20.04.2018

Rekabet Kurumu Migros'a İzin Verdi



2018 yılının ilk satın ama haberi olan Migros'un Makro Market'in,İstanbul operasyonu olan Uyum Marketi satın almasına rekabet kurumundan izin çıktı.

Lider perakende devi organik büyümesine devam ederken,güçlü olduğu bölgelerde hizmet veren yerel markaları da satın alarak,büyüme hamlesini inorganik olarak da gerçekleştiriyor.Geçtiğimiz Mart ayında Makro Grubundan alınan,Uyum Market'in Migros olması için,hiç bir engel kalmadı.

Migros Ticaret AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında,şu ifadelere yer verildi:

“Şirketimizin 22 Mart'ta yapılan özel durum açıklamasında, Migros Ticaret AŞ'nin Makro Market AŞ'den 56 Uyum mağazası ve 17 Makro Market mağazasının devri hususunda Rekabet Kurumu'na izin başvurusu duyurulmuştu. Rekabet Kurulu, ilgili mağazaların devri işlemine 18 Nisan 2018'de koşulsuz olarak izin vermiş bulunmaktadır.”

3 yorum :

  1. Son mahkemeden yani 20 Nisan da çıkan sonuç nedir bundan sonra ne olacak daralma devam edecek mi makro sadece Ankara'da olup diğer bolgeleri satacak veya kirayami verecek bı bilgi verirseniz iyi olur saygilarla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konkordato'dan çıktı Makro.Artık ne olur kendi bilecekleri bir durum.

      Sil
  2. Keşke onay çıkmasaydı Çıkan personellere ne çıkışları verildi ne verileceğine dair bir bilgi verildi. Tazminatları ne olacak kimseden bi açıklama yapılmadı. Personel olarak migrosa girenler oldu yöneticilerden referans olunanlar migros ile görüşmeler sonucu işe alımları gerçekleşti.Bölge müdürlerine müdür yardımcılığı, Müdür yardımcılarına migros kasiyerlik reyınculuk tezgahtarlık önerdi. Bu nasıl bir şeydi ya Koskoca kurumsal bir şirkette çalışan yöneticilere yapılan bir hakaret oldu. İnsanların yıllardır çalışanların hakları kayboldu. Herkes buna sessiz kaldı. Ahh ahh

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda