15.03.2018

Elektronik Atık Karşılığı Money Puan



Migros, sektöründe çevre dostu uygulamaları ve kampanyaları ile Türkiye’de ‘yeşil’ perakendeciliğin öncülüğünü üstleniyor. Proje kapsamında müşterilerinden küçük ev aletleri gibi elektrikli ve elektronik atıklarını çöpe değil Migros’a getirmelerini isteyecek olan Migros, bu atıklar karşılığında müşterilerinin Money Card’larına ekstra puan yükleyecek.

Kurduğu toplama sistemiyle tüm Türkiye’de bugüne kadar 15 bin tondan fazla atık elektrikli ve elektronik eşyayı (AEEE) geri dönüşüm ile ülke ekonomisine kazandıran ELDAY, İstanbul Ataşehir Belediyesi, Migros ve Exitcom işbirliği ile yeni bir projeye imza atıyor. Doğru şekilde toplanıp atılmadığında hava, su ve toprağı kirleten, çevre ve insan sağlığı için tehlikeler yaratan elektrikli ve elektronik atıkların (AEEE) geri dönüşümünü teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen proje, ilk olarak Ataşehir’de başlıyor. Projeye “Dönüştür Doğa Kazansın Money’ler Katlansın!” kampanyasıyla destek veren Migros, sektöründe çevre dostu uygulamaları ve kampanyaları ile Türkiye’de ‘yeşil’ perakendeciliğin öncülüğünü üstleniyor.


Proje kapsamında müşterilerinden küçük ev aletleri gibi elektrikli ve elektronik atıklarını çöpe değil Migros’a getirmelerini isteyecek olan Migros, bu atıklar karşılığında müşterilerinin Money Card’larına ekstra puan yükleyecek. Müşteriler bu puanları alışverişlerinde de kullanabilecekler. Taşıması zor, büyük atıklar için ise Ataşehir Belediyesi devreye girecek. Projenin 1 yıl boyunca sürmesi hedefleniyor.

Migros Kalite Yönetimi Grup Müdürü Hülya Günay, “Migros, Borsa İstanbul’un ‘BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dört yıl üst üste girebilen ilk ve tek perakendeci. Bunun ana sebeplerinden biri operasyonlarımız sonucunda oluşabilecek çevresel etkilerimizi minumuma indirme çalışmalarımız. “Bizi Hayata Geri Döndür” projemizle, müşterilerimizin elindeki ambalaj atıkları, bitkisel atık yağları, atık pil ve atık elektrikli ve elektronik eşyaların geri dönüşüme kazandırılması için mağazalarımızda toplama noktaları oluşturduk. Tüketicilerin proje dahilindeki Migros mağazalarına getireceği küçük ev eşyaları ve Ataşehir Belediye’sinin belirlediği atık noktalarına getirilen büyük elektrikli ve elektronik eşyalar standartlara uygun bir şekilde geri dönüşüme kazandırılacak. Tüketiciler elektronik atıkları karşılığında atığın türüne göre 5, 10, 15 TL değerinde Money puan kazanacak. Bu puanları mağazalarımızdaki alışverişlerinde kullanabilecekler” dedi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda