14.05.2018

Makro Market Malatya Şubelerini Devretti



Perakende sektörünün duayen markalarından biri olan Makro Market'te küçülme süreci devam ediyor.Geçtiğimiz aylarda İstanbul operasyonu olan Uyum Market'i Migros grubuna devreden Makro Market,bu kezde Malatya mağazalarını devretti.

Yakın zamanda sektör bir çok markanın iflasına ve devrine şahit oldu.Yaşanan tüm ekonomik olumsuzluklara karşın,düze çıkak için oldukça hummalı bir şekilde çalışan ve özveri harcayan perakendecilerin başında hiç şüphesiz Makro Market vardır.

Firma 2017'nin son çeyreğinde beklenmedik bir şekilde Konkordato talebinde bulundu.Yaklaşık 6 ay gibi kısa bir süre hacze karşı koruma altına alınan Makro Market,bu süre içinde İstanbul operasyonu olan Uyum Market'in tamamını,sektörün lideri Migros'a devretti.Bu devir sonrasında Makro Market Konkordato'dan çıktı ve yapılan birinci alacaklılar toplantısında,alacaklılar firmanın devam etmesi yönünde mutabakat sağladı.

Küçülme operasyonuna giren bir çok perakendeci gibi,Makro Market'te karsız ve yüksek giderli mağazalarından kurtulmaya başladı.2018 yılının başında kangren olmuş şubelere neşter vuran firma,son olarak Malatya ilimizde bulunan üç mağazasını devretme kararı aldı.

Şubelerin devri ile ilgili resmi bir açıklama yapılmazken,üç mağazanın Malatya ilimizde oldukça kuvvetli olan ve toplamda 44 şubesi bulunan Esenlik Market'e devredildiği ihtimali üzerine duruluyor.

24 yorum :

  1. Perakende kulis sırada hangi mağaza var Malatya'dan sonra çok söylenti var aslında soylentidende öte tabi sizin haberiniz yok samsun konya karaman Mersin Kayseri hangisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda kesin şöyle/böyle olur demek yanlış olabilir.Lakin en baştan beri bizim düşüncemiz,Ankara ve Kayseri illeri dışında kalan mağazalarda ciddi küçülmeler olabileceği yönündeydi.Nitekim bu öngörümüzde haklı olduğumuz yavaş yavaş doğrulanıyor.

      Sil
  2. Sayın perakende kulis malatyada çalışan bizlerin tazminatları hakkında bilgi verebilir misiniz ? Şimdiden teşekkürşer. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konu hakkında ne yazık ki bizim bir bilgimiz bulunmuyor.

      Sil
  3. Perakendecilik meslek olarak pek görülmediği için ülkemizde insan kaynağı sirkülasyonu hızlı bi sektör perakende. Doğal olarak fazla miktarda işe giren çıkan oluyor. Bana göre perakendeciler daha çok insan kaynağına yatırım yapmalı çünkü işini seven biri gerçekten çalıştığı kurumada ciddi katkı yapacaktır. Önce insan kaynağını halledersek gerisi çok rahat gelir diye düşünüyorum. Daha fazla ciro daha karlı şirketlerimiz olur.

    YanıtlaSil
  4. Katılıyorum fakat parakende sektörü meslek dalı olarak görünmüyor bir iş veren tarafından malasef 10 yıllık bir çalışanla 1 yıllık çalışan eşit ücret alıyor.

    YanıtlaSil
  5. konya'daki bazı mağazalarıda çetinler market talip

    YanıtlaSil
  6. Hiç unutmuyorum cuma günü konya merkez makronun açılışı vardı.
    Hiç bir personeli cuma namazına göndermemişlerdi. Şimdi aynı şeyler devam ediyor cuma saatinde mağazalar kapanmıyor. Şu mubarek günde bile akşama kadar aç susuz çalışan elemanları iftar saatinde mağaza kapatmayıp nöbetleşerek iftar yapılıyor yani nöbete kalan bir personel oruç tutmayan üç beş avarenin keyfi için aç susuz beklemeye devam ediyor.
    Bu zihniyetle devam ederlerse Allah bunları daha çok şeylere muhtaç eder.

    YanıtlaSil
  7. Karaman la alakalı bilginiz varmı inşaat firmalarıyla alakalı söylentiler duyuluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda bize gelen bir duyum yok.Zira bir gelişme olursa sizinle paylaşmaya özen gösteriyoruz.

      Sil
  8. Beyşehir seydişehir ve cihanbeyli şubelerde kapatılıyor sıkıntı devam ediyor galiba

    YanıtlaSil
  9. Makromarket in Konya bölgeden çıkacağı söyleniyor doğru mu acaba. Xxx

    YanıtlaSil
  10. konya mağazaları komple satılık müşteri arıyorlar

    YanıtlaSil
  11. Makromarketin iflas vereceği söyleniyor bu doğru mu verdiği taktirde şu an kayyum mu atanacak bilgi verir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şirketlere şu an için kayyum atanması yasak.Fakat Makro'nun iflas vermesi gibi bir durum yok.

      Sil
  12. Kayseri balikesir birlik firmasina satilmis

    YanıtlaSil
  13. İflas vermesi gibi durum yok diyorsunuz fakat şube sayıları düştü 250 şubeden 130 şubeye düştü şu an nerdeyse günlük de bir mağaza kapanmaya devam ediyor kalan 3 5 şubeyle borçlar nasıl ödenebilir ki bilgilendirme için de teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Borçları kapatacak kadar mal varlığı var firmanın.Burada asıl amaç sadece kar yapan mağazalar ile yola devam edebilmek.Zira zarar eden mağazalar firmaya bir yarar sağlayamayacaktır.Borçları uzun vadede ödeyeceklerdir.

      Sil
  14. Ankaradaki kucuk magazalar kapaniyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçüldüğü söyleniyor lakin daha net bir bilgiye sahip değiliz.

      Sil
  15. Yozgat şubeleri 23 mayista boşaltıldı ve devredilmek için müşteri araniyor. Bolge müdürünün soyledigine gore yunus ve adese talipmis.İsten çıkarırken tüm haklarımızı aldık diye imza attırdılar. Atmazsak hiçbir şey alamayacağımızi söylediler, tazminatların 2/3 ay içerisinde ödeneceğini fakat ihbar tazminatı vermeyeceklerini ve şirketinde 9 ay daha konkordato korumasında olduğunu söyleyip mahkeme yolunun 9 aylığına kapalı oldugunu söylediler. Fakat internette böyle bir haber yok. Böyle birşey varmı ve tazminatlar ödeniyor mu. Bu konuda bilginiz var mi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize bu konuda herhangi bir bilgi gelmedi.İmzaladığınız kagıtlar ile işinde uzman bir avukata başvurmanızı tavsiye ederiz.

      Sil
  16. malatyada ki kayserili bi firmaya satılmış.akşam alışveriş için gittik in cin top oynuyo.yazık olan orda çalışan emekçilere oldu.oysa daha fazla kazanma hırsını bi kenara bıraksalardı sonuç böyle olmazdı.insanlarin bimlerde bulupta burda bulamadığı ne keşke onu bi sorsalardı kendilerine...

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda