7.03.2018

Sektörün İkinci İflası Tivmaş



2018 yılının ilk iflası Ankara merkezli Meşhur Peynirci tarafından verilmişti.Ne yazık ki,yine bir iflas yine Ankara.Sektörün eski aktörlerinden Tivmaş,daha fazla dayanamadı ve iflasını istedi.

Ankara'nın ünlü marketlerinden Tivmaş Mağazacılık Sanayi ve Ticaret AŞ ortakları, şirketin içinde bulunduğu mali krizi aşamayınca mahkemeye başvurma kararı aldı.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açılan davada, Tivmaş'ın perakende sektöründe gıda ve ihtiyaç maddeleri satan mağazalara sahip olduğu kaydedildi. Mahkeme yargılama için 28 Mart’a gün verdi. Şirket hakkında iflas kararı verilmesi halinde tasfiye sürecine geçilecek.

Tivmaş'ın kentte mağazalarının dışında Atatürk Orman Çiftliği içerisinde de işlettiği bir tesisi bulunuyordu.

Dava dilekçesine göre şirketin işleri son 4 yılda bozuldu ve sahip olunan marketlerin kapısına birer birer kilit vuruldu. Şirket en son; Atatürk Orman Çiftliğinde bulunan merkez market, yemek salonları ve dinlenme tesislerini kiralayan TİGEM (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü) tarafından tahliye edildi. Şirket, AOÇ tesislerinde tahliye edilmesi ile birlikte tüm aktiflerini kaybetti.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda