5.04.2019

Yeşil Küre Yumurta/Tavuk Kimin?



Yeşil Küre, iyi bir geleceğin anahtarının kaliteli gıdadan geçtiğini özümsemiş, hayat felsefesi, işiyle hem dem olmuş, Anadolu girişimcisi Ahmet Aydın tarafından kuruldu.

Tarihler 2007’yi gösterirken, tamamen organik üretim yapma fikriyle doğan firma, ilk üretimini organik yumurtayla gerçekleştirdi. Bu, aynı zamanda Türkiye için de bir ilk olmuştu.
Organik dünyasına girerek gelecek nesillere hizmet etmeyi hedefleyen öncü firma, Türkiye’de eksikliği hissedilen üretimlere imza atmış, 2009’da Türkiye’nin ilk organik tavuk üretimini de gerçekleştirmiştir.

2012’ye kadar organik tarım ve organik büyükbaş alanlarını da üretimine katarak mevcut ürün gamını oluşturmuştur. 2015’te sertifikalı organik hammadde ve işlenmiş ürün tedarikçisi Tiryaki Holding’le ortak olarak gücüne güç katan Yeşil Küre, yatırımlarını ve faaliyet alanlarını genişletmeyi hızla sürdürmektedir.

Yeşil Küre Yumurta/Tavuk Kimin?

Çok ortaklı bir gıda şirketi olan Yeşil Küre'nin yönetimi iki aile tarafından yapılmaktadır.Bu iki aile Aydın Ve Tiryakioğlu aileleridir.Şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı zaman zaman değişebilmektedir.Şirket sahipler: Ahmet/İsmail AYDIN,Ahmet/Mehmet TİRYAKİOĞLU'dur.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda