31.03.2018

Ana Kucağında Eylem



Yaklaşık sekiz aydır devam eden Real Market işçilerinin direnişi,gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.İstanbul ilinden sonra Ankara'da da işçiler seslerini duyurmak için eylemler yapmaya başladı.Atatürk heykelinin önünde pankart açan işçileri,çocukları yalnız bırakmadı.

2017 yılının üçüncü çeyreğinde iflas eden Real Market,ardında yüzlerce alacaklı firma ve binlerce hakkını alamamış çalışan bıraktı.Yasal olarak haklarını almak için Real Market işçileri yaklaşık 8 ay gibi bir zamandır Nakliyat İş Sendikası ve Genel Başkan Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nun desteği ile İstanbul'da eylemlerine devam ediyor.

İstanbul'da eylemler devam ederken,Ohal kararına rağmen Ankara'da da işçiler eylem yapmaya başladı.

Sözcü Gazetesinden Yavuz Alatan'ın haberine göre,İflas kararı alarak Real hipermarket zincirinin çalışanları,haklarını almak için aile boyu eylem yaptı.Ulus Atatürk Heykeli önünde pankart açan işçiler,eyleme küçük çocukları ile geldi.20 aylık Sıla Yağmur bebek annesi Aysun Akay’ın kucağında, küçük Ahmet Can ise, babası Murat Çelebi’nin sırtında eyleme katıldı.

İflas sonrası yasal hak, tazminat ve diğer ücretlerini alamadıklarını belirten çalışanlar, ‘'Haklarımızı Gasp Ettirmeyeceğiz” pankartı da açtı.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda