4.04.2018

Otizmde Erken Tanının Önemi Konuşulacak



‘Otizm Farkındalık Ayı’ ilan edilen Nisan’da, tüm dünya gibi KidZania da dikkati otizme ve otizmde erken teşhisin önemine çekiyor. Otizmi konuşmak ve insanları bu konuda bilinçlendirmek üzere uzman psikolog Özge Özgeç Gürel ve ÖÇED Yönetim Kurulu Başkanı Parin Yakupyan, 5 Nisan Perşembe günü saat 13.30’da KidZania Anneleri ile buluşuyor.

Nisan ayı Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada Otizm Farkındalık Ayı, 2 Nisan ise Otizm Farkındalık Günü olarak kabul ediliyor. Dünyanın ilk Çocuklar Ülkesi KidZania, bu önemli gelişim bozukluğuna dikkatleri çekmek üzere uzman psikolog Özge Özgeç Gürel ve ÖÇED Yönetim Kurulu Başkanı Parin Yakupyan’ı ağırlıyor. KidZania Anneleri seminerleri kapsamında 5 Nisan Perşembe günü saat 13.30’da KidZania’da olacak Gürel ve Yakupyan, otizmin teşhisi ve erken tanının önemini katılımcılarla paylaşacak.


Uzm. Psikolog Özge Özgeç Gürel
İstanbul Bilim Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olan Uzman Psikolog Özge Özgeç Gürel, yüksek lisans eğitimini Beykent Üniversitesi Klinik Psikoloji Bölümün’de tamamlamıştır. Çocuk ve ergen psikolojisi alanında; Wiscr-r Zeka Testi, AGTE Gelişim Testi, Cattell 2A ve Cattell 3A Zeka Testleri, Frostig Görsel Algılama Testi, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Bender-Gestalt Görsel Motor Algılama Testi, Benton Görsel Bellek Testi (F ve G formu), Peabody Resim Kelime Testi, Gessell Gelişim Figürleri Testi, LUİSA Duss Psianalitik Hikayeler Testi, CAT (Çocuklarda Tematik Algılama Testi), Porteus Labirentleri Zeka Testi ve GOOD-ENOUGH –HARRİS Bir İnsan Çiz Test uygulayıcı eğitimleri vardır. Ayrıca, ‘’Yeşilay Bağımlılık Terapisi’’ ve ‘’Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi’’ eğitimlerine sahiptir.


Parin Yakupyan
2000 yılında kucağına aldığı ikizlerinden birine 2002 yılında otizm tanısı konmuş, tanıyı aldıktan 5 yıl sonra sektördeki eksiklikleri görerek, oğlunun eğitimcisi Selim Parlak ve eşi Dr. Garbis Yakupyan ile birlikte Algı Eğitim Öğretim Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.’ni kurmuşlardır. Merkeze gelen ve görüştüğü tüm ailelere en doğru bilgileri verebilmek için çeşitli eğitim, seminer ve kongrelere katılmış ayrıca İngiltere’den gelen ABA(Uygulamalı Davranış Analizi) Uzmanı Nicola Stanley’den ABA uygulamaları konulu eğitimi almıştır. 2014 yılında kurulan; özel gereksinimli tüm bireylerin, erken tanısının konulması ve erken özel eğitim ile topluma kazandırılmasına öncülük etmeyi, ülkemizde özel eğitimde dünya standartlarını yakalamak için çaba göstermeyi ilke olarak benimseyen ÖÇED’in kurucuları arasında yer almıştır. Halen derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda