12.02.2019

Gedik Piliç Kimin?



UŞAK'ta 48 yıl önce kurduğu işletmesinde günlük 25 tavuk kesimi yaparak kanatlı hayvanlar sektörüne giren 86 yaşındaki Halil Gedik'in, 'Gedik Piliç' markası, bugün 16 ülkeye ihracat yapan dev bir şirkete dönüştü. 

Eşme'deki küçük işletmesinde kestiği tavukları vatandaşlara pişirme tarifiyle satarak iş hayatına atılan Halil Gedik, günlük 25 tavukla başladığı sektörde devleşti. Kurduğu entegre tesiste günlük 220 bin tavuğu, Türkiye ve dünyanın dört bir yanına satmaya başladı. İşlerini oğlu Osman Gedik'e devretmesine rağmen çalışma azmini kaybetmeyen Halil Gedik, hergün fabrikaya gelerek işin son durumunu yerinde takip ediyor.

Tavuk ve piliç eti üretiminde dünya standartlarını yakalayarak bölgesel marka yaratan Gedik Piliç Fahri Yönetim Kurulu Başkanı Halil Gedik, şirketin geçen yılı 550 milyon lira ciroyla kapattığını belirtti. 100 milyon liralık yeni bir yatırımla tüm tesislerini yenileyen firmanın günlük 220 bin tavuk kesimi yaptığı entegre tesiste, 1300 kişiye istihdam sağladığını söyledi. Türkiye'nin en büyük 500 firması arasında ise firmanın, 247'inci sırada yer aldığını ifade etti.

Gedik Piliç Kimin/Gedik Piliç'in Sahibi Kim?

Bir çok tedarikçi ve üretici firma gibi bir aile şirketi olan Gedik Piliç'i şu an için Osman Gedik,firmada en yetkili kişidir.Aile bireyleri şirket yönetiminde önemli rol almaktadırlar.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda