20.06.2018

Tedarikçi Finansmanı ile Tanışın



Geliştirdiği finansal teknoloji platformu FİGOPARA ile tedarikçi finansmanının dijitalleşmesine öncülük eden FİGO’nun Genel Müdürü Derya Ekemen Fidan, faizlerin artışı nedeniyle likidite yönetiminde ve kar marjlarının korunmasında zorlanan KOBİ‘lerin desteklenmesi için önümüzdeki dönemde özellikle büyük firmaların tedarikçi finansmanına yönelmesi gerektiğini vurguladı.

FİGO Genel Müdürü Derya Ekemen Fidan, Merkez Bankası’nın faiz artırımları ile kredi faizlerinin yükseldiğini belirterek, önümüzdeki dönemde KOBİ‘lerin kaynak bulmak ya da nakit yönetimini sağlıklı düzenlemek konusunda zorlanacağı beklentisinin öne çıktığını kaydetti. Proaktif davranan büyük alıcı firmaların bu dönemde özellikle KOBİ segmentinde olan tedarikçilerini desteklemek için tedarikçi finansmanına yöneldiğini ifade eden Ekemen Fidan, Türkiye‘nin önde gelen büyük alıcı firmalarının tedarikçi finansmanı işlemlerini FİGO’nun ilk ürünü olan dijital tedarikçi finansmanı platformu FİGOPARA üzerinden gerçekleştirmeye başladığını söyledi.

Hızlı nakit akışı

Ekemen Fidan, alıcı firmaya ürün/hizmet sağlayan tedarikçinin yapmış olduğu satıştan doğan ve alıcı tarafından onaylanmış alacaklarını ihtiyaç duyduğu zamanda nakde dönüştürmesini sağlayan tedarikçi finansmanı sürecini dijital ortama taşıyıp tarafların FİGOPARA üzerinden yüksek verimlilik sağlayarak işlemlerini gerçekleştirdiğini belirtti.

FİGOPARA‘nın esnek bir yapıda kurgulanarak geliştirildiğini, bu nedenle kullanıcı dostu ekranları sayesinde manuel olarak kullanılabileceği gibi firmaların ERP’leri ile entegrasyonu sayesinde hiç el değmeden otomatik olarak tüm sürecin tamamlanabileceğini söyleyen Ekemen Fidan, “Tedarikçi Finansmanı ürünü ile alıcı firma ödemelerini vadede yaparken, tedarikçi firma aynı alacak için bankalardan erken ödeme alma imkanını elde ediyor. Tedarikçi finansmanı işlemlerinde bankanın tedarikçiye uyguladığı finansman oranının alıcının yüksek kredi değerliliğine ve ödeme taahhüdüne istinaden oluşturulması nedeniyle alıcının görece daha düşük olan finansman maliyeti ve tedarikçinin daha yüksek olan finansman maliyeti arasında denge sağlıyor. Dolayısıyla, büyük ölçekli ve çokuluslu alıcıların artan faiz oranlarından daha az etkilenen tedarikçiler oluşturmak üzere bu ürüne daha çok yöneleceklerini ve işlemleri hızlı, el değmeden dijital ortamda gerçekleştirmek üzere FİGOPARA’ya daha çok ihtiyaç duyacaklarını öngörüyorum“ dedi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda