21.06.2018

Şüpheli Araçlar Avm'lerde Takip Edilecek



Otopark giriş ve çıkışlarına kurulan kamera sistemleri, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün merkezi yazılımı ile entegre çalışarak olası güvenlik zafiyetlerinin önüne geçiyor.

Son yıllarda hızla gelişen ve sosyal hayatımızda büyük yer tutan alışveriş merkezlerine, geçtiğimiz yıllarda şüpheli ve çalıntı araçlar rahatlıkla girerek güvenlik açığı oluşturabiliyordu. Türkiye’de entegre tesis yönetimi sektöründe hızla büyüyen ve alışveriş merkezlerine güvenlik, hijyen ve yönetim gibi hizmetler sunan Atalian, yürürlüğe giren Plaka Tanıma Sistemleri yönetmeliği kapsamında otoparklara MOBESE A.Ş. ile işbirliği yaparak kameralar kurdu.

Plaka tanıma sistemi; kamera içinde bulunan bütünleşik donanım, yazılım ve plaka tanıma, Emniyet Genel Müdürlüğü merkezi yazılımından oluşuyor. Yüksek çözünürlüklü kameralarla araç plaka, marka, model, renk eşleştirme bilgileri kayıt ya da kontrol edilerek anlık olarak Kent Güvenlik Yönetim Sistemine aktarılıyor. Kameralardan alınan araç görüntülerinde plaka bölgesi ayrıştırılıyor, plaka üzerinde bulunan karakterler çeşitli görüntü işleme (OCR) yöntemleriyle okunuyor. Sistem IP veya analog kameralarla ve farklı çözünürlüklerde çalışabiliyor. Burada işlenen bilgilerle rapor ya da alarm üretilmesi sağlanıyor.

Plaka tanıma uygulaması ile AVM’lerin otopark giriş çıkışlarından geçen tüm araçlar tespit edilerek, şüpheli araç takibi yapılıyor ve merkeze anlık uyarılar iletiliyor, böylece Emniyet Genel Müdürlüğü ile uyum sağlanıyor. Sistem sayesinde çalıntı ve şüpheli araçlar tespit edilerek geçtiğimiz yıl Bayrampaşa’da bir alışveriş merkezinde bulunan bombalı araç gibi terör olaylarının da önüne geçilecek.

Fransa merkezli Atalıan’ın yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında Plaka Tanıma Sistemi kurduğu alışveriş merkezleri arasında Akasya Acıbadem, Carousel, Cevahir, Akbatı ve Historia gibi önemli yapılar yer alıyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda