6.03.2018

Henkel 2017 Yılını Başarıyla Tamamladı



2017 mali yılında Henkel’in satışları ilk kez 20 milyar avroyu aşarak ve yüzde 7,0 oranında artış göstererek 20 milyar 29 milyon avroya ulaştı. Döviz hareketlerinin satışlara genel olarak yüzde 2’lik olumsuz bir etkisi oldu. Satın alma ve elden çıkarmalar, satış büyümesinin yüzde 5,9’unu oluşturdu. Döviz, satın alma ve elden çıkarmaların etkisinden arındırılmış organik satışlar, yüzde 3,1 oranında güçlü bir artış gösterdi. Bu gelişme ile, yüzde 2 ile yüzde 4 aralığındaki organik satış büyümesi tüm yıl hedefiyle paralellik gösterdi.

Yapıştırıcı Teknolojileri İş Birimi yüzde 5’lik çok güçlü bir organik satış büyümesi elde etti. Beauty Care İş Birimi ise yüzde 0,5 oranında pozitif bir organik satış büyümesi gösterdi. Çamaşır ve Ev Bakım İş Birimi yüzde 2'lik iyi bir organik satış büyümesi kaydetti. Beauty Care İş Birimi ise, 2017 mali yılında yüzde 0,5 artışla önemli bir organik satış büyümesi kaydetti. Nominal olarak satışlar yüzde 0,8 oranında artarak 3 milyar 868 milyon avroya yükseldi. Çamaşır ve Ev Bakım İş Birimi, 2017 mali yılında yüzde 2'lik önemli organik satış büyümesi gösterdi. Nominal olarak satışlar %14,8 oranında artarak 6 milyar 651 milyon avroya yükseldi. Düzeltilmiş faaliyet karı yüzde 17 artarak 1 milyar 170 milyon avro oldu. Düzeltilmiş satış kazancı önemli bir artış kaydetti ve en yüksek seviye olan yüzde 17,6'ya ulaştı. Sun Products Corporation'ın alımı, satışlara ve faaliyet karına önemli oranda katkı sağladı.

Satışlar tüm bölgelerde de organik olarak arttı. Batı Avrupa bölgesi satışları pozitif organik gelişme gösterdi. Doğu Avrupa'da satışlar organik olarak yüzde 6 büyüdü. Afrika/Orta Doğu’da yüzde 1,7 oranında organik satış büyümesi kaydedildi. Kuzey Amerika bölgesindeki satışlar organik şekilde yüzde 3 oranında artış gösterdi. Latin Amerika, satışlarda yüzde 4,4 oranında organik büyüme sağladı ve Asya-Pasifik bölgesi satışları organik olarak yüzde 5,9 oranında arttı.

Henkel 2020+ hedefleri için de önemli gelişmeler kaydetti

Henkel'in CEO'su Hans Van Bylen: “Henkel olarak, 2020 yılı ve sonrası için zorlayıcı bir hedefi izlemekte kararlıyız. Şirketimizin sürdürülebilir karlı büyüme elde etmesini ve daha müşteri-odaklı, inovatif, çevik ve dijital bir hale gelmesini istiyoruz.” dedi. Bu hedeflere ulaşmak için, Henkel 4 stratejik öncelik belirledi: Büyümeyi yönetmek, dijitalleşmeyi hızlandırmak, çevikliği artırmak ve büyümeye yatırım. Henkel, 2017 mali yılında da söz konusu stratejik öncelikleri uygulamada önemli gelişmeler kaydetti.

Büyümeyi yönetmek için, Henkel tüm aşamalarda müşterileriyle ve tüketicileriyle olan ilişkisini güçlendirdi. Yapıştırıcı Teknolojileri İş Birimi'nde Henkel, büyümeyi hızlandırmak için özel hazırlanmış çözümlerle en iyi 100 müşterisi için iddialı yol haritaları uyguluyor. Henkel, tüketiciler için ise içgörüyle yönetilen inovasyon ve hizmetler ortaya koymak için dijital “Connect2Consumer” programını geliştirdi.

Henkel aynı zamanda lider markalarını ve inovatif teknolojilerini geliştirmeye devam etti. Yapıştırıcı Teknolojileri İş Birimi’nde gösterdiği güçlü performansı; genel endüstride olduğu gibi, tüketici elektroniği ve otomotiv endüstrisi gibi dinamik büyüyen sektörler için geliştirdiği üstün, etkili çözümler sunarak sağladı. Beauty Care İş Birimi’nde, renklendirme ve şekillendirmedeki yenilikler, büyüme ve piyasa payı kazanımlarını sağladı. ABD'de Hair Professional iş alanında Henkel, ilk influencer markası olan #mydentity'yi başarıyla lanse etti. Çamaşır ve Ev Bakım İş Birimi, özel deterjanlar ve tuvalet bakımı gibi çekici kategorilerdeki geliştirdiği inovasyonlarla portföyünü genişletti.

Sun Products'ın alımıyla Kuzey Amerika’daki Çamaşır ve Ev Bakım İş Birimi 2017 yılında çok iyi performans kaydetti. Henkel aynı zamanda 2017 yılında; portföyünü tamamlamak, endüstriyel ve tüketici iş alanlarındaki rekabette güçlenmek üzere toplam 2 milyar avro değerinde cazip satın almalar gerçekleştirdi.

Henkel bir diğer stratejik önceliği olan “dijitalleşmeyi hızlandırmak” için de tüm değer zincirinin kapsadığı müşterileri, tüketicileri, iş ortakları ve tedarikçileriyle etkileşimlerini dijitalleştirdi. Tüm iş birimlerinde, dijital olarak yönetilen satışlarda iki haneli rakamlarda artış elde edildi. Henkel Endüstri 4.0'a yatırım yaptı, akıllı fabrika konseptlerini uyguladı ve entegre Küresel Tedarik Zinciri'ndeki dijitalleştirmeyi artırdı. Çalışanların dijital yetkinliklerini güçlendirmek için, belirli eğitim ve gelişim programları yürütüldü. Yeni atanan Dijitalden Sorumlu Yönetici (Chief Digital Officer), tüm iş birimlerinde dijital dönüşümü gerçekleştirecek bir organizasyon kurdu.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda