15.05.2018

Öğrenciler “CHEP’te Sıradan Bir Gün” geçirdi



Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeliyle her gün sürdürülebilir bir değer yaratmak için çalışan CHEP, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. İş hayatında neyin mutluluk getirdiğinden ve CHEP’in “Bir İşten Fazlası” yaklaşımının nasıl mutlu bir iş ortamı yarattığından bahsedildiği sohbetin ardından “vaka çalışması” gerçekleştirildi. Çalışmanın sonunda seçilen 4 öğrenci “CHEP’te Sıradan Bir Gün” etkinliğine davet edildi.

CHEP, uluslararası tedarik zinciri devi Brambles Grubu’nun bir parçası olarak, hızlı tüketim ürünleri, gıda, içecek ve perakende sektörleri için iş süreçlerini baştan sona optimize eden tedarik zinciri çözümleri sunuyor. Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeliyle her gün sürdürülebilir bir değer yaratmak için çalışan CHEP, çalışanlarına lider duruşu, güçlü ekip ruhu, öğrenme ve öğretme arzusu, yenilikçi bakış açısı, sosyal çalışma ortamı ve sürdürülebilirlik anlayışıyla bir işten fazlasını sunuyor.

Tedarik zinciri çözümlerinde dünya lideri olan CHEP, sürdürülebilir iş modeli ve sahip olduğu insan odaklı yaklaşım ile sektöre öncülük ediyor. Şirket hedeflerine ulaşmanın birlikte hareket ederek mümkün olacağının bilinciyle, çalışanlarına hiyerarşiden ve önyargıdan bağımsız, özgür düşünen ve farklılıklara saygı duyan bir takımın parçası olarak çalışma imkanı sunuyor. Öğrenmenin ve öğretmenin sürdürülebilir olmasının, iş hayatında başarı getireceğine inanan CHEP, çalışanlarının yeteneklerine yönelik eğitimler ve kariyer planlaması ile onların sürekli kendilerini geliştirmelerine olanak sağlıyor ve motivasyonlarını yüksek tutuyor. Sürdürülebilirliği esas alan paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeli sayesinde de doğal kaynaklara olan ihtiyacın azalmasına yardımcı oluyor, dağıtım ağının genişliğiyle nakliye mesafelerini azaltıp, maliyetleri düşürüyor ve yenilikçi çözümleriyle sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyor.

Aynı zamanda CHEP, herkesin güne başladığı gibi sağlıklı bir şekilde evine dönmeyi hak ettiğine inanıyor. “Sıfır Zarar” politikası ile çalışanlarının ve paydaşlarının iş kazası risklerini azaltacak önlemler almak için yatırımlar yapıyor. Yapılan araştırmalarda yürüyerek gerçekleştirilen toplantıların yaratıcılığı yüzde 81 oranında artırdığını gören CHEP, “Yürüyen Fikirler Projesi” kapsamında çalışanların yürüyerek toplantı yapmaya ve bunu yaşam standardı haline getirmeye teşvik ediyor. Öte yandan gönüllülük esasına dayalı oluşturduğu “Social Club” ekibiyle birlikte birçok sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği kurarak, çalışanlarına her yıl üç gün "gönüllü izni" veriyor, bu kuruluşlarla gerçekleştirdiği gıda güvenliği, eğitim ve çevre odaklı ortak projelerde çalışma imkanı sunuyor.

Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri “CHEP’te Sıradan Bir Gün” yaşadı

CHEP, Nisan ayında BAU CO-OP iş birliği ile Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğrencilerle buluşarak iş modelinden ve çalışma ortamından bahsetti; onlara iş hayatında neyin mutluluk getireceğini, CHEP’in “Bir İşten Fazlası” yaklaşımını ve bunun önemini anlattı. CHEP Türkiye & Kuzey Afrika Bölge Direktörü Şafak Aktekin’in 32 öğrencinin katılımıyla sohbet eşliğinde yaptığı konuşmanın ardından “vaka çalışması” gerçekleştirildi. Bu çalışmadaki sorulara en iyi cevapları veren 4 öğrenci seçilerek, “CHEP’te Sıradan Bir Gün” etkinliğine davet edildi. CHEP Türkiye ofisinde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler tüm yöneticilerle bir araya geldi, kahve tadımına katıldı ve alanında uzman konuşmacıların söyleşilerini dinleme fırsatı buldu.

CHEP hakkında
Uluslararası tedarik zinciri devi Brambles Grubu’nun bir parçası olarak Avustralya’da kurulan CHEP; hızlı tüketim ürünleri, gıda, içecek ve perakende sektörleri için iş süreçlerini baştan sona optimize eden tedarik zinciri çözümleri sunmaktadır. CHEP’in sürdürülebilir iş modeli, paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalıdır. CHEP’ten kiralanan paletler kullanım sonrası toplanıp düzenli olarak bakım ve onarımdan geçirilerek tekrar hizmete sunulmaktadır. Bu sayede palet yönetimindeki maliyetler düşürülerek tedarik zinciri verimliliği artırılmaktadır. Dünya çapında 60 ülkede 590 milyondan fazla ekipman, 850 servis merkezi ağı ile faaliyet gösteren ve 14 bin çalışanı bulunan CHEP, 2009 yılından beri Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Global pazarlardaki tecrübesini Türkiye’deki iş ortaklarının tedarik zinciri yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak için kullanan CHEP; daha iyi iş modelleri, daha iyi gezegen, daha iyi toplumlar anlayışıyla her gün sürdürülebilir bir değer yaratmak için çalışmaktadır.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda