5.09.2019

Çelikkayalar Teknolojik Planını Açıkladı



Ülke ekonomisinde payını ve ağırlığını her geçen yıl artıran Konya'nın önde gelen yerli perakende markalarından Çelikkayalar, Konya Dedeman Otel'de gerçekleştirdiği etkinlikte iş ortaklarını ağırladı ve başta e-ticaret olmak üzere geleceğe dair yatırım hedefleriyle bilgiler aktardı. 

Gerçekleştirilen bilgilendirmede ‘’İki kanallı e-ticaret’’ sloganı ile yola çıkan Çelikkayalar'ın değişen pazar koşullarına uyum sağlayan farklı uygulamaları katılımcılarla paylaşıldı. Etkinlikteki sunumunu teknoloji alanındaki iş ortağı Marketyo ile birlikte gerçekleştiren Çelikkayalar'ın e-ticaret alanındaki hedefinin toplam ticaret içinde 2020 yılı sonuna kadar %5’e çıkartılması olduğu belirtildi. Alışverişçiler ile her platformda buluşmayı önceliği haline getiren marka; 3 boyutlu online market, AR (artırılmış gerçeklik) uygulaması, taşınabilir market gibi yenilikçi konseptleri uygulayarak bu hedefe ulaşmayı amaçlıyor.

Etkinlikte teknoloji iş ortağı Marketyo’nun yanı sıra; n11, Nestle ve Procter&Gamble yetkilileri de konuşmalarında yerel marketlerin bu alandaki öneminin ve potansiyelinin artacağına vurgu yaptılar.

Çelikkayalar Genel Müdürü Ali Kaya toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada şunları kaydetti

"Türkiye’de ve Dünya’da en fazla büyüyen sektörlerin başında e-ticaret geliyor. Dünya’nın en büyük şirketi konumundaki Amazon dahil birçok önemli büyük oyuncu perakendenin dinamiklerinin değişiminde büyük rol oynuyorlar.

TÜBİSAD’ın açıkladığı rapora göre 2018 yılında büyümesini arttırarak sürdüren e-ticaret %42’lik büyüme ile 59.9 milyar TL’lik hacme ulaşmış durumda. Bu değişimden en çok etkilenen sektörlerden birisi de gıda perakendesi ve dayanıklı tüketim ürünleri kategorilerinin aynı anda sunulduğu süpermarketler. Gelişmiş ülkelerde de halen en çok gelecek vadeden kategori olan süpermarketlerin online olma oranı ülkemizde halen %1-1.5 civarında. İngiltere’de bu oran %10, ABD’de 6 iken, Güney Kore’de bu oran %20 ile en yüksek oranda.

Süpermarket kategorisi diğer alanlardan farklı olarak taze ürünleri de içerdiğinden dolayı pazar yerleri uygulamalarının yeterince pay alamaması Dünya’nın en önemli satın almalarından birisinin de bu alanda olmasını sağladı. ABD’de Amazon, özellikle taze ürünleri ile ünlü market zinciri Wholefoods’u satın alarak iki kanallı satışın bu alandaki önemini vurgulamış oldu.

Ülkemizde ise yerel zincirlerde online uygulamalar önemini artırıyor ve her sene bu konuda daha iyi örnekler görüyoruz. Büyük şehirlerde tüketicilerin zamana olan ihtiyacı, günlük ihtiyaçların da buradan karşılanması talebini arttırdı. Biz de Çelikkayalar'ın gelişiminde yeni nesilleri markamızla daha da yakınlaştırmak istiyoruz ve bu alanda gerçekleştirdiğimiz önemli ve yenilikçi yatırımlarla tüketicilerle etkileşimimizi artırmayı sürdüreceğiz. Hedeflerimizi ve çalışmalarımızı, işbirliğimizi daha da ileri seviyeye taşımak istediğimiz değerli iş ortaklarımızla bu toplantıda paylaşmaktan son derece mutluyuz ve katılımcı iş ortaklarımıza teşekkür ediyoruz".

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda