30.04.2018

Fakıbaba'dan Yine Ucuz Et Açıklaması



2008 yılından beri,yükselmesine karşın bit türlü fiyatı düşürülmeyen Kırmızı Et piyasası için Bakan Fakıbaba, açıklamalar yapmaya devam ediyor.Özel bir törende konuşan Bakan “Dar gelirli kardeşlerimizin mutfağı şenlensin diye bu eti piyasaya veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kamuoyunda 300 koyun projesi olarak bilinen “Üretici Şartlarında Sözleşmeli Küçükbaş Hayvancılık Projesi” kapsamında düzenlenen hayvan dağıtım töreni için geldiği Şırnak’ta, marketlerde ucuz et satışına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Et fiyatlarını dengede tutmak amacıyla et satışı yaptıklarını hatırlatan Fakıbaba, “29-30 liraya et satıyorum, satmaya da devam edeceğim. Ben gider 29 liralık yerden alırım, başkası 60 liraya et yiyorsa yesin, afiyet olsun” diye konuştu.

Her zaman üreticilerin yanında olduklarını aktaran Fakıbaba, üreticiye, sanayiciye, esnafa, tüketiciye saygı duyduklarını, fakat Ramazan ayını ve Kurban Bayramı’nı fırsata dönüştürmek isteyen üreticilere izin vermeyeceklerinin de altını çizdi.

Et ithal etmek istemediklerini, bu durumun geçici olduğunu vurgulayan Ahmet Eşref Fakıbaba, sadece piyasayı regüle etmek ve insanların ihtiyaçlarını karşılamak için ithalat yapıldığını dile getirdi.

Terörün sona ermesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yeniden hayvancılığın merkezi olacağını belirten Fakıbaba, şöyle devam etti: “Bizim şu an yapacağımız şey ateşi söndürmek, dar gelirli vatandaşlarımıza ucuz et temin etmektir. Durumu iyi olan vatandaş daha yüksek fiyatla et yiyebilir. Ama bazıları ‘Et pahalı’ diyorsa, ben de diyorum ki ‘29-30 liraya et satılan yerler var, ben size etimi vereyim’ diyorum. Belki bunların sayılarını daha da artıracağız. Üreticilerimizin hep yanında olacağız. Kırsalda kalkınma olmadan şehirlerde, Türkiye’de kalkınma olmaz. Hükümetimiz de bunun bilincinde, kırsalı kalkındıracağız.”

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda