16.04.2018

YZB'de Konu Sözde "Çevre"ydi



Geçtiğimiz günler İstanbul da YZB(Yerel Zincirler Buluşuyor) adında bir fuar düzenlendi.Bu fuar yaklaşık 10 yıldır her sene geleneksel bir şekilde,yerel perakende zincirlerinin ve katılımcıların desteği ile tekrar ediyor.

YZB'de amaç birbirinden farklı onlarca yerel perakende zincirini aynı çatı altında buluşturmak ve aynı zamanda tedarikçiler ile samimi bir ortam oluşturarak,perakende sektörünün geleceğini konuşmak.Tabi birde perakendecilerin sorunları vardır.Bu sorunlar dönemin TPF(Türkiye Perakendeciler Federasyonu) başkanı tarafından,fuarın ilk günü katılımcıların huzurunda dile getirilir.

Bu yıl ki YZB fuarının ana teması "Çevre"ydi.Son dönemde bir türlü hayata geçirilmesi yapılamayan poşet kullanımını kısıtlayan/azaltan market poşetlerinin ücretli olması konusu da,bu fuar ile netleşmiş oldu.Fuarda ayrıca perakende konusunda uzman yerli/yabancı konuşmacılar bulunuyordu.Şovlar çekilişler bu fuarın olmazsa olmazıydı.

İki Marketten Birisi Kepenk Kapatabilir

YZB Fuarının ana teması "Çevre" olsa da,aslında bir çok yerel zinciri kaygılandıran bir başka konu daha vardı.Bu konu bizimde sık sık gündeme getirim uğrunda onlarca makale yazdığımız "discount marketlerin önlenemez büyümesi" TPF başkanı Mustafa Altunbilek,bunu çok öncelerden fark eden birisi.Öyle ki Mustafa Altunbilek,neredeyse her fırsat bulduğu anda bu konuyu tüm samimiyeti ile dile getiriyor.

Hatta Altunbilek YZB fuarında konuşmasında "Durum bu şekilde giderse aynı sokaktaki iki marketten biri kepenk kapatabilir." sözleri bile durumun ne derece önemli ve acilen önlem alınmazsa daha da kötüye gideceğini ortaya koyuyor.

Bizim zannımızca bu yılki YZB fuarının ana teması çarpık bir şekilde büyüyen indirim marketleri olmalıydı.Gerçi bu yıl olmasa gelecek yıl bu konuda hem hükümetin,hemde Türkiye Perakendeciler Federasyonu'nun ciddi atılımları olabilir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda