat mola hakkınız bulunmaktadır.Hafta da 1 gün izin ve yılınızı doldurmanız halinde 14+2 gün olmak şartı ile yıllık izin hakkınız vardır.

Personel her hafta değişen vardiyalar ile istihdam edilmektedir.Vardiya düzeni mağaza sorumlusu tarafından sağlanmaktadır.Firma da zaman zaman fazla çalışmanız söz konusu olabilir.Bu fazla çalışmalar için,denkleştirme yapılmaktadır.

A101 Maaşları 2018

Asgari ücretin artması ile maaşlarda bir miktar artış oldu.A101'de personel daha doğrusu yeni başlayan her işçi Asgari ücretten %10 daha fazla bir maaş işe çalıştırılmaktadır.Buna ek olarak envanter ve satış primi de uygulanmaktadır firmada.Bu primden gele rakamlar maaşınızın %15-20'si kadar olabilmektedir.Yemek ücretleri firma tarafından karşılanmaktadır.Firmanın hiç bir mağazasında servis imkanı yoktur.

Personel - 1.700-1.800 TL
Mağaza Müdür Yardımcısı - 1.950-2.500 TL
Mağaza Müdür - 2.250-3.000 TL

Kısaca özetlemek gerekirse: Maaş + Prim + Yemek Ücreti şeklinde bir tablo çıkmaktadır karşımıza.



248 yorum :

  1. Merhabalar bana evrakları tamamlayıp getirmemi söylediler bende tamamladım sözleşme yapıp imza attım iskurlu olarak alınacağım kac gün içersinde ise başlayabilirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde 7 gün içinde işbaşı yapmanınız gerekiyor.

      Sil
  2. Kaçıncı ayi mi doldurdugum zaman ihbar süresi çalışmak zorundayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci ay,yani 60 gün calışırsanız,işten çıkmadan önce 14 günlük ihbar süresini çalışmanız gerekiyor.

      Sil
  3. engelli çalışanların şartları nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışabilecek derecede engeliniz yoksa,şartlar değişmez.

      Sil
  4. Merhabalar, a 101 işkur kapsamı ile girdim. A 101 ödeme de ekleme yapıyor mu? Aylık 1600 kadar alıyorum . A 101 in 200 tl kadar eklediğini duydum. Bu doğru mu yoksa sadece 1600 mü veriliyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aradaki farkı size A101 veriyor.Mağaza sorumlunuz bu konuda sizi bilgilendirecektir...

      Sil
  5. maaş ayın kaçında veriliyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ayın 01-05 tarihleri arasında yatar maaşlar.

      Sil
  6. Iyi gunler ben A101 de iş başvurusu yaptım ve yüzyüze konuştuk bölge mudurunle ve bana dedilerki askıya alinmissiniz peki nezaman belli olur acaba

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim ama işe alinirmiyim acaba

    YanıtlaSil
  8. Rica ederiz.Personal ihtiyacı varsa alınmamanız için bir neden yok.

    YanıtlaSil
  9. Personel ihtiyacı varmış ama

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar ben üniversite öğrencisiyim A101 veya bimde part time çalışabiliyor muyum ? Ve part time çalışma varsa kaç saat acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi çalışabilirsiniz.Haftalık 30 saat çalışırsınız.Maaşlar ise yaklaşık 1000 TL civarındadır.

      Sil
    2. Haftalık 30 aylık 127.5 saati geçemz daha az çalışablirsin ama daha fazla çalşmazsn. Bu mağazanın cirosuna göre değişr. Haftada en az 2 gün izin. En fazla 1200 gbi bi meblağ alırsın

      Sil
  11. Bu sorulara cevap yazan bu konuyu yazan Arkadal sen nasıl bilgisizdin milletin kafasını yalan boş bilgilerle doldurma

    BAKIN ARKADAŞLAR OLAY ŞU

    7,5 + 1 çalışma günlük
    Haftada bir kez sabah açılış akşam kapanış yapmak zorundasınız haftada bir gün izin
    Yemek kendiniz alıyorsunuz yemek parası yok
    Yol parası ms veya msy kere veriliyor sözde
    1.810 güncel maaş ama oda sözde 2029,50 ₺
    Fazladan çalışırsanız mesainiz ödenmez çünkü mesai kavramı farklı 1 saat fazla çalışırsanız 1 saat erken çıkarsınız müsait bir gün derler o gün asla gelmez fazladan fuller çekersiniz saatlerce fazladan çalışırsınız molalarınızı kullanamazsınız
    Ms keyfe tüm gün mola yaptırmaz
    İznini iptal eder

    Yönetici lütfen bu yazımı onaylar mısın insanlar görsünler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki onaylarız.Zira Perakende Kulis,sektör çalışanları tarafından oluşturulmuş bir haber sitesidir.Perakende çalışanlarının yorum yapması,eleştirmesi ve gerçekleri dile getirmesi bizim açımızdan sevindirici.Teşekkürler ve iyi çalışmalar.

      Sil
  12. Merhaba eğitim şartı nedir ise alınmak için lise şartı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde lise mezunu almaya özen gösterselerde,ilkokul mezunuda aldıkları oluyor.

      Sil
  13. Engelli yim % 45 engelim var başvuruyu nereye yapiyorum. Engelli alanları nelerdir. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şartlar sizin içinde aynı.Başvurunuzu genel merkez üzerinden yapabilirsiniz.

      Sil
  14. Ihbar süresini calismazsam ne gibi cezai işlem uygulayabilirler acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde dava açma hakları var lakin,şirketler pek bu işler ile uğraşmaz.Lakin içeride birikmiş alacaklarınız verilmeyebilir.

      Sil
  15. Merhaba ben işe başlayalı 1.5 ay oldu şu an işi bıraksam tazminat davası açma hakları var mı bana? Sözleşmemde deneme süresi diye bir madde var mıydı hatırlamıyorum da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,60 gün dolmadan istediğiniz an bırakabilirsiniz.

      Sil
  16. İlk 3 ay iskurdan giriş yapilacagi söylendi maaşım ne kadar olur

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar ben a101e iş başvurusu yaptım benden işkur arayan belgesi istediler bende işkurdan belgeyi verdim biz size geri döncez sediler 3gün oluyor dönmediler acaba nezaman dönerler bana

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar ben a101e iş başvurusu yaptım benden işkur arayan belgesi istediler bende belgeyi verdim geri döneceklerini söylediler ve 3gündür aramalarını bekliyorum acaba geri dönerler bana

    YanıtlaSil
  19. Engelli varsa a101 icin yardimci ilabilirim ankara kecioren de

    YanıtlaSil
  20. 30 yaş üzeri ise aliyorlar mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet alıyorlar.Başvurunuzu yapmanızı tavsiye ederiz.

      Sil
  21. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      İşkur bünyesi yerine,doğrudan kadrolu olarak başlamak daha avantajlı.Nitekim beklemeniz çok uzun sürmeyecek ise,biraz daha sabretmeniz sizin için avantajlı.Personel ihtiyacına göre belki 20,belkide 30 gün içinde iş başı yapmanız muhtemel.

      Sil
  22. Esim evlilik nedeniyle ayrildi sehir degisikligide oldu sonra basvurduk evraklari hazirladik verdik sonra olumsuz yaniti aldik 2 yil gunluk temsilcilikte yapti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,evlilikten dolayıda olsa tazminat alanların işe başlaması çok zor.Ancak bölge sorumlusunun tavsiyesi ile işe alınabilir.

      Sil
  23. merhaba bana işkur üzerinden 3 aylık çalışacaksn denildi bugün aradlar sözleşme imzala işkurda dediler ama bna nerede çalışacagm söylenmedi nerede çalışacagımı blmeden sözleşmeyi imzalamam yanlş deqlmi ayrıca dyelimki başladm çalşmaya yapamadm devam edemyorm brakmak istyorm 3 ay dolmadan braksam bir sorun yaşarmıyım şimdiden tşkrler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,işe başlamadan bir gün önce size mağazanızı söyleyecekler.Ne yazık ki,her firma bu şekilde eleman alıyor.Son dakikaya kadar mağazanızı söylemezler.Ne zaman isterseniz işi bırakabilirsiniz.Lakin 2 ay(60 gün) çalışma durumunda,iki hafta önce işten çıkacağınızı bildirmeniz zorunludur.

      Sil
  24. Merhaba evrak listesinde diploma noter tastikli istiyorlar. Ben onlisans ogrencisiyim. Ogrenci belgesi versem olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,öğrenci belgeniz evrak listesinin içinde yer alsın,evrakları teslim ederken durumu izah edin.Sorun olmaması gerekiyor.

      Sil
  25. İyi günler bende 8 ay çalıştım a101 de bsnin sebebiyle çıkmak zorunda kaldım. Şuan tekrar başvurdum yeni bs beni önericek genel müdüre. Bekliyorum yalnız ben tazminat falan almadım alınıyor muydu onu bile bilmiyodum. 1 hafta oldu bs ile görüşme yapalı ne kadar sürede sonuç gelir merak ediyorum doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Bölge sorumlusu sizin hakkınızda olumlu kanaat kullanırsa işe alınırsınız.Size dönüş yapmaları bir veya iki haftayı bulabilir.

      Sil
  26. merhaba ben ocak ayinin 10unda basladim ise 3 ayda alinan primden bu ay yararlanabilirmiyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nisan ayında prim almaya başlamanız gerekiyor.

      Sil
  27. merhaba a101 de part time eleman olarak başladım maaşı 1500 civarı dediler yukarıdaki cevaplarda 1000 tl civarı diye cevaplanmış hangisi doğrudur? bir de part time elemanlar full çalıştırılıyor mu 12 gün oldu hala daha izin kullandırmadılar ne gibi haklarım var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,Partlar haftada toplam 29 saat çalışır.Bu saatlerden fazla çalışmanız söz konusu değil.Zira daha fazla çalışmanız durumunda mesai almanız gerekiyor.Siz sanırım daha fazla saat çalışıyorsunuz.Aksi takdirde 1500 TL almanız mümkün değil.Yöneticinize iletmeniz halinde izin vereceklerdir.

      Sil
  28. merhaba ben ortaokul mezunuyum başvurmak istiyorum kasıyerlıge alınabilir miyim acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,A101'de kasiyer diye bir şey yoktur.Kasiyerlik dahil ağır olmayacak şekilde bir çok işi yapmanız gerekiyor.Kasiyerlik sadece bunlardan bir tanesi.Ortaokul mezunu olmanız çalışmanıza mani değil.Başvurunuzu yapmanızda yarar var.

      Sil
  29. Ben a101de çalışıyorum aldığım maaş en fazla 1800tl ben evimden çıktığımda 2 vasıta ile gidiyorum işe öncden 15 dk yürürdüm eski iş yerime işkurlu elemanlar gelince bölge sorumlum beni başka yere sürdü adalet mi bu? Şimdi başka iş arıyorum bulursam çıkışımı vericem ,zaten magaza sorumlum hakkımı yiyiyor 9da açtığım magazadan 8de çıkıyorum saati geri ödediğinde ise söyleniyor tehtid ediyor

    YanıtlaSil
  30. Merhaba. 16 eylül 2017 de is bası yaptığım A-101 den 31 Mart 2018 tarihinda istifa ettim.istifami 10 gun onceden haber vermistim.Maasım ise 1350 tl yattı. Nisanın 5 den sonra ek ödeme yaparmilar acaba normalde bu ay primli almam gerekiyor ama benim primden ziyada kendi maasimdanda baya dusuk eksik yatirmislar. Bi bilgi verirseniz memmun olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,kalan tutar hesabınıza yatacaktır.Zira siz istifanızı önceden haber vermişsiniz.Yatmaması durumunda genel merkezi arayıp durumu izah edin.

      Sil
  31. İyi günler A101 de işkurlu olarak işe girdimde tam ayın kaçında yatar aceba maaşım bilgisi olan cevaplayabirmi. Biri 15 dedi birisi 5 dedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5'i denilse de bazen maaşları 15'ine kadar sarkabiliyor.Siz garantiya almak için ayın 5'i-10'u arası bankaya sorabilirsiniz.

      Sil
  32. Merhabalar daha önce şok markette çalıştım a101 e de başvuru yaptım cuma günü bölge müdürüyle görüşücem şokta çalışmam sorun olur mu bide güncel maaşlar ne kadar 2 bin ti yi buluyomu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önceki iş yerinden sorunsuz bir şekil de ayrıldıysanız sorun olmaz.Evet maaşlar iki bin lirayı geçiyor.

      Sil
  33. 31mart cumartesi saat 2 de sözleşmeleri imzaladım bisürü...bugün 3 nisan daha aramadılar işe ne zaman başlarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizden evrak istendi mi,istendiyse siz evraklari teslim ettiniz mi?

      Sil
  34. merhaba ben A101 de calşyorm ama yaknda taşncaz beni başka bi yerr transfr ederler mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,evet ederler.Taşınmadan önce durumu mağaza sorumlunuza iletin,o da bölge sorumlunuza iletecek ve en kısa sürede gereken rotasyonu yapacaklardır.Lakin bu rotasyon için sizin evinize yakın mağazada personel eksikliği olması gerek.

      Sil
  35. Merhaba, Ben lise mezunuyum fakat 18 yasima girmedim a101 de ise girebilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba en az 18 yaşında olma şartı bulunuyor.

      Sil
  36. Merhaba, A101 de işe 4 Nisan 2018 de başladım. Bir ay dolunca çıkmayı dusunuyorum yani maaşı aldıktan sonra. Uzak ve yorucu olmasından dolayı. Sigortam yatar mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sigortanız yatıyordur zaten.Maaşınız da siz ayrıldıktan sonra ilk maaş haftasında yatacaktır.

      Sil
  37. E devletten kontrol ettim sigorta 4a adı altında uzun vadeli gozukmuyor ama aktif yazıyor. Birde ise giris cikisimi sistem izerinden girmiyorum suanlik ondan olabilir mi? Kullanici adi ve sifrem verilmedi de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sigorta işlemleri bir ay geriden gelir.Yani şu an Nisan ayındayız,lakin sistem hala şubat ayının verilerini gösterir.Nisan ayının sonlarına doğru,Mart ayının verileri işlenmiş olur.Sigortanız eksiksiz bir şekilde yatıyordur.

      Sil
  38. Merhaba a101 başvurum onaylandı ise çağırdılar ama 4 haftalık hamileyim bi sorun olur mu

    YanıtlaSil
  39. Merhaba A101 de ise başlayavgimb evraklarımi hazırladim artık hep iskurla aldıklarını soylediler ilk 3 ay işkur üzerinden maaş alicakmişim duduj oldugunu soyledik bs sorumlusu sormak aklıma gelmedi ne kadar bu işkur üzerinden alacagim maaş bilginiz varsa bu konuda yardimcu olurdanin sevinirim

    YanıtlaSil
  40. Merhaba a101 başvurum onaylandı ama 4 haftalık hamileyim bı sorun olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakına girmeyin kasiyerlik die disey yok girerseniz hem güvenlik görevlisi hem kasiyer hem reyon temsilcisi hem temizlikçi hem manav oluyorsunuz ve maaş 1.800 TL yemek yol içinde 100 TL yemek ne var 1 aylık girdiğim gibi çıktım ben bicene girdim

      Sil
  41. ANKARA WİNGS'İN YANINDAKİ ŞUBENİZDE ÇALIŞMAKTAYIM VE BURDA MÜDÜR (SONER) VE YARDIMCISI (FATMA) KAFALARINA GÖRE ÇALIŞMA SAATLERİ UYGULUYORLAR. İŞKURDAN MESLEK EDİNDİRME ADI ALTINDA ÇALIŞIYORUM FAKAT ÇALIŞMA SAATLERİZ HAKKINDA BİRŞEY SÖYLEDİĞİMİZDE İŞTEN ÇIKARSANIZ İŞKUR'A TAZMİNAT ÖDEMEK ZORUNDA OLDUĞUMUZU SÖYLÜYORLAR.SABAH 8:30'DA BAŞLAYIP AKŞAM 18:30' PAYDOS EDİYORUM GÜNDÜZ VARDIYASINDAYKEN AYRICA HAFTANIN BİR GÜNÜDE FUUL VARDIYA ÇALIŞIYORUM. AKŞAM VARDIYASIDA FARKLI DEĞİL 13:30'DA BAŞLAYIP AKŞAM İŞ BİTİNCE ÇIKIYORUZ,Kİ SAAT 22:00'Yİ GEÇİYOR. BEN BİR BAYAN OLARAK EVE GİTMEKTE ÇOK ZORLANIYORUM.
    AYRICA İŞKUR İLE GÖRÜŞTÜM MÜDEHALE EDECEKLERİNİ VE MÜFETTİŞ ATAYACAKLARINI SÖYLEDİLER. BÖYLE KURUMSAL BİR FİRMANIN BÖYLE SOYTARILARA SORUMLULUK VERMESİNE ANLAM VEREMİYORUM.
    SAYGILAR...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tür şikayetlerinizi 170'i arayarak dile getirebilirsiniz.Firmayı ve iş yerini denetlemeleri için müfettiş yönlendiriyorlar.

      Sil
  42. Merhabalar ben haftalik izinimi pazartesi gunu kullandim. Ve o hafta bir gün işe gitmedim. Bir yaptırım vs olur mu? Devamsizlik hakkinda bilgilendirirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  43. Sürekli olarak olan bir durum değilse maaşınızdan bir günlük ücretiniz kesilir.Lakin sürekli olarak tekrarlanırsa işten tazminatsız çıkartılabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  44. Merhabalar ben 10 gündür calisiyorum ve isten cikmayi dusunuyorum. Cikarken yazili olarak bisey yazicaksin felan dedi arkadaslarim. İsten cikista bilgi almak istiyordum. 10 günlük calisma icin maas ve sigortam yatar mi birde onu merak ettim. Cikmamda bir sorun olmaz degil mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaşınız ve sigortanız eksiksiz bir şekilde yatar.İstifa dilekcesi yazıp,iş yerinden ayrılmanız yeterli.

      Sil
    2. 10 günlük çalışma için bir ihbar süresi taninmaz yani 14 gün daha calismama gerek yok anladigim kadariyla. Sadece dilekçe yetiyor.

      Sil
  45. A101 de çalışanlar hastalanma durumunda rapor alırlarsa sıkıntı oluyor mu bi problem çıkarıyorlarmi acaba bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten hastaysanız ve bunun için rapor aldıysanız sorun çıkmaz.

      Sil
  46. Merhaba ben mezun olduktan sonra ise başlamak istiyorum yakınımıza bir bayiniz açılıyor insanlar vana her hafta çalışanları başka bayilere yapmadığınızı söyledi öyle bir şey var mı yoksa yakın bayiilere mi yolluyorsunuz bunu öğrenebilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde evinize en yakın mağazalarda çalıştırılmaya özen gösteriliyor.Lakin yakında şube olmayınca mecburen yakın mağazalar dışında alternatif mağazalar seçiliyor.

      Sil
  47. Peki her hafta başka bayilerde mi calistiriyorsunuz? Böyle bir şey var mı yoksa tek bayide mi kaliyoruz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde sizden kaynaklanan bir sorun olmadığı sürece,şubeniz değişmez yıllarca aynı şubede çalışırsınız.

      Sil
  48. 3 ay sonra üniversiteye gideceğim için işten ayrılabilir miyim?

    YanıtlaSil
  49. Merhaba ben 17 yaşındayım bu sene liseden mezun olacağım ekimde 18 olucam ama 18 yaş zorunluluğu var sizde sorun olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba yıl olarak 18 olduysanız işe alma ihtimalleri olabilir.Lakin genelde en az 18 yaşının doldurulmasına dikkat ediyorlar.Başvurunuzu yapın,olumlu görürlerse size dönüş sağlarlar.

      Sil
  50. Mrb benim 45 raporum 45 vergi muafiyetim var mavişim ne kadara gelir orene bilirmiyim

    YanıtlaSil
  51. Merhaba dün internet üzerinden başvurdum bugün aradılar tek merak ettiğim konu saç sakala karışıyorlar mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saça pek karıştıkları söylenemez.Fakat sakal ve bıyık bırakmak yasak.

      Sil
  52. İyi geceler ben A101 e yeni basladım ilk 15 günü doldurdum ama 1 in de degilde mart 17 de basladım ve Maaşımı da eksik aldım 1800 deil de sadece 800 aldım bu neden kaynaklanıyor yoksa dogru mu ? kafayı yiyicem cevap verin lütfen iyi geceler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 günlük maaş almışsınız.Gelecek ay net maaşınızı alacaksınız.Bu konuda panik yapmanıza gerek yok.

      Sil
  53. Bende çalışıyorum işkur dan ilk 3 işkur verecekmiş maaşları nekafar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asgari ücret üzerinden maaş alacaksınız.Maaşınız halk veya ziraat bankasına yatacaktır.

      Sil
  54. Merhaba bundan 20 gun once A101 magazasina cv bıraktım ertesi gün gorusme icin aradılar o gun aksilik çıktı gorusmeye gidemedim geçtiğimiz pazartesi tekrar cv bıraktım cagirdiklari mağazaya ama arayan geri dönüş yapan olmadi acaba önceki gorusmeye gitmedigim için olabilir mi simdiden tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir,yapmanız gereken o mağaza sorumlusuna ulaşıp,size yeniden görüşme sağlamasını rica etmek.

      Sil
  55. merhaba .Daha onceden bayan gıyımde calıstım 7 yıl kadar.. magaza sorumlusu olarak. buraya basvuru yaptım ve gorüşme ıcın cagırıldı.. ben dırek magaza sorumlusu olarak ıse baslamak ıstıyorum.. Bunu gosrusmede dıle getırmem olabılır mı ? yoksa bu alanda tecrubem olmadıgı ıcın red mı edelır ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,dile getirebilirsiniz lakin başlatırlarmı bilinmez.Neticede hiç bilmediğiniz bir sistemde işe başlayacaksınız.Tecrübeniz varsa zaten bir yıl gibi kısa bir sürede Mağaza sorumlusu olursunuz.personel olarak başlamak ve işi öğrenip basamakları tırmanmak iyidir.Lakin yinede siz bilirsiniz.

      Sil
  56. Merhaba A101 e internetten başvuru yaptım bugün arayıp yarın görüşmeye çağırdılar CV mi getirmem gerekiyor mu yanımda?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstemeyebilirler lakin CV götürmeniz de fayda var.Bol şanslar size.

      Sil
  57. Mrb bende a101 de çalışıyorum Magaza sorumlusu beni saatimden fazla çalıştıyor bölge sorumlusuna söylememe rağmen sattlerde hiç bir değişiklik olmadı ne yapmalıyım nereye şikayet etmeliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,170'i arayabilirsiniz.Burada yazdığınız gibi sözlü şikayet oluşturursanız,müfettişler yönlendirilir ve bu fazla çalışmanın önüne geçilir.

      Sil
  58. Merhaba tekrardan bugün gittim evrak listesini verdiler 2 mayısta başlatıcaklar işte sormayı unuttum onlarda söylemedi yemek varmıydı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek A101 tarafından karşılanır.Genelde yemek ücreti ödenir.Bazı mağazalarda ise yemek verilir.

      Sil
  59. Merhaba ben internetten basvuru yaptim ertesi gun arayip cagirdilar.bölge muduruyle görüstüm.hayirli olsun dedi evrak listesi verdi.evraklari teslim ettim 2gun icinde.ise alinmis oliyormuyum ne zaman baslarim acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrakları teslim ettiyseniz en geç 48 saat içinde işe başlamanız gerekiyor.

      Sil
  60. merhabalar işkur kapsamında işe başladım
    16 şubatta başladım
    2 martta 678 verildi 15 günlük para (halkbanktan elden aldım)
    2 nisan da ise 127 tl yapı kredi hesabına yattı ara paraymış.
    20 nisan da ise 1400 yattı (yine halkbank eldenn)
    1 mayısta eğitim sonu eriyor ve gülük 61,25 ücret için sözleşme imzaladım bu ücreti düşünürsek geri kalan ahkkım 1 mayısta yatar mı eğitim bitince
    biliyorum kafanızı yordum ama son 1 haftadır hakkın olan para denk gelmedi tamamlanır mı diye meraak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet eğitim bitince içeride hiç paranız kalmayacak şekilde tüm hakkınızı alacaksınız.Bu konuda endişe etmenize gerek yok.

      Sil
  61. Mrb ben daha önce A101de 6 ay çalştm sonra sağlk sorunum nedeniyle gitmedim işe bunu mağaza sorumlularna bildrdim gitmedim bi daha artık bana tebligat geldi içeriğinde işten izinsz ayrıldığım yetkililere haber vermediğim ve hiç bir şekilde bna ulaşamadkları vb seyler yazıyo bu knuda yardmcı olurmusunuz teşekkürler

    YanıtlaSil
  62. İş akdinizi tek taraflı fesih etmişlerdir.O belge de tutanaktır.Sadece yasal olarak kayıt altına almışlar durumu.Genel merkeze gidip ilişiğinizi kesin.Çok büyük bir sorun değil bu.

    YanıtlaSil
  63. Merhaba ben liseyi disardan okuyorum ve askerligimi yapmışım A101 liseyi aciktan okuyanlari alıyorlar mi acaba bilgisi olan varmi

    YanıtlaSil
  64. Liseyi dışardan devam ediyorum kabul ediyorlar mi acaba

    YanıtlaSil
  65. Merhaba 17 yaşındayım a101 de işe alınırmıyım?

    YanıtlaSil
  66. Üç dört ay gibi kısa bir süre çalışmayı düşünüyorum, herhangi bir problem yaşatırlar mı

    YanıtlaSil
  67. Merhaba a101 genel müdürlük yönetici asistanı maaş hakkında bilgi verir misiniz , ayrıca mesaiye kaldıklarında mesai farkı alirlarmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2250-3000 TL arasında değişir maaşlar.Merkez personeli hiç şekilde mesai ödemesi almaz.Zira mesai yapmalarını gerektiren,bir durum olmuyor.

      Sil
  68. 1.5 hafta once ise basladim ozel sebeblerden dolayi birakmak istiyorum 1 gun once magaza yetkilisine bildirdim 1 hafta calismam gerektigini soyledi suan 1 hafta gitmek istemiyorum bugun ise gitmesem sikinti yasarmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,60 gün dolmadığı için istediğiniz an işi bırakma hakkına sahipsiniz.Belirli bir süre çalışmanıza gerek yok.

      Sil
  69. Bir A101 mağazasında personel sayısı kaçtır ve bu personel sayısı neye göre belirlenir değişir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde 4-5 bazı durumlarda 6 olabiliyor.Personel sayısı Mağaza Cirosuna göre belirlenir.

      Sil
  70. 4 kişiykenki ciro 5 kişiykenki ciro kaç olmalı minimum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda net bir rakam vermemiz yanlış olur.lakin genelde 10 bin TL ciro yapan bir mağazanın personel sayısı,en az 5 olmalıdır.

      Sil
  71. Merhabalar. 3 gün önce A101 mağazasına cv bıraktım. Yaşım 36. Acaba beni işe alırlarmı. Etrafta 30 yaş sınır söylentisi var. Eğer olumsuz olursa bölge müdürlüğü ile görüşmem işe yarar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş sınırı hakkında çok söylenti var.Lakin şirket uygun görürse 40 yaşında kişileri dahi işe alabilir.Bölge müdürleri kanaat kullanarak işe alım hakkına sahiptirler.

      Sil
  72. Çalışma saatleri içinde telefon kullanılır mı acaba

    YanıtlaSil
  73. A-101 e daha önce internetten depo icin basvuru yaptım gorusmeye çağırdılar gitmedim şimdi subesine evrak teslim ettim sıkıntı çıkar mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sorun teşkil etmez.Lakin "neden gelemediniz" gibi bir soru sorulursa,geçerli bir mazeret belirtmeniz de fayda var.

      Sil
  74. Merhaba a101in organize sanayi bölgesindeki deposuna kapalı depo görevlisi olarak sevkiyat bölümünde işe başlıcam maaşları nasıl olur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Bildiğimiz kadarı ile o pozisyonda çalışanların maaşı 1900-2100 TL arasında değişiyor.

      Sil
  75. merhabalar daha önce sokta calıstım 2 ay falan ama musteri şikayeti nedeniyle cıkartıldım işten daha sonra 101 e falan basvurdum bni aradılar bs ile görüşmeye gittim ilk önce samimi ve güler yüzlüydü sadece konusmak için buraya cagrıldıgımı söyledi sonra neden soktan cıkartıldıgını sorduklarında müşteri şikayetiminin oldugunu söyledim.konustuk tekrar calışma saatlerini falan söylediler ve olumlu baktılar daha sonra ms biz sizi arayacaz dediler hala aramadılar.siz ce daha önceki çalıstıgım yerin sorunlu olarak ayrıldıgımdan dolayımıki aramadılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müşteri şikayetinden çıkan personelleri en son alternatif olarak değerlendirirler.Lakin kesin olarak çağırmazlar demek yanlış olur.Genelde olumlu olursa size 5-15 gün içinde dönüş yaparlar.Bu süreyi geçen başvuruların olumsuz olması muhtemel.

      Sil
  76. Merhabalar.
    A101 neden işkura yonlendiriyor vr iskurdan alacağım evrakların içeriği nedir.Son olarakda iskurbu evraklardan ücret talebinde bulunuyor mu ?
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,işkurdan sizi o şirkete yönlendiren bir belge alıyorsunuz.Şirketin sizden ayrıca isteyeceği evraklar da olacaktır.Tahmini olarak 50-100 TL arasında bir ücret tutar.

      Sil
  77. Sakala karışıyorlar mı?

    YanıtlaSil
  78. A101 çalışıyorum ramazan ayında çalışanlara kart veriyorlarmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelenek değişmediyse ramazan ayının ortasında,gıda çeki veya ramazan paketi hediye ediliyor.

      Sil
  79. Merhaba ben A101 e yeni başladım daha tam maaş almadım net ne kadar maaş alırım bide maaş+agi veriliyor mu onu merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey dahil 1800 TL gibi bir rakam geçecek elinize.

      Sil
  80. Merhaba ben başvuru yaptım askerlık sıkıntısı olurmu

    YanıtlaSil
  81. benim adım burak evrakları hazırla sigortan olmaması lazım dediniz işten çıktım bir ay oldu benim küçük bebeğim  var evim kira yani bi cevap verın bana dayanamiyorum durumum çok ta iyi dil bu memleket yabancı benim için kimseyi tanımıyorum da hiç bi yerden gelirim de yok beş kuruş cebimde para kalmadı berbat durumdayım napacagimida şaşırdım bana bi cevap verin osi imzası olmadan işe başlayamiyorum bs sm gm imzaladı evraklarımı osi imzası gerekiyo 1 aydan fazla oldu 108038 nolu calişaninizdim ben en azından ne yapmam gerktini bana söyleyin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak bey bu konu hakkında A101'in genel merkezine ulaşmanız gerekiyor.Zira bizim bu konuda bit yetkimiz bulunmuyor.

      Sil
  82. Nasıl ulaşacağını soruyorum ztn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp,internet tarayıcınızın adres çubuğuna yapıştırın.

      https://www.a101.com.tr/bize-yazin/

      Sil
  83. mrb part time çalışanların sigortası nasıl yatırılır varmıdır sigorta

    YanıtlaSil
  84. Merhaba universite ogrencisiyim yazın donemlik depo elemanı olarak calismak istiyorum. Depo elemaninin calisma sartlari nasildir,saatleri esnek midir ? Bilgi alabilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafta içi sabah 08:00-18:30 arası çalışmaktadırlar.Cumartesi ve pazar günleri tatildir.Maaş olarak 1950-2100 TL arasında bir rakam almaktadırlar.

      Sil
  85. Merhaba A101 depoda is basvurusu yaptm aramalarini bekliyorm bu depoda calisanlar tatil gununu kendisi mi belirliyor ve maaslari ne kadar oluyor .suan icin tam bilgi vermediler bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba tatil günleri pazar günüdür.Maaşlar ise 1950-2100 TL arasında değişiyor.

      Sil
  86. 4 yıllık üniversite mezunuyum bu durum A 101 ve Bim de çalışacağım pozisyonu belirler mi ya da ne kadar bi etkisi olur ? Ayrıca 3 ay çalışmak istiyorum 60 günü geçeceği için işten çıkma durumum nasıl olacaktır ? herhangi bi tazminat ödemem gerekecek mi ? teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahsilin bu marketlerde bir etkisi olmaz.Siz işten ayrılmadan 15 gün önce bildirim yapmalısınız.Yani istafınızı 15 gün önce vermelisiniz,aksi takdirde içerde biriken maaşınız verilmeyebilir.

      Sil
  87. Ben bugün çıkmak istediğimi söyledim bana kizdilar çalışanlar ben smdi maasimi alamicakmiyum

    YanıtlaSil
  88. Yanıtlar
    1. İşe gireli 60 gün olmadıysa istediğiniz an çıkabilirsiniz.Bu konuda size biz baskı yapmaları söz konusu olamaz.60 Gün olduysa 15 gün önce istifa vermeniz gerekiyor.

      Sil
  89. Ben aradım yarık gelmicem dedim paramı alabilcekmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir anda işi bırakırsanız sorun yaşabilirsiniz.Haber vermek ve istifa kağıdı doldurmanız gerekiyor.

      Sil
  90. Merhabalar üniversite mezunuyum. 33 yaşındayım. İnternetten bugün başvuru yaptım. Bana ne zaman dönüş yaparlar. Mağaza sorumlusu olabilmek için ne kadar çalışmalıyım. Daha sonra il değişikliği istersem yaparlar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,A101'de de mantık aynıdır.Genelde 1 yılını doldurmuş personellerden seçiliyor mağaza sorumluları.Lakin bu süre içinde çalışkan ve dürüst olduğunuzdan emin olmalılar.5-20 gün içinde olumlu olursa dönüş yapılır.

      Sil
  91. Ben Lise 1 den terkim acık ögretime kayıt olup lise okuyor olarak görünürsem ise alınırmıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi başvurunuzu yapın.Alınma ihtimaliniz var.

      Sil
  92. Resmi tatil ve bayramlarbayramlarda çalışana mesai veriliyor mu acaba

    YanıtlaSil
  93. Bugün tün istenen belgeleri verdi m imzaladı m ne zaman başlarim

    YanıtlaSil
  94. merhaba a101 de çalışmak için askerlik yapmış olma sartı var mı acaba

    YanıtlaSil
  95. MERHABA A101 E İŞKUR ÜZRİNDE Mİ YOKSA NORMAL ŞİRKETTEN GİRMEK Mİ DAHA AVANTAJLI.MAAŞI VE ÇALIŞMA ŞARTLARI NASILDIR PART TİME ÇALIŞMANIN.HAFTALIK KAÇ SAAT ÇAŞILIYOR.BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şirket üzerindrn başlamak daha avantajlı.Full time çalışma şartları en ustde mevcut.Part çalısanlar haftalık toplam da 29 saat çalışır.Maaş ise 900-1000 TL aralığındadır.

      Sil
  96. Merhaba,
    A101 için cv doldurup magaza calısanına verdim 3 hafta sonra cv yi teslim ettiğim personel cv yi bölge müdürüne verdiğini tekrar bir cv getirmemi istedi ve tekrar hazırlayıp teslim ettim, ve biraz aaştırdığımda benim gibi 2 cv si alınan başkası olmadiğini öğrendim, normal bi durummu yoksa a101 de calişan peraonel cv leri gerekli yerlere teslim etmedi mi? Nasıl teyit ederim bu basvuru cv leri ile ilgili sorunu nasıl öğrenebilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cv'nizi gerekli kişiye teslim etmemiş olabilirler.Bu konuda yapabileceğiniz en iyi şey internet üzerinden de başvuru yapmak.

      Sil
  97. İnternetten yapılan basvuru değerlendiriliyormu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o başvurularda en az elden yapılan başvurular kadar,değerlendiriliyor ve dönüş yapılıyor.

      Sil
  98. Bim mı a 101 mi

    YanıtlaSil
  99. Merhaba Ben 18 yaşındayım orta okul mezunuyum a101 de çalışabilir miyim acaba mümkün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,başvurunuzu yapın.Zira ortaokul mezunu bir çok çalışan var.

      Sil
  100. A101 ve Bim e başvuru yapalı bir hafta oldu. Hala ses yok. Çok sürer mi geri dönmeleri?Tekrar başvuru yapmak için bakleyeyim mi? Üniversite mezunuyum. 33 yaşındayım. Yaştan dolayı dönmeme durumu olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir süre daha beklemenizi tavsiye ederiz.Zira bu firmaların dönüş yapmaları bazen 25 günü dahi bulabiliyor.Yaşınızda sorun yok,35-39 yaş arası bir çok çalışan var.

      Sil
  101. 9 Nisan da işkur üzerinden A101 e başladım .Halen sigortam yatmadı neden olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk üç ay sigortanız işkur üzerinden ödenir.Ayrıca şunu da bilmenizde yarar var, ay sigorta priminiz yatmaz,lakin sağlık imkanlarından faydalanırsınız.

      Sil
  102. Ben iskur yardımı ile a101 girdim ama maasimi hangi bankadan cekecegimden bilgim yokdur iskur maasimizi hangi bankaya yatırıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halk bankası veya Ziraat bankasına yatar maaşlar.Ayın 10'u-15'i arası kimliğiniz ile kontrol edebilirsiniz.

      Sil
  103. Bir yıldır çalışmaktayım magazadaki başka bir personelin aşırı tahrike sonucu sözlü tartışma yaşadım fakat haksız olmadığımı ispatlamama rağmen şubemiz değiştirme kararı alındı fakat evime en yakın şube burası ve diğer şubeye ulaşım problemim olduğunu belirttim o zaman istifa yaz dendi ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki bu raddede söylenilen şubeye gitmekten veya istifa etmekten başka çareniz yok.Zira sendikal haklara sahip olmadığınız için,şube seçim hakkı tamamen işverenin elinde.

      Sil
  104. Yardım alabilirsiniz hemen dönüş varmi

    YanıtlaSil
  105. Merhaba ben öğrenciyim ve çalışmak için a101 e başvurdum 3 aylığına ve başvururken de söyledim 3 ay çalışacağımı bana bölge sorumlusu normalde maaşlar 2000 civarı ama sen üç aylık çalışacağın için 1600-1700 alıcaksın dedi prim vs alamıyormuşum bu doğru mu bir de işkurla değil normal başvurdum ayın 29unda giriş yaptım tam olarak maaşım ne olacak?

    YanıtlaSil
  106. A101 de izin günleri sadece cuma c. Tesi pazar p. Tesi kullanılabiliyormuş diğer günler kullanılmıyormuş doğrumudur misal salı günü işimiz var izin alamicaz mı

    YanıtlaSil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda