30.04.2018

Küresel Perakendenin İki Devi Birleşiyor



İngiltere'de birbirine ezeli iki rakip ülkemizde eşine,benzerine rastlanmayacak bir şekilde birleşme kararı aldı.Sainsbury's ve Asda,küresel perakendenin iki dev oyuncusu 12 milyon poundluk ortak bir yatırımla birleşme kararı aldı.


Ülkemizde olduğu gibi Dünyada da sektör hayli zor bir zamandan geçiyor.Artan işletme giderleri ve sertleşen rekabet ortamı perakendecileri farklı arayışlar yapmaya zorluyor.Türkiye de "büyük balığın,küçük balığı yemesi" olarak nitelendirilen satın alma operasyonları yaşanırken,İngiltere'de satın alma işlemlerinden farklı olarak iki sektör devi "birleşmek" için görüşmelerin başlatıldığını doğruladı.

Sainsbury's,İngiltere'nin en büyük ikinci market zinciri,firmayı şu anda Katarlılar işletiyor..Asda'nın arkasında ise sektörün baş aktörü olan Wal-Mart bulunuyor.

İngiltere de perakende uzmanları birleşmenin kesin olarak yapılacağı yönünde hem fikir.Şayet birleşme gerçekleşirse İngiltere'nin en büyük market zinciri Tesco için oldukça zorlu bir rekabet ortamı oluşacak.Ayrıca birleşmeleri halinde iki firmanın cirosu ve müşteri sayısı pazarın lideri olan,Tesco'nun cirosunu ve müşteri sayısını geçecek.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda