14.06.2018

Makro'da Küçülme Operasyonu Devam Ediyor



Ülkemizin öncü perakende markalarından biri olan Makro Market'in daralma operasyonu hız kesmiyor.Uyum Market'in Migros'a devredilmesi ile başlayan süreç,Ankara da 30'a yakın mağazanın kapanması ile devam ediyor.

Yaklaşık 3 ay önce alacaklılar toplantısında,alacaklılar ile mutabakat sağlayan Makro Market de küçülme süreci hız kesmeden devam ediyor.Toplantıdan Makro Market'in için "Devam" kararı çıkması adeta şirket içinde yeni bir yapılanmanın da başlangıcı oldu.

Süreç Uyum Market'in Satışı ile Başladı

Makro Market'in 2012 yılında grubuna kattığı İstanbul Operasyonu olan Uyum Market'in Migros Grubuna devri ile başlayan saha daralmasını,arda arda gelen satış ve kapatma haberleri takip etti.Sırasıyla Malatya ve Kayseri bölge mağazalarının tamamını devreden firma,ayrıca Konya mağazaları için talip beklemeye başladı.

Ankara'dan 26 Mağaza Kapanıyor

Ankara bölge çalışanlarından aldığımız bilgiye göre,Ramazan bayramında 3 gün boyunca kapalı olan mağazaların hepsi bir daha açılmayacak.Kapanacak mağazaların kar oranı en düşük ve gideri oldukça fazla olan mağazalar olduğu söyleniyor.

Mağaza Sayısı Yarıya İndi

Yedi ay önce Konkordato ilan etmeden önce toplam mağaza sayısı iki yüz 50 ile ifade edilen Makro Market'in Haziran 2018 yılı itibari ile yarı yarıya düştü.Resmi olmayan rakamlara göre Ramazan bayramından sonra 171 olan mağaza sayısı 120'lere kadar düşecek.

12 yorum :

  1. Bizim mağaza cirosu iyiydi ancak süpriz şekilde kapanıyor. Ayın 20sinde mahkeme komiseri son raporunu yazacak muhtemelen iflas kararı çıkar. Makro bu saatten sonra kurtaramaz.

    YanıtlaSil
  2. Son mesaimizi bugün yaptık. Daha önce bölge müdürü tamamen tasarruf amaçlı bayram da 3 gün kapalı olacak demişti sabah toplntı kararıyla magazaların son günü olduğunun maili geldi. Pazartesi salı günü mağaza toplanacakmış. Aynı gün 30 a yakın mağaza kapanıyor. Günde 3-5 farklı şehirde şube açan şirket şimdi rekor sayıda mağazayı aynı gün kapatıyor. Son kozlarını oynuyor makro. 20sinde mahkeme var ve alelacele mağaza kapatmasının sebebi mahkemenin iflas kararı vermemesi için. Küçülebildiğim kadar küçüldüm demek için. Bayramdan sonra devam eden şubelerin akyurta satıldığı söyleniyor. Makro ismi tarih olacak gibi. Ankarada da yaklaşık 300-500 personelin mağazası kapanacak. Bizi nasıl bir dümene getirecekler bekliyoruz. Hepimize güzel bir bayram hediyesi verdiler çok yaşasınlar. Herkes şimdi ailesinin yanında ne olacak diye kafa patlatıyor suratı asık. Helal olsun bu ülkenin marketine. Eğer bu ülkenin marketi böyle kul hakkı yiyorsa yerim yerli sermayesini alsın carrefour tüm yerli sermayeleri en azından sendikalı çalışırız hakkımızı biliriz.

    YanıtlaSil
  3. Herkes tazminatını mutlaka alacaktir sabırlı olalım haklarımızı bilelim

    YanıtlaSil
  4. Perakende kulis ankara bölge dışında her tarafmi satıldı bı bilgi verebilirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize gelen duyumlarda Konya ve Samsun/Bafra bölgesindeki mağazalarında elden çıkarıldığı yer alıyor.Muhtemelen yakın zaman da 50 mağazaya kadar düşeceklerdir.

      Sil
  5. samsun ve Konya mağazalarını kim veya kimler satın aldı bir bilgi var mı ?

    YanıtlaSil
  6. Karaman'da bulunan 3 mağazada satıldı.
    Sıra Konya'da

    YanıtlaSil
  7. Karaman daki mağazaları kim aldı

    YanıtlaSil
  8. Karaman mağazalarını karamanda bulunan YHM diye bir firma aldı.

    YanıtlaSil
  9. Konya mağazalar için bugün bir çok konya firması ankaraya gitti diye bilgiler aldım. Bu demek oluyor ki parça parça satılabilir ayrıca satışa kapanan Seydişehir mağazasını ise Beyşehirli bir firmaya satıldığı gelen bilgiler arasında.

    YanıtlaSil
  10. 5 tane akılsız bir araya gelmiş bir şirketi yönetmeyi beceremedi peki niye beceremedi akılsız değiller aptalda değiller dünya hırsı para göz insanları allah'a inanmaktan vaz geçirir artık taptiginiz tek şey para olur yani acikdan şirk e girer ve siz bunun farkına varamazsınız bunun adını istikdam koyarlar bu ülkenin marketi koyarlar vs.gibi..allah kul hakkı yiyeni zulüm edeni yanına kâr olarak bırakmaz bir günde 5...6 magza açtırır daha sonra bir günde 20....30 ... mağaza kapattırır allah terazi şaşmaz benim bu yazımda akıllı görünüp de akılsız yok yere koca şirketi batiranlara gelsin

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda