13.03.2018

Ofo'ya,Alibaba’dan 866 Milyon Dolarlık Yatırım



Çinli bisiklet paylaşım firmaları Mobike ve Ofo‘nun İngiltere’deki faaliyet alanlarını genişleteceği haberini dün sizlerle paylaşmıştık. Bisiklet paylaşım pazarı ciddi bir büyüme içindeyken sektörden bu büyümeyi destekleyen yeni bir yatırım haberi geldi.

Pazarda iki büyük firmadan Ofo, Alibaba Group‘tan 866 milyon dolarlık yatırım aldı. Alibaba Group haricinde yatırıma katılan diğer firmalar ise Ant Financial, Haofeng Group, Tianhe Capital ve Junli Capital oldu. Geçtiğimiz sene düzenlenen E Serisi yatırım turunda Alibaba Group, Ofo için 700 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Bu yatırım, Alibaba’nın en büyük rakiplerinden Tencent‘ın aynı turda Mobike’a yaptığı 600 milyon dolarlık yatırımdan bir ay sonra gerçekleşmişti.

Bu yatırımların sonucunda Ofo ve Mobike, bugüne kadar aldıkları yatırımları da 1 milyar doların üzerine çıkarıp Çin’in bisiklet paylaşım pazarının yüzde 90’ına sahip oldu. Nakit sıkıntısı nedeniyle girişimlerin büyümesi çok da kolay olmazken Ofo ve Mobike, diğer ülkelerde de faaliyet alanlarını genişleterek girişimlerini büyütmeye devam ediyorlar.

Ayrıca hatırlatalım, geçtiğimiz sene nakit sıkıntısı nedeniyle Çin’in bir diğer bisiklet paylaşım girişimi olan Bluegogo, Didi tarafından satın alınmıştı. Bu satın alma ile Didi’nin yetki alanı genişlemiş ve bunun önüne geçmek için Ofo ile Mobike’ın birleşmesi çözüm olarak sunulmuştu. Fakat Alibaba ve Tencent pazarı tek başına elinde bulundurmak istedikleri için Ofo ve Mobike’ın birleşmesine karşı çıkıyor.

Webrazzi

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda