3.04.2018

Uludağ İçecek'ten Sektörde Bir İlk



İçecek pazarının önemli tedarikçilerinden biri olan Uludağ İçecek'in, Bursa Yenice Fabrikası'nda yer alan Ar-Ge Merkezi Türkiye'nin içecek sektöründe Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenmiş ilk Ar-Ge merkezi oldu.

Türkiye’nin yerli sermayeli en büyük ve en köklü içecek şirketi olan Uludağ İçecek, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini daha hızlı ve etkin yürütebilmek amacıyla inovasyonlarla dolu tarihine bir yenisini ekledi ve Bursa’daki Yenice Fabrikası’nın içerisine bir Ar-Ge merkezi kurdu. 434 metrekarelik alana yayılan, ürün geliştirme, proses iyileştirme, formülasyon, stabilite, mikrobiyolojik ve duyusal analizler gibi pek çok çalışmanın yürütüldüğü Merkez, 2017 yılının Kasım ayında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenerek içecek sektöründe bu tescile sahip ilk merkez olmaya hak kazandı. Şirket ayrıca inovasyon yatırımları çerçevesinde gazoz kategorisi de tamamlandığında gazlı içecek ürün gamından koruyucuları çıkaran dünyadaki ilk şirket olacak. 

“Türkiye’nin içecek sektöründeki tescilli ilk Ar-Ge merkezi ile ilklerle dolu tarihimize bir yenisini ekledik”

Uludağ İçecek’in 100 yılı aşan tarihi boyunca sayısız ilke imza attığını ve yenilikçi bakış açısı ve yatırımlarıyla sektöre ilham verdiğini ifade eden Uludağ İçecek CEO’su Mete Öz, Türkiye’nin içecek sektöründe Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan ilk Ar-Ge merkezini açmanın da kendilerine nasip olduğunu söyledi. Uludağ İçecek ürünlerinin beş kıtada 40’tan fazla ülkede tüketicilerle buluştuğunu anlatan Öz sözlerine tüketicilerin günümüzde her zamankinden farklı beklentileri olduğunun altını çizerek başladı: “Tüketicilerden gelen taleplere yanıt veremeyen şirketler oyunun dışında kalıyor. Ancak bu dönemde tüketicilerin ihtiyaçlarını doğru okumak kadar trendleri belirleyen taraf olmak da büyük önem taşıyor. Uludağ İçecek’in Türkiye sınırlarını aşan başarısının arkasında da bu alandaki yetkinliği, DNA’sına işlemiş yenilikçi bakış açısı ve inovasyon yatırımları yer alıyor. Bu çerçevede geçtiğimiz 3 yılda inovasyona ve Ar-Ge Merkezimize yaklaşık 190 milyon TL’lik bir yatırım yaptık.”

Teknolojilerini her yıl güncellediklerini söyleyen Öz, “Rakiplerimizin hiçbirinde olmayan su tasfiye sistemimize geride bıraktığımız dönemde aseptik dolum hattımızı da ekledik ve tüketicilerimizin talepleri doğrultusunda tüm ürün gamımızdan koruyucuları çıkardık. Üretim sürecimizdeki geçişi önümüzdeki 3 ay içerisinde tamamlayacağız. Böylece portföyündeki gazlı içecek ürünlerinin tamamında aseptik dolum teknolojisini kullanan dünyadaki ilk içecek şirketi olacağız” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Tüm bu çalışmalarımızın sonunda 2017 yılında ciromuz 640 milyon TL’ye ulaştı. Bu rakamın yüzde 20’ye yakın kısmı ise ihracattan geldi. Bugün Uludağ İçecek ürünlerini Almanya’dan Irak’a, Filistin’den Avusturalya’ya kadar geniş bir coğrafyada bulmanız mümkün. İhracat faaliyetlerimizi iletişim ve pazarlama çalışmalarıyla ve yerel beklentilere göre yeniden şekillendirdiğimiz ürünlerle destekleyerek küresel başarımızı çok daha ileriye taşıyacağız” dedi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda