26.03.2018

Gap Çalışma Şartları/Maaşları



The Gap, Inc., ya da sıkça bilindiği şekliyle yalnızca Gap Inc. ve Gap, Amerikalı uluslararası perakende giyim ve aksesuar firması.Firma Türkiye dahil onlarca farklı ülkede,binlerce şube ile perakende sektöründe varlık göstermektedir.Özellikle kadın tüketiciler tarafından oldukça sıklıkla ziyaret edilen firma,aynı zamanda kadın istihdamına da önemli derece de katkı sağlamaktadır.

Gap Çalışma Şartları

Gap'da günlük çalışma saati yasaların belirlediği şekilde 7,5 saattir.Çay ve yemek molanız bu saatlere dahil değildir.Molalarınız ile beraber mağazalarda geçireceğiniz,toplam süre 8,5 saati bulur.Haftada bir gün izin ve yılınızı doldurmanız durumunda,14+2 gün şeklinde yıllık izin kullanma hakkınız bulunmaktadır.

Personel her hafta değişen vardiyalar ile istihdam edilip,vardiya düzeni ve kontrolü mağaza yöneticiler tarafından yapılmaktadır.

Yeri gelmişken ekleyelim,firma personel seçiminde oldukça titiz davranmaktadır.İş başvurularınızı kariyer siteleri,resmi web sayfası ve mağazalar üzerinden yapmanız mümkün.Lakin geri dönüşler yoğunluktan dolayı biraz uzun sürebiliyor.

Gap Maaşları

Firmaya yeni başlayan bir personel Asgari Ücretten yaklaşık %25 daha fazla bir ücret almaktadır.Tabi maaşınıza ek ödemeler bununla sınırlı değil.Yemek ücretleri yine firma tarafından karşılanmaktadır.Her mağazada personel servisi olmasa da,şehir dışında olan Avm'ler de sadece akşam kapanışında,personel servisinden yararlanmanız mümkün.

Ve gelelim en can alıcı noktaya firma da Prim sistemi vardır.Verilen hedef ciroları aşmanız durumunda maaşınızın %40'si kadar bile Prim almanız mümkün.Prim kotaları yöneticiler tarafında personele yazılı ve sözlü olarak bildirilir.Bunun dışında resmi tatillerde,bayramlarda çalışmanız durumunda,maaşınıza ek bir mesai ödemesi almanız söz konusu.

Kısaca özetlemek gerekirse: Maaş + Yemek Ücreti + Akşam Servisi + Prim gibi bir tablo çıkmaktadır karşımıza.Ayrıca eklemekte yarar var,şirkette çalışmış olduğunuz yıl ve tecrübeniz arttıkça hem maaşınız hemde,unvanınız yükselecektir.

Not: Yönetici çalışma şartları ve maaşları farklıdır.

1 yorum :

  1. 2014 senesinde bu firmada çalışmıştım. Şartları çoğu perakende firmalarına göre çok iyi. Yöneticimiz duyarsız ve anlayışsız bir kadındı. İzin almak için yalvarıyorduk resmen. Yükselmek isteyen deneyimli birini değil kendi tanıdığı olan küçük bir kızı yükseltmek için sürekli bölge sorumlusu geldikçe yemeklere çıkmalar fingir fingir haller takınılıyordu. Bu ve buna benzer sebeplerden istifa edip ayrıldım. Aldığım duyumlara göre bölge sorumlusu da o kadında firmadan ayrılmış. Keşke benden önce ayrılmış olsalardı çıkmazdım.

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda