31.03.2018

Fazla Gıda,İhtiyaç Sahiplerine Ulaşıyor



Fazla Gıda, 2015 yılında gıda atığı sorununa teknolojiyi de kullanarak çözüm bulma amacıyla Olcay Silahlı ve Arda Eren tarafından hayata geçirildi.Bugün 11 ilde 77 dernek, gıda bankası ve aşeviyle iş birliği içinde çalışan Fazla Gıda, bu sayede yaklaşık 200 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşıyor.

Fark yaratan çalışmaların kısa videolarının hazırlanıp internette ve televizyonda yayınlanmasıyla projelerin görünürlük kazanmasını ve izleyenlere ilham vermesini hedefleyen Fark Yaratanlar programı, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.

Fazla Gıda, 2015 yılında gıda atığı sorununa teknolojiyi de kullanarak çözüm bulma amacıyla Olcay Silahlı ve Arda Eren tarafından hayata geçirildi. Girişimin kurulmasıyla birlikte iklim değişikliğinin en büyük sebeplerinden biri olan karbon salınımının yüzde 8’ini oluşturan gıda atığı sorunu, Türkiye’nin de gündemine girdi. Büyük marketlerde kalite standartları gereği atığa dönüşen fazla gıdanın değerlendirilmesini sağlayan girişimle, marketlerde tüketilebilir fazla gıdalar her gün tek tek ayıklanıyor, kayıt altına alınıyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere sisteme kayıtlı olan gıda bankalarına gönderiliyor. Tüketime uygun olmayan atıkların ise geri dönüşümü sağlanıyor.

Fazla Gıda’nın hayata geçirdiği ve teknolojinin getirdiği kolaylıklardan faydalanarak oluşturulan platformda atık gıdalar; hayvan yemi üretimi, biyogaz üretimi, insan tüketimi gibi kullanılabilecek alanlara göre günlük olarak ayrıştırılabiliyor. Bugün dünyada 214 milyar TL’lik bir gıda atığının nedeni olan ayrıştırılmama sorunu basit bir platformla çözülmüş oluyor.

Bugün 11 ilde 77 dernek, gıda bankası ve aşeviyle iş birliği içinde çalışan Fazla Gıda, bu sayede yaklaşık 200 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşıyor. Bu yöntemle gıda atığını önleyen Fazla Gıda, sadece 2017 yılında 600 tonun üzerinde gıda atığı önlemeyi başardı.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda