11.06.2018

Uyum Market Çalışanları Haklarını İstiyor



Perakende sektörü son iki yıldır belki 50 yılda yaşanmayan iflaslar ve işçi hak kayıplarına tanıklık ediyor.Konkordato,devredilme süreçlerinin yakinen takip ettiğimiz ve bizzat haber yaptığımız Uyum Market'in devrinin üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine karşın,çalışanlar hakkını alamadıklarını iddia ediyor.

2017 yılın da  Konkordato ilan eden ve yaklaşık 2 ay önce alacaklılar ile anlaşma sağlayarak yoluna devam eden,Makro Market'in yakın zaman da Migros Grubuna devrettiği İstanbul operasyonu olan Uyum Market'in çalışanları devir işlemlerinin üzerinden,aylar geçmesine rağmen tazminatlarının ödenmediğinden dolayı,Makro Market'i sosyal medya üzerinden protesto etmeye başladı.

Yetkili Kimseye Yok

Sitemize konuşan Uyum Market Çalışanları "mağazalarımız kapandığı anda bile canla başla çalıştık,çalıştığımız firmaya hiç bir zaman ihanet etmedik,bunca emeğin ve sadakatin karşılığında muhatap olabileceğimiz bir yetkili dahi bulamıyoruz" dediler.

Bir Açıklama Yapılmalı

Bir çok çalışanın bakmakla yükümlü aileleri ve ödemesi gereken ev,araç kredileri olduğundan dolayı mali açıdan oldukça zor bir sürece girdikleri,yine sitemize açıklamada bulunan çalışanlar tarafından dile getirilen konular arasında yer alıyor.Bir çalışan ise "her fırsatta bende kimsenin hakkı kalmaz" diyen patron Şefer Songör'ün en azından bir açıklama yapması gerektiğini dile getirdi.

Hakkımız Verilmezse Yasal Yollar ve Eylemler Yapacağız

Sosyal medya üzerinden örgütlenen işçiler,yakın bir zamanda haklarının tamamının verilmemesi durumunda,yasaların kendilerine verdiği hakları kullanarak,hukuk mücalesinin yanı sıra fiili olarak eylem yapacaklarını belirttiler.İşçiler bayram sonrası Makro Market'in Ankara da bulunan genel merkezine gidip,verilmeyen tazminatlarının verilmesi için bir eylem yapmayı düşünüyor.

35 yorum :

  1. Yeni moda çalışan tazminatlarını vermemek galiba.Meşhur Peynirci,Makro Market ve Real'i iflas ettiren Beğendik.B üç marketin sahipleri de Kayserili bunlar adama para vermez.Dolandırıcının önde gidenleri bunlar...

    YanıtlaSil
  2. Kayseri mağazalarından da ayni sıkıntılar vardır hiç bir yetkili ve sorumlu yoktur bizleri bilinmedik ve tanışmadık ismi duyulmamış bir şirkete devretmisdir bütün haklarinizla birlikte taze gıda altında ve 3 ay önce iflas eden bir şirkete bizleri bütün haklarinizla satmıştır senelik izin ve tazminat haklarınız bu şirkete devredilmiştir altında açıklamalar yapıldı bizler mağdur olduk devlet neden hala bu olayla ilgili işçi kardeşlerimizi ve bizleri mağdur ediyor acil yardım ve bu olaya el atilmalidirr

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşlar ben bir genel merkez çalışanıyım.bu konuda ne yazık ki size iyi haberler veremiyorum.Ben de yeni işten ayrıldım ve tazminat vermek gibi hiç bir niyetleri yok.İşten çıkana mahkeme yolunu gösteriyorlar,toplanıp bir an önce yasal olarak süreci başlatmamız gerekiyor.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba işçinin dostu perakende kulis
    Herkes makro hakkınızı verir diyordu. Bırakın haklarımızı vermeyi telefonu açıp muhattap olan yok tarih veren yok ne olacak bilmiyorum 10 yıllık hakkım orda mı kalacak herkes benim gibi madur bizler dürüst çalıştık onlarda dürüst olsun haklarımızı versinler siz sesimizi duyrdunuz daha da destek vermenizi rica edeiyorum makro market böyle yapmamalı uyum gibi bir şirketi bu duruma düşürdüler.

    YanıtlaSil
  5. Makro galiba istanbulu migrostan gelecek parayla ödeyecekti ancak son mahkemede alacaklılar bu gelecek parayı teminat gösterip borçlara kesilmesini istediler ve mahkeme onayladı yani ordan gelen satış parası borçlara gidiyo haliyle tazminatlarıda ödemedi. Ancak makro 3.600den ordan burdan çıkanlara baya bi tazminat ödedi. Bu tazminatlar baya belini büktü gibi. Aralıkta çıkanlar mayısta aldılar tazminatı. Biz ankarada çalışıyoruz. Ne olacağını bekliyoruz. Herşey olabilir. Uyumdaki arkadaşlar inşallah alırlar tazminatı. Yalnız şöyle bir şeyde var. Migrosa satıldıktan sonra bizim mqğqzaya 3-4 kamyon mal geldi istanbuldan ve malların yarısından çoğu iadeydi. 2013 tarihli mallar vardı. Tenzih ederek söylüyorum arkadaş hiç mi bakan olmadı mallara iade paleti bile geldi küflenmiş paket ekmek vs herşey vardı. Bu şekilde işini hakkıyla yapmayıp hak beklemekte ne kadar hakkaniyetli orası meçhul. İşini yapanlara söz yok tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin patronlarınlarınız iadeleri bile gönderin dedi sizin payınızada iade düşmüş

      Sil
    2. Zaten her kimse sorumlusu işini hakkıyla yapmamış. Emekçi arkadaşlarım inşallah alırlar haklarını. Şuan makronun bayramda baya bi şubesi 3 gün kapalı. Tr genelinde yalnızca 40-50 mağazası çalışıyor. Bizim mağazada cirosu iyi ama sürpriz şekilde 3 gün kapalı olacakmış. Her şey olabilir. Bizde aynı durumdayız şuan ve belki bayramdan sonra el değiştirecek ve ortada bırakılacağız. İnanın hiç bir personelin huzuru yok. Ama yinede Allah korkumuz var. Maaşımız bugün yattı.yattığı aürece haketmek için işimizi yapmak zorundayız. Her ne kadar boşlukta hissetsekte kendimizi.

      Sil
    3. Üstad ben yazdım onu asla bu personeller hakketti anlamında yazmadım daha çok hamdi gibi adamların orda iş yapmamasına dem vurdum. Bizde aynı şekilde sayımlara gittik ve aynı hacı bizide merkezde sayım toplantısında hadi iyisiniz 50 tl para puanı kaptınız gibi söylemlerle kafaya aldı. 20 gün gece çalıştık yemedik içmedik. İşini hakkıyla yapan emekçi kardeşlerim inşallah hakkınızı alacaksınız. Bizde ne olacağını bekliyoruz.

      Sil
    4. Üstad bende personel anlamında demedim.yanlış anlamasın kimse

      Sil
    5. Slm ben kapanan tekirdag cerkezkoy uyum magzadından hüseyin kuru sen kendince haklısın ama şöyle bir durum vardı bizden firmalar iyade almıyorlardı muhadtap bulamıyorduk firmalar gelmiyordu mal bırakmıyordu ürünlerini almıyordu paraları ödenmiyordu bize mallar genellikle başka magzalardan geliyordu iyadeler birikiyordu istanbul merkezin bile ilinden birşey gelmiyordu reyonlar boş ama iyade rafı doluydu bizide anlayın hakkınızı helal edin bizlik birşey yokfu yani

      Sil
  6. Olan yine çalışana oldu

    YanıtlaSil
  7. Sn parakendekulis makro bayramda 3 gün kapalıymış sizce bu durumda ne olqbilir tahmininiz nedir

    YanıtlaSil
  8. Helal olsun perakende kulis size. Her zaman calisanin yaninda oldugunu gorduk. Real,Meshur Peynirci ve simdi de Uyum Market iscisinin sesi oldunuz.

    Uyum Market calisanlari birlikte haraket ederse haklarini alir.Sirket kayyumda va. Degilken elinizi cabuk tutun...

    YanıtlaSil
  9. By. Major Bunlara 🔟 yıldır hizmet ediyorum.
    Şuan ne olacağımız belli değil.
    Zamanında makro nun takkasını ğöge atıp laf söyletmeyenler şimdi hak arar olmuş çok fedakarlık istediğiniz personelleriniz şimdi ne haldeler hadin elinizi taşın altına koyunda görelim.
    İstanbul dan gelen ürünler için bir kardeşim bireyler yazmış bunlar bunu hak etti demekti o personel onu yapana kadar ben yeri geldi 15saat yeri geldi 30 saat uykusuz geceleri sabahladık sayım dediler gittik açılış dediler gittik karşılığında şirkete en büyük kazık atan hacı songör toplantıda tc numaralarınızı 50 lira yatırırız belki dedi onlar kıçını devirip yatarken bu personel çalıştı sayım yaptı bayram düğün ölüm anneler günü babalar günü sevgililer günü demedi emek verdi arkası gelmez. Cenabı Allah yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
  10. Maaşında icra kesintisi olan personellerin tazminatlarının alacaklı hesabına yatıralacağı avukatlara resmî yazı ile bildirilmesine ve bordrolardan düşülmesine rağmen onlar da hala ödenmemiş, alacaklı avukatları ödeme yapılmadığını belirterek bizi arıyor. Hiç kimse merak etmesin, kaygıya düşmesin, personelin yüzde sekseni Migros'ta işine devam edecek denildi, maalesef o da yalan çıktı. İşsiz kalan bu kadar insanın vebali üzerinizde sayın Makro sahipleri. Bunların yanında hak edilen yıllık izin ücretleri dahi ödenmedi hala. Devamlı haktan, hukuktan, adaletten bahseden şirket bunu yapıyorsa !!!

    YanıtlaSil
  11. Hakkımızı verin SAYİN SEREF SONGOR BİZİ İŞTEN CİKARİRKEN YAPMADİGİNN ACİKLAMAYİ SİMDİ YAPP. MAGAZALARİMİZ KAPANMADAN ONCE ATTİGİN OO EMEKLERİNİZ İCİN TEŞEKKÜR EDERİM MAİLİ YETMİYOR.!!!

    YanıtlaSil
  12. Hakkımızı ver MAKRO MARKET BİR OKADAR DA SORUMLU OLAN MİGROS!!

    YanıtlaSil
  13. Bayramda makronun 50 küsür şubesi çalışacak diğerleri 3 gün kapalı. Yani samsunda 25 şubenin 5 tanesi çalışacak. Ankarada 70 şubenin 30 tanesi. Tasarruf amaçlı mı yoksa başka birşeymi belli değil

    YanıtlaSil
  14. UYUM MARKET 1998 te dogan ışık gibiydi.Herkes girmeye çalışırdı.Sait koç denen bir hıyar(en hafif tabirle) geldi şirketi bitirdi.(tabi oda songörlerin bir iti olma ihtimali yüksek ihtimal)Songörler canımız ciğerimiz patronlarımıza hile hurda ile satın aldılar.Eeee ağlayanın malı gülene hayredermi.Arada sıkıntıya giren tazminatlarını alamayan bizler kaldık.Her toplantı da ŞEREFSIZ ŞEREF ve kasıntı kardeşi Mustafa ALLAH ALLAH nidaları atıyordu.Siz münafığın önde gidenisiniz,haysiyetsizsiniz ki bu insanları mubarek günlerde bu hallere koydunuz.İhbar süresi formuna bile işe alacaklar diye yazdınız.Ulan haysiyetsizler insanların duygularıyla niye oynadinız.Mağazalar boşaltılacak aman reyonları silerek teslim edin bile dedirttiniz.Millet size mallarınızı yağmalayarak cevap verseydi istanbul dan çıkmazdınız.Son sözüm ise istanbulun efendisi zanneden Hamdi Cömert denen dangalağa zamanında insanları işten çıkartmak için elinden geleni yaptın.Yanındaki yardakcılarının lafıyla millet e bilendin ve işsiz bıraktın.Bunun vebalini VALLAHİ BİLLAHİ VEREMEYECEKSİNİZ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağzına saglik be kardesim

      Sil
    2. Helal olsun başka diycek kelime bırakmadın bize

      Sil
  15. Bayramda Samsun Bölgesi başta olmak üzre bazı bölgelerde çoğu Şube bayram boyu kapaliymis..Bu güzel bişey ama bayram dönüşünü şimdiden heyecanla bekliyoruz..Hepimiz ev Ocak gecindiriyoruz.Hakkımızda hayırlısı ne diyelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortada bin dedikodu dönüyor. Akyurt sahipleri merkez binadan çıkmıyorlar şube geziyorlar. Muhtemelen ankarada belli şubeler satıldı. Dış bölgedede satış olabilir. Herşey olabilir. Bekliyoruz

      Sil
  16. Arkadaslar herkes bimere yazsin şikayetini devlet büyükleri umarim dikkate alacaktir.

    YanıtlaSil
  17. Makro hakkını ver isciyin haram yeme

    YanıtlaSil
  18. Kimse boşa heveslenmesin bunlar para falan vermez unutun tazminatı

    YanıtlaSil
  19. Xxx Şimdi ne oldu açıklayalım.
    Hacı songör çantacı,idris songör evinis (züccaciye hediyelik) açtı geçti masaya oturdu neyle açtı acaba allah bilir.daha neler neler bir manav satın alma 10 yılda 2 daire bir sıfır araba aldı acaba kaç para maaş alıyordu yada 1 liraya aldığı karpuzu 1,5 liraya fatura ettirip kendipayına düşeni haldeki komisyoncudan mi alıyordu? Atı alan Üsküdarı geçti.

    YanıtlaSil
  20. 6senr 7ay hizmetim çıktı tazminat alamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen konyadan argithanli hüseyin Tezcan
      Mısın

      Sil
  21. Ahini aldiginiz çoktan12 Haziran 2018 12:48

    Ey şeref songor toplantılarda fatiha meali okuyan adam insan bir açıklama yapar.Çalışanlarını bilgilendirir çalışanlarını 1 senedir ne zor durumlara düşürdün.Lafta müslüman onun yalakalari Hamdi,Cevahir ve Mehmet Yılmaz ne oldu yalakaliginizla battiniz kibirinizle kaybol dunuz milletin hakkına girdiniz hepiniz muhakkak ilahi adalet hepinizi saracak.

    YanıtlaSil
  22. Ey şeref songor toplantılarda fatiha meali okuyan adam insan bir açıklama yapar.Çalışanlarını bilgilendirir çalışanlarını 1 senedir ne zor durumlara düşürdün.Lafta müslüman onun yalakalari Hamdi,Cevahir ve Mehmet Yılmaz ne oldu yalakaliginizla battiniz kibirinizle kaybol dunuz milletin hakkına girdiniz hepiniz muhakkak ilahi adalet hepinizi saracak.

    YanıtlaSil
  23. Patronuna selam söyle!Evet sen sen! Geliyoruz...

    YanıtlaSil
  24. File market in Ankara da bazı perakendecilerle bi görüşmesi var mı file nin Ankara da hiç mağazası yok ve sağlam ilerliyorlar

    YanıtlaSil
  25. By. Major### Bu işte bir iş var ey devlet büyükleri bunu araştırmak sizin boyunuzun borcu onca çalışan mağdur edildi bu meşhur peynirci 2018 yılının ilk çeyreğinde iflas etti yani 3ay önce peki iflas eden bir şirket nasıl 3ay sonra 23 şubeyi tek hamlede alıyor sülalesi para sı*sa yine birikmez.

    YanıtlaSil
  26. Eyy Mustafa SONGOR düşmez kalkmaz bir ALLAH o milleti hor gören bakışların o pislik gülüşün o yavşak hareketlerin milletin anasina avradina sovdugunuz gunlerden size sövülen günlere geldiniz. Kovun a.k.m. o..puyu diyordun telefonda. Bu yediğiniz haklarla nereye gideceksiniz. Hayir biri çıkıp sizi vurup gebertmiyorda

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda