22.05.2018

Tüm Türkiye de Baklava da Antep Fıstığı İsyanı!



Tüm Türkiye de Baklava da Antep Fıstığı İsyanı.!

TÜRK mutfağının önemli damak tatları arasında yer alan baklavada, Antep fıstığı krizi başladı. Antep fıstığının kilogramının 170- 230 TL’yi buldu. Üreticiler zor günler yaşıyor.

Baklava Üreticileri “Eğer fiyatlar bu şekilde seyrederse elimizdeki Antep fıstığı stoğunu bitirdikten sonra Antep fıstıklı baklava üretmeyeceğim” dedi. Antep fıstığının kilosunun 170- 230 TL’ye çıkmasına isyan etti. Ambarcı veya stokçu olarak adlandırılan kişilerce Antep fıstığında karaborsa oluşturulduğunu öne süren firmalar fiyatların yükselmeye devam etmesi halinde Antep fıstıklı baklava üretimini durduracaklarını belirttiler. Fıstıklı baklavaya alternatif olarak kaymaklı baklava, fındıklı baklava, bademli baklava ve cevizli baklava üretimine ağırlık vereceklerini söylemektedirler.

Fıstığın kilo fiyatının artmasını fırsat bilen sahtekarlar halkın cebindeki parayı nasıl alacaklarının hesabını yapma derdine düşmüştür. Merdiven altı üretim haneler ürünlerde Antep fıstığına yerine bezelye kullanılıyor. Ya da yer fıstığında gıda boyası kullanılarak Antep fıstığı gibi gösteriliyor.


Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda