22.03.2018

Migros'un,Uyum'u Satın Almasına Onay Çıktı



Makro Market AŞ, bünyesindeki 73 mağazanın Migros’a satışına ilişkin mahkemeden onay çıktı. Rekabet Kurulu’nun da onay vermesiyle birlikte hisse devir işlemi resmen sonlanacak.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Songör Ailesi’nin sahip olduğu Makro Market’in 253 mağazası bulunuyordu. Söz konusu mağazaların bir bölümü Makro, bir bölümü ise Uyum adı ile faaliyet gösteriyor. 1.7 milyar lira cirosu olan Makro, içinde bulunduğu mali sıkıntıyı aşamayınca mahkemeden konkordato talebinde bulundu. Yapılan yargılama sonrası şirketin yönetimi için 3 kişilik konkordato komiseri heyeti atandı.

Market ile ilgili yargılama süreci devam ederken, Uyum Marketlerin satışı için de bir takım görüşmeler yapıldı. Migros ile yürütülen görüşmelerde ise önemli bir aşama geçilmişti. Taraflar masadan el sıkışarak kalktı. Varılan anlaşmayı mahkemenin onayı için de yapılan başvuruda bugün karar çıktı.

Ankara 13. İcra Hukuk Mahkemesi, şirket avukatı Fidel Okan’ın başvurusu üzerine, satış kararına onay verdi. Kararda yer alan bilgilere göre satış bedeli 105 milyon TL olarak belirlendi. Söz konusu tutarın 30 milyon lirası peşin kalan kısmı 36 taksit halinde ödenecek.

8 yorum :

  1. helal olsun Migros'a başka bir şey demiyorum...

    YanıtlaSil
  2. Makro market konkordato ne zaman bitiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylentilere göre şirket üzerindeki tedbir geçen hafta kalktı,lakin Makro şu an için resmi bir açıklama yapmadı daha.

      Sil
  3. makro antalya ve istanbuldan sonra diğer dış bölgeleri satacakmı ankara dışını yani duyum var mı bu konuda parakendekulis?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda çok söylenti var lakin resmi bir gelişme veya bu söylentileri doğrulayacak bir kulis yok.Bize göre Makro Market'de küçülme olabilir fakat,büyük bir devir işlemi olmayacak.

      Sil
  4. SİZCE ÇALIŞANLAR NE YAPMALIDIR BU BELİRSİZLİK SÜRECİNDE?İŞİNE DAHADA SARILMALI MI YOKSA İŞİ Mİ BIRAKMALIDIR? MAĞLUM MÜŞTERİLERDEN GELEN TEPKİLERİ AZ ÇOK BİLİRSİNİZ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşinize sahip çıkmanız yararınıza olacaktır.Bir kaç ay içinde bir çok şey netleşir,biraz sabfetmeniz gerekiyor.

      Sil
  5. Kafasında sorun olan arkadaşlar için söylüyorum ben istanbul uyum marketten çıkışımı aldım.ve migros görüşme yaptım mülakat ve sınav sonrası uyumdaki görevim olan müdür yardımcısı olarak tekrar işe alındım.ayrica macro tüm alacaklarımızı kurusu kuruşuna hesaplayıp bildirdi.henuz tazminatlar yatmadı fakat beklediğimizden bile yüksek rakamlar resmi olarak imza altına alında yani herturlu ödeme yaparlar.size tavsiyem işinize devam edin en kötü sizin şubeleriniz de satılsa yeni şirketinizde devam edersiniz ki bu şirket yine migros olacaktır.icinizi ferah tutun saygilar

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda