14.03.2018

Şok Market Halka Arz Ediliyor



Gözde Girişim yüzde 39 oranında hissedar olduğu Şok Marketler'in halka arzı için SPK'ya başvururken, şirketin ek satış dahil yüzde 35'inin halka arz edilmesi planlanıyor. Borsa İstanbul son dönemde yüksek hacimli halka arzlar ile gündeme geliyor.


Halka arz fiyatı henüz açıklanmazken, halka arz gelirinin ise büyük oranda mali borçların geri ödenmesinde kullanılacağı belirtildi.Geri ödenmesi planlanan borçların içinde şirketin finansal kurumlara olan borçlarının yanı sıra, ilişkili taraflara ait ticari olmayan borçlar da bulunuyor.

Açıklama KAP’a yapılırken, Şok’un internet sitesinde yer alan taslak izahnamede Şok Marketler’in sermayesinin yüzde 18.75’ine denk gelen 83.05 milyon TL nominal değerli payların halka arz edileceği; ek satış kapsamında da yüzde 16.25’e denk gelen 72 milyon TL nominal değerli payın daha halka arz edilebileceği belirtildi. Böylece ek satış dahil toplam 155.05 milyon TL nominal değerli payın halka arz edilmesi planlanırken, halka arz oranı şirket sermayesinin yüzde 35’ine denk gelecek.

HALKA ARZ NEDİR?
Halka arz işlemi sayesinde şirketler, küçük paylar halinde alınıp satılmaya başlanabilir. Borsa İstanbul'da işlem gören bütün şirketler zamanında halka arz edilmiş olan şirketler durumunda oluyorlar. “Halka arz” tanımından anlamamız gereken durum ise belirli bir piyasa değerinin üstünde olan şirketlerin, sermayesini yatırımcılara açmak üzere yapmış oldukları çağrı olarak düşünülebilir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda