21.06.2018

Uyum Market Çalışanları Hakları İçin Eylem Yaptı



Makro Market grubu tarafından,Migros'a devrolan Uyum Market'in tazminat ödemesi yapılmadan işten çıkartılan personelleri,Nakliyat-iş sendikası önderliğinde Migros'un İstanbul,Ataşehir mağazası önünde ilk eylemini gerçekleştirdi.

Sektörde iflas ve devir haberleri arda arda geliyor.Ne yazık ki her devir/iflas ardında yüzlerce mağdur işçi bırakıyor.Bu mağduriyetin en son yaşandığı yer ise,Makro grubunun İstanbul ilimizde bulunan Uyum Market mağazaları oldu.Yaklaşık 4 ay önce Migros'a devir olan Uyum Market'in çalışanları hiç bir şekilde kıdem tazminatları ödenmeden işten çıkarıldı.İş çıkışlarının ardından tazminatları hakkında ne bir tarih,nede açıklama yapan bir yetkili olmadığından şikayet eden işçilere,yine yardım elini Nakliyat-İş Sendikası uzattı.

Sahnede Yine Nakliyat-İş Sendikası Var

Real işçilerine koşulsuz bir şekilde destek çıkan Nakliyat-iş ve genel başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu,sınıf ayrımcılığı yapmaksızın Uyum Market işçilerine de sahip çıktı.Oldukça kalabalık bir katılım olduğu eylemde,Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve Uyum Market işçileri konu hakkında basını bilgilendirmek adına açıklamalar yaptı.


Küçükosmanoğlu: Tedarikçilere-Bankalara Bütçen Uygun,İşçilere Uygun Değil

Eylemde söz alan Nakliyat-iş genel başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu "Perakende sektöründe işçi kıyımı devam ediyor.Bakıyorsunuz Makro Market tedarikçilere bütçem uygun diyor,bankalara bütçem uygun diyor ama ne hikmetse işçiye geldiği zaman bütçem uygun değil diyor.Senin karşında sindirilmiş yalnız işçiler yok artık.İşçilerin alın teri,ekmeği üzerine pazarlık yapamazsınız.Bu eylem bir başlangıç,şimdi Migros Genel Müdüründen konuyla ilgili bir toplantı talep edeceğiz.Burada bulunan işçiler haklarını alana kadar,bu işin takipçisi ve destekçisi olacağız" diyen Küçükosmanoğlu'na tüm işçiler sloganlarla eşlik etti.


Bizde "Hakkınız Kalmaz" Diyorlardı

Eylem de söz alan işçiler,patronlarının her zaman "bizde kimsenin hakkı kalmaz,bizim Allah korkumuz var" şeklinde söylemlerde bulunduğunu,bu sözlerden dolayı tazminat haklarının verileceğini umduklarını,lakin aradan geçen o kadar süreye karşın hiç bir açıklama yapılmasının,işçiye kıymet vermediklerinin bir göstergesi olduğunu dile getirdiler.


Real İşçileri de Oradaydı

Yaklaşık bir yıldır kıdem tazminatlarını almak için eylem yapan iflas eden Real Market işçileri,kendileri gibi mağdur olan Uyum Market çalışanlarını yalnız bırakmadı.


Kalabalık Olaysız Bir Şekilde Dağıldı

İstanbul Ataşehir Migros'un önünde saat 12:00'da başlayan eylem,basın açıklamaları ve sloganlar ile yaklaşık 3 saat sürdü.Eylem Nakliyat Ali Rıza Küçükosmanoğlu'un Migros'tan toplantı talep etmesi sonlandı ve kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Perakende Kulis Yorumu
Yaklaşık 3 yıl gibi bir süredir,sektörde var olan işçi hak kayıpları gittikçe büyümeye başladı.Real,ardından Uyum Market çalışanları...Bu zorlu süreçte Makro Market'in yıllarca kendilerine emek veren,Uyum Market işçilerinin mağduriyetini daha fazla uzatmamasını temenni ediyoruz.

12 yorum :

  1. Arkadaşlar bugün abkarada kapanan 26 magazadan birisinin personeli olarak çıkışımızı aldık. Magazayı topluca aldılar 25 kişiyi. Hicabi beyde vardı. Açıkça şirketin ihbar tazminatlarını ödeyecek durumunun olmadığı bildirildi. Kıdem tazminatı yıllık izin ücreti fazla mesai ve çalıştığımız gün kadarki aylık maaş ve agimiz ise kağıtta hesaplanmıştı. Kıdem tazminatı hariç diğer alacakların temmuz maaşında diğer personellerle aynı zamanda yatacağı söylendi. Şirketin mersin bölgeyide elden çıkarmak üzere olduğu samsun malatya gibi 6 avmnin satılacağı 600 milyon tllik gayrimenkullerin satışa çıkarıldığı ve toplam borcun 500 milyon tl olduğu söylendi. Devredilen kapatılan bölge ve magazalardan sıcak para girişiyle birlikte tazminatların ödeneceği söylendi. Şirketin komiserin planladığı doğrultuda hareket ettiği ve onun talimatlatına göre hareket ettiği söylendi. Şirketin iyi niyetli olduğu ve botcundan daha fazla gayrimenkule sahip olduğu açıkşandı. Bu gayrimenkullerin sayılacağı ve şirketin ayakta tutulacağı söylendi. Ankarada ise hiç bir markete magaza satışı olmadığı söylendi. Biz ise daha önce avukatlarla yapyığımız görüşmeler neticesinde mahkeme yolunun uzayacağı ve maliyet açısından alacağımız ihbar ücretindrn daha fazla tutacağı için belirtilen ücretleri kabul ettik. Bize söylenen bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tazminatlar iccin tarih vermediler miz?ayeica ihbari birakmakla hic iyi yapmamissiniz.Size simdiden gecmis olsun...

      Sil
    2. Tarih verilmiyor. Bizde istemedik bırakmayı ulusta avukatlarla görüştük kişi başı çok para talep ediyorlar doaya ve mahkeme masraflarınıda talep ediyorlar. Avukat kazanacağı davadan değil direk şahıstan istiyor parayı ve buda ihbardan daha fazla tutuyor. İnşallah herkes alır parasını. Buhün Şeref ve Mehmet songör yanımızdan camiye gidiyorlardı çökmüş ikiside baya. Allah kimsenin hakkını kimsede bırakmaz inşallah

      Sil
    3. Galeyana gelmeyin hakkımız olan ihbar tazminatımıza göz diktiler.
      Bir düşünün en az 3000 kişinin ihbarını vermediklerini.
      Biz bu şirket ayakta iken istifa versek bize ya ihbar süresince çalış yada ücretini maaşından keseriz diyecekleri apaçık ortada olacaktı.

      Sil
  2. İyisiyle kötüsüyle çalıştık. Evet zor durumda herkes. İşçiler öncelikli tabi. Bende işçiyim ve şuan işim yok artık bugün itibariyle. Ama bu yasal bir süreç. İbşallah hakkımı alacağım. Evet bende gördüm şeref songörü bitkin bir hali vardı. İnsan çalıştığı yerin kapanmasına üzülüyor. Kendi düştüğü duruma üzülüyor. Ama ortada da yasal bir süreç var. Bunca yıldır ekmek yediğimiz yer. Ben inabıyorum ödeyeceklerine. zaten konkordato bir iyi niyet göstergesidir. İnşallah hakkımızı alacağız. Allah herkesin işini gücünü rast getirsin

    YanıtlaSil
  3. Arkadaslar hepimize gecmis olosun.Uzun yillar emek verdik ekmek yedik ama son yillaeda kraldan cok kralcilar yuzunden makro cok ah aldi.Sonucuysa bugun ortaya cikiyor.

    Ben zor bela iki ay once tazminatimi aldim.Insalah sizde alirsiniz ama gorunen koy klavuz istemez.En az 40 milyon tazmonat odemesi var ve bu sirket bu parayi biraz zor oder.

    YanıtlaSil
  4. Karaman avm de satıldı inşallah bir kısmını öderler

    YanıtlaSil
  5. 13 şubenin çağdaşa devredildiği söyleniyor aslı var mı acaba

    YanıtlaSil
  6. Hicabi beyde mi çıkartılanlar arasında

    YanıtlaSil
  7. Hicabi bey çıkmadı daha ama kendide dedi bende çalışanım yarın banada çıkış verebilirler dedi

    YanıtlaSil
  8. Bende 3600 yasasından 2017 Aralık ayında ciktim bende beklemeyin Allah'tan dileğim gönlünüzden geçenleri hakkımızda hayırlı hakkimizda hayırlı olanı da gönlümüze razi eylesine inşallah . Allah yar ve yardımcısı olsun songor ailesinin insallai tez zamanda bu durumdan refaha ererler .

    YanıtlaSil
  9. BENDE UYUM MARKETTE 7 YIL YÖNETİCİLİK YAPTIM. SAİT KOÇ (KARAKTERİNİ ANLATMAYA GEREK YOK) VE EKİBİNİN ŞİRKETİN BAŞINA GETİRİP SEKTÖRÜN EN İYİSİ OLAN ERDAL TÜFEKÇİYİ GÖNDEREN AKYÜZ AİLESİ BU OLAYLARIN EN BAŞINDA BU SONU BİLİYORLARDI.
    BEN O DÖNEM SAİT KOÇ VE SORUMSUZ EKİBİ İRADESİZ VE YAVŞAK ÖZÜR DİLİYORUM (YAVŞAK HAYVANINDAN)HER ANLAMDA ŞİRKETİ UÇURUMA GÖTÜRDÜKLERİ APACIK ORTADAYDI. O DÖNEMDE BİLE YAZ GÜNÜ RAFTA SU MEŞRUBAT SODA BİLE KOYMADIĞIMIZ GÜNLERİ HATIRLIYORUM.BEN O DÖNEM SAİT EFENDİNİN HER ANLAMDA YALAKASI VE YALAMASI OLAN BİR BÖLGE MÜDÜRÜ İLE TERS DÜŞMEMİZ SONUCU İFTİRA SONUCU İŞİMDEN OLDUM TÜM HAKLARIMI ALDIM 3600 GÜN YASASINDAN AMA O DÖNEM BU ŞİRKETE BİR BEDDUA ETTİM VE KEPENKLERİN TÜMÜ KAPANIR İNŞALLAH DEDİM.ÇÜNKÜ ÇOK EMEĞİM VARDI BİR ÇOK ŞUBESİNDE.. PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİDİR.
    ŞEREF SONGÖR Ü TANIMAM ETMEM HERKES ATIP TUTUYOR GÖRÜYORUM ÜZÜLÜYORUM.
    SUÇ BENİM ACIMDAN ŞEREF SONGÖR DE DEĞİL.
    ÇÜNKÜ ÖYLE BİR BEDDUALI BİR ŞİRKET ALDI Kİ BURAYA YAZIYORUM...
    BU MAĞAZALARIN HİÇ BİRİ MİGROSA DA YAR OLMAYACAK...
    İNŞALLAH HERKES HAKKINI ALIR.

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda