21.03.2018

Tekzen,Dünya Su Günü'nü Unutmadı



Ev ihtiyaçları için pozitif çözümler sunan Tekzen,22 Mart Dünya Su Günü'nü unutmadı.Tekzen,başta kendi müşterileri olmak şartı ile tüm tüketicileri suyu tasarruflu kullanmaya davet etti.

Küresel iklim değişikliği ve kuraklık artık günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Artan kuraklık riski su kaynaklarının önemini artırıyor. Dünyada giderek azalan su kaynaklarına dikkat çekmek için her yıl 22 Mart’ta Dünya Su Günü kutlanıyor.

Türkiye sanıldığının aksine su zengini bir ülke değil. DSİ'nin verilerine göre, ülkemizin tüketilebilir yerüstü ve yeraltı su potansiyeli yılda ortalama toplam 112 milyar metreküp. Türkiye, kişi başına ortalama bin 500 metreküp ile aslında su azlığı yaşayan bir ülke.
Üstelik TÜİK 2030 yılında ülke nüfusunun 100 milyon olacağını öngörüyor. Mevcut kaynakların tamamı bozulmadan korunsa bile 2030 yılında yıllık kişi başına düşen kullanılabilir su miktarı bin metreküp civarına düşeceği için Türkiye’nin su fakiri bir ülke olma riski bulunuyor.

Tekzen tüketicilerini su tasarrufuna çağırıyor

Tekzen, su tasarruflu mutfak ve banyo ürünlerinin tercih edilerek, Türkiye’nin su kaynaklarının korunması gerektiğini vurguluyor. Çünkü artan nüfus kişi başına düşen kullanılabilir su miktarını düşürüyor. En iyi tasarruf yöntemi ise evlerde kullanılan ürünlerden başlıyor.

Evlerinde tasarruflu batarya kullanmayanlar için tasarruflu musluk perlatörleri oldukça pratik bir çözüm. Perlatörler sayesinde 1 dakikada 15-20 litre olan su akış miktarını 2 litreye kadar düşürebilirsiniz. Bu ürünler yüzde 70’e varan su tasarrufu sağlayarak enerji tüketimini yüzde 26’ya kadar düşürebilmektedir.

Kendin Yap (DIY-Do It Yourself) sektörünü Türkiye’ye kazandıran Tekzen, inşaat ve boya malzemelerinden mobilyaya, ev dekorasyon ürünlerinden bahçe ürünlerine kadar geniş ürün yelpazesiyle tüketicilerine ekonomik, uygulanabilir çözümler sunmaya devam ediyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda