1.05.2018

Walmart'ın Yan Kuruluşları Hangileridir?





Walmart Stores Inc. Sam Walton tarafından kurulmuş dünya çapında şubeleri olan bir Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir. Amerika Birleşik Devletleri'nin birçok eyaletinde şubeleri vardır.

Firma zaman içinde büyümesinin yanı sıra bir çok yan kuruluş oluşturmuştur.Bu makalemizde kısaca Walmart'ın en büyük yan kuruluşlarını ele alcağız.Firmanın 100'den fazla yan kuruluşu olmasına karşın,bazıları ciddi derece de marka potansiyeli oluşturmuştur.Sözü uzatmadan firmanın yan şirketlerine geçelim.


WALMART'IN YAN KURULUŞ/ŞİRKETLERİ




Sam's Club
1983 yılında Amerika'nın Oklahama şehrinde kurulmuş olan Sam's Club,bir market zinciri olarak hizmet veriyor.Sam's Club,özellikle promosyon/indirimli ürün tercihi ağırlıklı olan müşterilere daha çok hitap eden bir market olarak biliniyor.


Jet.com
2014 yılında Walmart bünyesine dahil olan Jet.com,Walmart'ın online satış mağazası olarak hizmet veriyor.


Asda
Asda için Walmart'ın İngiltere operasyonu diyebiliriz.Asda Britanyalı süpermarket zinciri. Yiyecek, giyecek, oyuncak gibi birçok ürün satışı yapmaktadır. Asda Mobile adında bir telefon ağına da sahip olan şirketin merkezi Asda House; Leeds, Batı Yorkshire'da bulunmaktadır.


Walmart Kanada
Firmanın Kanada da operasyonu oldukça büyük.410 Mağaza ve 90 bin çalışan bulunmaktadır Walmart'ın Kanada mağazalarında.


Vudu.com
Online olarak film satın alabileceğiniz vudu.com Walmart'ın 2004 yılında kurduğu bir e-ticaret platformudur.Oldukça kaliteli bir içerik sunan vudu.com,bugün binlerce kişi tarafından film satın almak için ziyaret ediliyor.


Bonobos
Böylesine büyük bir firma tekstil sektöründe nedne yok diye düşünüyorsanız,hemen söyleyelim yanılıyorsunuz.Bonobos,Walmart'ın erkek giyim üzerine 2007 yılında kurduğu bir giyim şirketi.


Seiyu Group
Walmart,Japonya'da operasyonlarını Seiyu tabelası ile devam ettirmektedir.Walmart,Japonya'ya 2008 yılında giriş yapmış ve o tarihten beri Seiyu Group adı ve şirketi olarak hizmetini devam ettirmektedir.


Walmex
İlk okuduğumuzda bir indirim marketi mi?diye düşünsek de,sonradan Meksika ülkesine özgü bir tabela olduğunu anladığımızda tebessüm edeceğimiz Walmex,Walmart'ın Meksika ülkesinde kurduğu şirket ve mağazalarının ismidir.


Lider
Kesinlikle bir Türk şirketi veya marketi değil.Walmart'ın Şili operasyonu için kurduğu ve mağazalarında kullandığı Lider markası,1995 yılından beridir Şili'de hizmet veriyor.


Kosmix
Web sitelerinden reklamlar yayınlayarak para kazanan bir İnternet sitesi olan,Kosmix uzun yıllardır Walmart bünyesinden faaliyetlerini sürdürüyor.

Walmart'ın yan kuruluşlarını saymak bitirmek mümkün değil,böylesine büyük bir firma gerekli gördüğü her sektör ve ülke için belki her gün yeni bir yan kuruluş oluşturuyordur.Yukarıda verdiğimiz listede,genelde en önemli yan kuruluşlarını listelemeye özen gösterdik.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda