16.04.2018

Bu Ülkede Kullanma Tarihi Yaklaşan Ürünler Bedava



Perakende sektöründe bir çok ürünün iade sorunu yokken,bazı ürünlerde ise tedarikçi firmaya iade vermeniz "deveye hendek atlatmak" kadar zor,hatta imkansızdır.Sektör çalışanları bu zorlu süreç ile karşılaşmamak için,iade olmayan ürünü ya az çeker,ya da ürünün son kullanma tarihi yaklaşırken,tavsiye satış yaparak ürünü bir an önce elden çıkarmaya çalışır.

Bu faktör tabi ki bizim ülkemiz için geçerli.Avrupa da yer alan bazı ülkelerde,böyle bir zorunluluk veya satış şekli bulunmuyor.Özellikle Kuzey Avrupa'da yer alan Finlandiya adlı ülkede kullanma tarihi yaklaşan ürünler müşteriye farklı bir şekilde takdim ediliyor.

Kullanım Tarihi Yaklaşan Ürünler Bedava

Finlandiya'da her markette olmasa da,ülkede hizmet veren gıda perakendecilerinin çoğunda oldukça yaygın bir promosyon yapılıyor.Bu promosyon kampanyasında perakendeciler "son kullanma tarihi" yaklaşan belirli şartlar karşılığında müşterilerine ücretsiz bir şekilde veriyor.

Yanlış okumadınız kullanım tarihi yakın ürünler hiç bir ücret alınmadan müşterilere veriliyor.Tabi ki perakendeciler bu kampanyayı adil kılmak için kendince şartlar belirleyebiliyor.

Finlandiya belirlenen şartlar ise;
Alışveriş tutarının belirli bir limite ulaşması
Müşterinin o firmanın sadakat kartına en az 2 yıl sahip olması
Aynı ürünün daha uzun tarihlisi bir tanesini alması

Bir çok konuda Avrupa perakendesini kendisine rol model alan markalarımız,belki ilerleyen dönemlerde bu ve benzeri kampanyalarda yapmaya başlar kim bilir...

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda