2.07.2018

Makro Market Karaman'dan da Çıktı



Geçtiğimiz 2017 yılının Ekim ayından beri Konkordato komiseri tarafından yönetilen ve son 3 aydır tüm hızıyla bir küçülme hamlesi gerçekleştiren Makro Market,son olarak Karaman ilimizde bulunan mağazalarını devretti.

Perakende sektörünün önemli oyuncularından biri olan Makro Market'de küçülme operasyonu devam ediyor.Kayseri,Malatya,İstanbul ve Ankara'da hızla kapanan mağazalardan sonra firma Karaman'da bulunan üç mağazasını da devretti.


Devralan Firma YHM Alışveriş Merkezi

Bize gelen bilgide mağazaları devralan firmanın Karaman'ın yerel perakendecilerinden biri olan,YHM alışveriş merkezi olduğu yer alıyor.

YHM Market Zincirleri yetkilisi Hacı Binarbaşı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çok değerli arkadaşlarım Karamanlı hemşerilerim bugün itibariyle Karaman Makro marketleri YHM Alışveriş Merkezleri olarak almış bulunmaktayız. Karamanımıza değerli hemşerilerimize ve YHM ailesine hayır olsun dualarınız bizimle olsun inşallah” dedi.

Personel "Hakkımı Aldım" Diye İmza Attı

Satılan mağazalarda istihdam edilen ve sayıları 50'nin üzerinde olan personellerin işine ise son verildi.Bölge çalışanlarından aldığımız bilgilere göre çalışanlara ihbar tazminatı verilmedi.Kıdem tazminatlarının ise 6 ay 1 yıl arasında ödeneceğinden dolayı,personellerin oldukça endişeli olduğu yine bize gelen bilgiler arasında yer alıyor.

3 yorum :

  1. Aylardır mağaza kapatılıyor her kapanan yerde olan hep işçilere oluyor geri tarihli sahte kağıt imzalatıp personellerin ihbar tazminatı hakkını çalıyorlar ve ne garip kimse bu işe dur demiyor bu ülkede gariban işçilerin hakkını koruyup kollayacak kanun nizam yokmu neden olan hep gariban vatandaşlara oluyor.

    YanıtlaSil
  2. 2 Temmuz 16.54'te yazılan yoruma cevap:
    Çünkü gariban vatandaş itiraz etmeyi bilmiyor. Mesela ilinizdeki milletvekillerini tanıyor musunuz? Açın TBMM'nin sitesini, bunlara ulaşın(telefon, e-posta vs.). Sıkıntınızı anlatın, bir daha size oy vermeyiz deyin ve vermeyin! Aynı adamları tekrar tekrar seçiyorsunuz, ayda sadece maaşı 18.000 TL olan adamlara hiç hesap sormuyorsunuz. (Aldıkları yolluk, sosyal hizmetler vs. ile 18 bini geçiyor.) Bu adamlar milletin vergileriyle maaş alıyorlar. Bir asgari ücretlinin 800TL si daha hiç eline geçmeden vergi, sgk payı vs. kesiliyor. Bu işçinin maaş maliyeti işverene 2400TL.
    Aldığımız her ürüne evimize gelene kadar onlarca lira vergi yükü biniyor.

    Ödediğimiz verginin hesabını sormazsak böyle olur. Gelen geçen tepemize biner.

    YanıtlaSil
  3. Makro market Antalya çalışanlarına vermediğin tazminatları ne zaman vereceksin. ? hakkımızı aramayı bırakmayacağız ona göre.

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda