5.03.2018

Facebook'u En İyi Kullanan Marketler



İnternetin yaygınlaşması ve tabi kullanımının artması olumlu veya olumsuz her iş kolunu/sektörünü etkiledi.Yine her akımda olduğu gibi lider perakende markalar/marketleri sosyal medya kullanımını kendiler için,pozitif bir duruma çevirmeyi başardı."Nasıl Çevirdi?" diyorsanız detayı için yazımızı okumalısınız.

Perakende sektörünün en önemli kurallarından birisi,reklam yapmaktır.İyi veya kötü bir çok firma reklam yapar,daha çok tüketiciye ulaşmayı sağlar.Öyle ki,bazen firmalar sadece markalarının görünmesi için bile onlarca reklam verebilir.

Daha önceleri neredeyse her market günlük,haftalık ve aylık indirim(insert) dergileri yayınlardı.Bu dergilerin amacı indirimli/kampanyalı ürünleri olabildiğinde kişiye duyurabilmekti.

Nitekim devir değişti,devran döndü ve perakende sektörü de dijitalleşmeye başladı.Yılların indirim broşürleri artık fiziksel değil,bilakis sosyal medya üzerinden sadece görülebilen dokunulması namümkün,bir şekilde üretiliyor oldu.İşin güzel tarafı ise,hem etkileşim daha fazla,hemde gider olarak daha avantajlı.

Lafı dolandırmadan ana temaya gelelim.İşte sosyal medya nimetinden en etkin şekilde faydalanan marketler.İstatistik için Facebook ağı esas alınmıştır.

Facebbok'ta en çok  takipçisi olan marketler:



Migros Lider perakende devinin iki resmi hesabı bulunmakta,diğer hesabı global bir jesap olmasına karşın yaklaşık 400 bin beğenisi var.Migros Türkiye adı altında paylaşım yapan resmi hesabın ise 889 Bin takipçisi bulunuyor.


CarrefourSa Ülkemizde Sabancı holding tarafından faaliyetleri devam ettirilen Carrefour,aynı zamanda bir dünya markası.CarrefourSa'nın resmi sayfasını toplamda 746 bin kişi takip ediyor.



Kipa Yakın zaman da Migros bünyesine dahil olan lakin,tabela olarak şu an için bir değişimin söz konusu olmadığı Kipa'nın resmi Facebbok sayfasını 772 bin kişi takip ediyor.


Şok Market Yıldız Holding bünyesinde hizmet veren Şok,ülkemizde sosyal medya hesabını en iyi kullanan perakendeci diyebiliriz.Zira Ceo'sundan tutunda ta,yeni başlayan personeline kadar marka olarak sosyal medyayı iyi kullanan bir Market var karşımızda.Şok Market'in resmi Facebook sayfası 941 bin kişi tarafından takip ediliyor.


A101 Şu an için 7 bini aşkın satış mağazası bulunan bir de.2018 yılı için hedeflenen mağaza sayısı 10 binin üzerinde.Şube sayısında lide olan A101,beğenide de rakiplerini solluyor.Öncü discount zincirinin resmi Facebook adresi 983 bin kişi tarafından takip altına alınmış.



Bim Hem ülkemizde,hemde dünyada saygı gören büyük bir marka.Rakipleri mağaza sayısı olarak Bim'in önünde olsa da,ciro olarak henüz Bim'in önüne geçebilen bir marka yok.Böylesi devasa bir markanın ne yazık ki,Facebook takipçisi hayal kırıklığı oluşturuyor.Bim'in resmi Facebook hesabı 94 bin kişi tarafından takip ediliyor.Neden rakam az diye sorarsanız hemen açıklayalım.Bim kurulduğu günden beri,resmi olarak hiç bir sosyal ağda bulunmamıştır.Firma 2018 yılı itibari ile sosyal medyada resmi hesaplarını aktif etmiştir.Beğeni sayısının azlığı bundan kaynaklanıyor.

Bu araştırmada yer almayan yerel marketlerin Facebook takipçi sayıları 10 bin ile 100 bin arasında değişmektedir.

Bu araştırma Mart 2018 tarihinde yapılmış olup,veriler resmi Facebook hesapları üzerinden çekilmiştir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda