7.03.2018

Uyum Market,Migros'a Devredildi



İki dev,yine büyük bir izdivaç.Bir süredir Konkordato sürecinde olan Makro Market'in İstanbul operasyonu sona eriyor.Makro Market,İstanbul'da bulunan mağazalarını lider perakende devi Migros'a devrediyor.Makro Market bünyesinde bulunan Uyum Market,Migros'a Satıldı.

2017 yılının kasım ayında Konkordato talep eden ve bu süreden sonra,ciddi bir küçülme operasyonu beklenen Makro Market'ten ilk hamle geldi.Makro Market,İstanbul da bulunan tüm mağazalarını lider perakende devi Migros'a devrediyor.

Makro Market Uyumu Devralmıştı

2007 yılından beri Makro Market ve Uyum Market birbiri ile yabancı firmalar değildi.Nitekim bu alaka 2012 yılında Makro Market'in,Uyum Market'in büyük bir hissesini satın alması ile resmileşti.2012 yılından itibaren Uyum Market,tabela değiştirmeden hizmetlerine devam etti.Lakin 2016 yılında sürpriz bir karar ile Borsa İstanbul'dan ayrıldı.

Uyum Market'in 56'si İstanbul da 3'ü Tekirdağ da olmak üzere toplamda 59 mağazası bulunuyor.Bu satın alma operasyonundan sonra Migros'un mağaza sayısı ise, 2 binin üzerine çıkacak ve sektördeki liderliğini bir kez daha perçinleyecek.

Uyum Market Migros'a Satıldı

2018 yılının başından beri Makro ve Uyum Market hem Migros'un hemde,CarreforSa'nın takibindeydi.Her ne kadar CarrefourSa bir adım daha önde ve devre yakın gibi görünüyor olsa da,Migros beklenmedik bir şekilde İstanbul da faaliyet gösteren Uyum Market'i devraldı.

Sektörün büyük balığı olan Migros,Kipa satın almasından sonra ikinci büyük satın alma işlemini Uyum Market satın almasıyla gerçekleştirmiş oldu.İlerleyen süreçte Migros'un bir tebala değişimi yapıp yapmayacağı ise merak konusu.

Çalışanlara Hakları Verilecek

Satın alma işlemi bir süreç olarak devam ederken,hiç bir personelin herhangi bir hak kaybına uğramadan,tüm alacaklarının verildikten sonra,yeniden Migros bünyesine alınan Uyum Markette çalışmaya devam edeceği bize gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Satış rakamları ile ilgili herhangi bir bilgi olmamasına karşın,yakın zaman da iki firmadan da,resmi bir açıklama yapmaları bekleniyor.

32 yorum :

  1. Bu haber doğrumu kesinmi ayrıca caarfoorse bunun altında kalmaz toplam kaç liraya satıldı bı bilgi yok hem makroyu uyumdan gelen para felan kurtarmaz ilerde yeni haberler gelirse hemde çok büyük ölçekli satın almalar sasirmayin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet doğru ve Antalya'daki makrolarda satılmış.. Bizde işten çıkartıldık başka olan bişey yok...

      Sil
  2. Tebrikler yine bir satin alma haberi,yine ilk haber yapan perakende kulis.Market calisaninin yaninda olan tek haber sitesi.Tesekkur ederiz.

    Bu ara da haber dogru arkadaslar satis rakamlari henuz aciklanmadi...

    YanıtlaSil
  3. Diger marketler persinelin haklarini tazminatini nasil gasp ederiz diye dusunurken,Makro ve Migros'a helal olsun.Digerleri utansin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devir alan kişi tüm haklarıyla almaz.
      Satan Tarafta vermek zorunda kalır.
      Makro Market afra yı aldığında afra tüm çalışanın tazminatını ödemişti.

      Sil
    2. Sadece İstanbul uyum mu yoksa Antalya bölge dahil mi acaba.

      Sil
    3. İstanbul Tekirdağ

      Sil
    4. Bunca yıl din imanla mesailerini haklarını sömurdukleri calısanlarından helallik niyetine ihbarda versinlerde durustluklerini gorelim

      Sil
    5. Bütün Uyum ve Antalya'daki makrolar satıldı

      Sil
  4. Ankara da file market in bazı perakendecilerle görüştüğü yazılmıştı var mı bi gelişme

    YanıtlaSil
  5. Ankara lı perakendeciler zorlanıyor. Önce meşhur peynirci sonra da tivmaş iflas etti. Makro uyum u Migros a sattı beğendik te iki hipermarketini Yunus market e devretti bu arada

    YanıtlaSil
  6. Makro diğer bölgelerimize satacak mi bilginiz varmi

    YanıtlaSil
  7. Sektör üç discount bir kaçta süper market zincirine doğru gidiyor. Farklılaşmak şart

    YanıtlaSil
  8. 1 seneyi doldurmayanlar hak alabilecek mi kıdem tazminatı yazıyor ihbarname de ee yarım seneyi dolduranlar neden alamıyacak açıklayın eğer ilerde büyük bir market kurarsam yuzde yuz haklarını kuruşu kuruşuna veren helal market açacagım

    YanıtlaSil
  9. Makro komple satılır sa kurtulur

    YanıtlaSil
  10. E BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ YENİ SATIŞLARA GEBE Mİ ACABA KAYSERİ BÖLGE SAMSUN BÖLGE ANKARA BÖLGE DİYE GİDER Mİ YOKSA MAKRO YAVAŞ YAVAŞ DÜZLÜGE ÇIKAR MI

    YanıtlaSil
  11. Migros iyi gelecek...

    YanıtlaSil
  12. Herkesin merak ettiği şey aynı sanırım bu satış sadece uyumla kalacak mı yoksa makro bölge bölge Ankarada dahil olmak üzere tamamını mi satacak Admin yukardaki soruların hiç birisine cevap vermediğine göre oda tam bilmiyor durumu diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  13. ADMİN YUKARIDAKİ SORULAR CEVAP VERMEN LAZIM BENCE

    YanıtlaSil
  14. Vallahi kimse bişey bilmiyor açıklamada yapılmıyor. Devlet sırrı gibi saklanıyor her şey nedense.. Uyum personeline kimse bir bilgi vermiyor bir tek ihbar süresi başlatıldığına dair tüm personele kağıt imzalatıldı. Makro bence büyük bir şirket falan değil iyi yönetilmiyen bir şirket ve böyle bir şirkette batmaya eninde sonunda mahkumdur. Allah uyum da çalışanlara sabır versin belirsizlikden hepsi heba oldu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin amin... İşe hiç mutlu gitmiyorduk... Böylesi daha iyi olmuş... Hiç mutlu değildik arkadaşlarla beraber...

      Sil
  15. Sevgili emekçi dostlarımız,

    Bize gelen bilgilerin doğruluğunu kontrol edip,en uygun şekilde sizler ile paylaşıyoruz.Perakende sektörü oldukça zorlu bir dönem geçiriyor.2018 yılı iflaslar ve küçülmeler ile başladı.İndirim marketleri dışında ne yazık ki büyüyebilen bir perakende zinciri göremiyoruz.

    Makro Market,sektörün oldukça kuvvetli oyuncularından biri.Konkordato talebinden itibaren,bizim fikrimiz ciddi bir küçülme operasyonu içine gireceği yönündeydi.Nitekim Uyum'u devretmek ile büyük bir adım atılmış oldu.

    İleride başka mağazaların devri olur mu?Bu konuda fikir belirtmek oldukça zor.Lakin şu an için Makro Market,alacaklılar ile anlaşma sağladı.Buda demek oluyor ki,tedarikçiler Makro'nun ayakta kalmasını istiyor.

    Süreç devam ederken,karsız mağazaların kapanması veya devredilmesi olabilir,nitekim bir çok perakendeci böyle zamanlarda kar edemediği mağazalardan veya yüksek giderli mağazalardan kurtulur.Bu oldukça doğal bir durumdur.

    Ne hazindir ki,bu süreçlerde dedikodular olabildiğince çoğalır ve personel bu söylentilerden olumsuz etkilenir.Her ne olursa olsun şu an personelini mağdur etmeyen bir Makro Market var karşımızda.

    Perakende Kulis,olarak elimize gelen en doğru bilgileri siz değerli okurlarımız ile katı suretle paylaşacağımıza emin olun.Makro Market'in bir an önce toparlanıp sektöre yeniden katkı sağlayacağını umuyoruz.

    İyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  16. Okyanus otesindeki guc gidince el etek cekiliyor anlasılan bu sektor eninde sonunda bitecek cunku birbirlerini rekabet adı altında bitiriyor market yasasını bu buyukler istememisti hırsları yuzunden simdi yalvararak istiyeceklerdir bu kadar market cok birbirini bitiriyor pasta buyumuyor

    YanıtlaSil
  17. Makro Türkiye'nin yeni kavşak noktasında olduğunu gösteren en önemli göstergelerden biri. Çünkü geçmişe dönüp baktığımızda 90'ların sonunda Süpermarket yapısından Zincir mağazaya dönüşüm başladı. Bunun ardından Ulusal markaların hızla yükseldiği 2000'lerin başı ve devamında yerel zincirlerin tabiri caizse büyük bşr patlamayla popüler olduğu yılları gördük. Devamında discount gerçeği ulusal ve yerel dahil tekli yada zincir tüm sektörün gidişatını değiştirdi. Kayıp kaçakların ölçülemediği, her geçen gün sert fiyat rekabetinin artmasıyla maalesef yerel zincirler birer birer iflas etmeye başladı. Bu devam edecek gibi görünüyor. Şimdi discountlarında doyum noktasına ulaşmak üzere olduğu kesin. Yan;i yine perakende sektörü yine bir kavşakta. Yeni dönüşüm bakalım hangi yöne gidecek. Ulusalların ayağını kaydıran yerellere mi? Yerellerin ayağını kaydıran discountlara mı? Yoksa discountların ayağını kaydıracak sanal mağazacılığa mı? Uzun yıllar perakende çalışanı olarak bildiğim tek şey bu kadar çetin geçen bir dönemde, patronundan yöneticisine ve çalışanına varıncaya kadar herkesin elindeki işine sımsıkı sarılması gerekiyor. Ben hiç patron olmadım hep çalışandım. Şimdi batan bir firma için ilk önce çalışan hakları diyoruz ya çünkü haklarımız önemli. Peki firma batmadan önce personelin yaptığı zaman hırsızlığı, iç ve dış hırsızlığa karşı duyarsız davranma, kötü davranıp kaçırdığı müşteri, umursamadığı masraflar vs vs... İflas eden bir şirket bu hakları kimden soracak yada kimin üzerine hak bırakacak? ( İşini hakkıyla yapan yönetici ve çalışanları tenzih ederim) Anlatmak istediğim profiller eminim hepinizin çevresinde vardır. Hak tek taraflı değildir hiçbir zaman. Hepinize iyi mesailer dilerim.

    YanıtlaSil
  18. İşe ilk girdiğimde en düşük cirosu 30 bindi. Şimdi en düşük 6 bini gördük. Uyumu satması iyi oldu. Çünkü toparlasaydı Uyumu iş yapmadığı için kapatacaktı...

    YanıtlaSil
  19. Migros SAtın alma haberini doğrulamadı şimdi neler oluyor :) şaka gibi personelinde ihbar süreleri başlatıldı. Şimdi ihbar süresi dolanları çıkartmıyorlar :) şaka gibi makro kendi kendine gelin güvey oldu galiba migrosa sattık diye migrosa satıyorlar migrosun haberi yok böyle şaklabanlık görmedim

    YanıtlaSil
  20. Makro nisanda anlaşmaların mahkemede onaylanmasıyla konkardatoyu kaldıracak ve yüklü bir şekilde mal alacak. Antalya bölgeside satılacak yüksek ihtimalle. Onun dışında satış olmaz.

    YanıtlaSil
  21. Malatya daki magazalarida satti makro

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün bu konu hakkında bir duyum geldi.Haftanın ilk günü bunu haber yapabiliriz.Lakin satın alan firmayı da bilmemiz gerekiyor.

      Sil
  22. kayyumdan kurtaracak birilerini devreye sokup borçları ödeyecem deyip 60 aya vadelendiyorsun içindeki birileri uyum çarşıdaki 89 dükkanı satın almış gibi gösterip haciz leri önlüyorsun . makro adınla ikibinli yıllarda yine bir batma şekli ile piyasaya borçlanmış ve uzun vadeli ödeme ile markete anlık mal verenler tüccarda dibe vurmuştur . bu isim benzesede şekilde aynı benzeme ile gönüllerde burulma yaratmıştır .

    YanıtlaSil
  23. Uyum'un Bagcilar Parseller/Ve Tabya şubesi dukkan kendisine aitdi. Raflar-kasalar vs. İcinde,bir kac gun once parseller şubesinde çalişma vardi,tabelalari da kaldirmamişlar,buyukihtimalle bptabela olanlar Migros olabilir...

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda