23.05.2019

Bim Sermayesini İkiye Katladı



Perakende sektörü oldukça zorlu bir zamandan geçerken,ülkemizde indirim marketlerinin atası kabul edilen Bim Bedelsiz olarak sermayesini yüz de 100 arttırarak,607.2 TL'ye yükseltti.

Sektör oldukça zorlu bir süreçten geçiyor.İflaslar,Konkordatolar,satın almalar,ödeme sorunları ve daha sayamayacağımız bir çok etken,sektör devlerinin karşılaştıkları en büyük sorunlar arasında yer alıyor.Hal böyle olunca perakendeciler için büyümeyi bırakın,mevcut durumunu korumak bile zordan,daha zor bir durum alıyor.

Peki ya sektörün farklı bir oyuncusu olan discount,yani indirim marketleri için durum nasıl?Hemen açıklayalım durum tam tersi.Süper/Hiper marketler iflas veya küçülme tehlikesi ile karşı karşıyayken,indirim marketleri her sene yüzde 100 büyüme sağlıyor.İşte bu indirim marketlerinin öncüsü olarak kabul edilen Bim,sermayesini oldukça yüksek bir rakama çıkardı.

Sermaye İkiye Katlandı

Bim Birleşik Mağazalar AŞ sermayesini bedelsiz yüzde 100 oranında artırarak 607.2 milyon liraya yükseltme kararı aldı. Şirketin dün KAP'a yaptığı açıklamaya göre sermayeyi artıran esas sözleşme değişikliği dün yapılan genel kurul toplantısında onaylandı.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda