6.02.2018

Şenpiliç'ten Dev Yatırım



Beyaz et sektörünün lider firmalarından biri olan Şenpiliç,Osmaniye-Kadirli’de 400 Milyon liralık yeni bir kesimhane için temelleri attı.

Temel atma töreninde Türkiye ekonomisinin büyümeye devam etmesi için yatırımların şart olduğunu vurgulayan Şenpiliç Onursal Başkanı Haşim Gürdamar, “Bizim iş adamı olarak vazifemiz, yeni yatırımlar yapmak, o yatırımın etrafındaki eko-sistemi büyütmek, daha fazla insana iş ve aş fırsatı sunmak. Şenpiliç’in 40. Yılında 400 milyon TL’lik yatırımla kuracağımız yeni entegre tesisimizi, ekonomimize ve halkımıza kazandırmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Şenpiliç Onursal Başkanı Haşim Gürdamar, 2018 yılında Şenpiliç’in 40. kuruluş yıldönümü olduğunu vurgulayarak, “40 yılda kaydettiğimiz mesafe, bizim olduğu kadar Türkiye’nin de başarısıdır. 40. yılımızda Şenpiliç’in doğup büyüdüğü Sakarya’dan sonra ilk kez, ülkemizin bir başka güzide şehrinde, Osmaniye’de yeni bir yatırımın temelini atıyoruz. Bizim iş adamı olarak vazifemiz, yeni yatırımlar yapmak, o yatırımın etrafındaki eko-sistemi büyütmek, daha fazla insana iş ve aş fırsatı sunmaktır. Türkiye ekonomisinin 2017’de sergilediği önemli büyüme performansının sürdürülebilmesi için de yatırımların artması şart!” dedi.

Şenpiliç, Osmaniye Kadirli’de ilk etapta günlük 450.000 adet kesim kapasiteli bir kesimhane ile yıllık 579.500 ton üretim kapasiteli bir Yem Fabrikası kuracak. Bunu önümüzdeki dönemde Kuluçkahane ve Damızlık çiftlikleri izleyecek. Entegre tesisin bu yılın son çeyreğinde devreye alınması planlanıyor.

Şenpiliç’in Kadirli’de 400 milyon TL tutarında yatırımla kuracağı entegre tesis, 200 kilometre yarıçaplı bir alanda ekosistem yaratacak. Çevredeki 840 çiftlikle anlaşma yapılacak. Toplam 3.500 kişiye istihdam sağlanacak. Bu da yaklaşık olarak 20 bine yakın kişinin yaşamına dokunulacağı anlamına geliyor. Şenpiliç bu yönüyle hükümetin başlattığı istihdam seferberliğine de anlamlı bir katkı yapıyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda