15.05.2018

Ünlü İsimlerden Sağlıklı Yaşamın İpuçları



Türkiye’nin ilk ‘Sağlıklı Yaşam Festivali’, Park Residences Cadde ve Türk Telekom Prime ana sponsorluğunda 12-13 Mayıs tarihlerinde İstanbul Göztepe’de Park Residences Çadır’da düzenlendi. Doç. Dr. Halit Yerebakan önderliğinde gerçekleşen festivalde, beden ve ruh sağlığı üzerine bilgiler veren ünlü isimlerin yanı sıra spor eğitmenleri, estetik-güzellik uzmanları ve diyetisyenlerle söyleşiler yapıldı. BKM Mutfak ekibinin katkılarıyla hazırlanan kukla şovu ve stand-up gösterileri de seyircilere eğlenceli dakikalar yaşattı.

Bu yıl ilki gerçekleşen ‘Sağlıklı Yaşam Festivali’ 12-13 Mayıs tarihlerinde, İstanbul Göztepe’deki Park Residences Çadır’da bilgilendirici ve eğlenceli iki gün yaşattı. Ana sponsorları arasında Park Residences Cadde’nin olduğu festivalde, alanında uzman konuşmacılar ile beden ve ruh sağlığı üzerine söyleşiler yapıldı. Ünlü isimlerin yanı sıra spor eğitmenleri, estetik-güzellik uzmanları ve diyetisyenler katılımcıların sorularını yanıtladı ve birlikte sağlık odaklı workshop’lar gerçekleştirdi. Tamamen kamu yararına ve sağlıklı yaşam tarzı için farkındalık oluşturmak amacıyla ücretsiz olarak düzenlenen festivalde; sağlıklı beslenme, iyi yaşam, spor, güzellik, kişisel gelişim gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Birbirinden ünlü isimler de iyi yaşam tüyoları vererek ziyaretçilere, eğlenceli ve öğretici saatler geçirtti.

Ünlü hekimler, şefler, sporcular ve danışmanlar bir araya geldi

Festivalin özel konuşmacıları Doç. Dr. Halit Yerebakan, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Dr. Ayça Kaya, yazar Metin Hara oldu. Ünlü Kalp ve Damar Cerrahı Doç. Dr. Yerebakan A’dan Z’ye Hayatın Ritmi adlı söyleşide değerli bilgiler paylaşırken, Prof. Saraçoğlu bitkisel kürlere dair bilgiler verdi. Dr. Ayça Kaya ise ilaç kullanımları ve kalıcı zayıflamayla ilgili bir oturum gerçekleştirdi. Doktorların sunumlarının yanında ünlü şefler Danilo Zanna, Ayvaz Akbacak, Glutensiz Şef katılımcılara tadım deneyimi sundu. Bu özel isimlerin keyifli söyleşilerini ise eş zamanlı olarak bahçe etkinlikleri ve DJ performansı tamamladı. Ayrıca, Youtube kanalı Stolk’un sevilen sunucusu Ümit Erdim de ameliyat olmadan, spor yaparak sağlıklı bir şekilde nasıl kilo verdiğini, CrossFit ekibiyle birlikte interaktif bir sunumla anlattı. Etkinliğin en özel yanı ise sağlığın kahkahalarla desteklenmesi oldu. BKM Mutfak ekibinin de katkılarıyla hazırlanan, kukla şovu ve stand-up gösterileri, seyircilere eğlenceli dakikalar yaşattı.

Sağlık Bakanlığı İstanbul Sağlık Müdürlüğü tarafından Bakanlığın her gün 10 bin adım kampanyasına farkındalık oluşturmak için organize edilen Uçurtma Şenliği ise gökyüzünü renklere boyadı. Sağlıklı Yaşam Festivali’nin ikinci gününde, etkinlik alanından yola çıkışla 5 km parkurlu bir bisiklet turu düzenlendi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda