21.10.2019

Türkiye'nin En iyi Tavuk Markaları



Beyaz et,şüphesiz ülkemizde en çok tüketilen gıda maddelerinden birisidir.Hem ucuz olması,hemde sağlıklı olması neredeyse her bütçeden insanların bu gıdayı tüketmesine neden oluyor.Ülkemiz Beyaz Et sektöründe oldukça ileri teknoloji ve kesim sistemlerine sahip.Öyle ki,aşağıda ismini vereceğimiz firmalardan bir kaçı,Uzak Doğu ve Arap ülkelerine ciddi ihracatlar yapmaktadır.İşte sizler için derlediğimiz Türkiye de Perakende Sektörünün En ünlü ve güvenilir Tavkuk/Beyaz Et markaları.

İşte ülkemizin en çok tercih edilen tavuk Markaları.

TÜRKİYE'NİN EN ÜNLÜ TAVUK MARKALARI




CP PİLİÇ

Esasen Tayvan'lı bir yem markası olan CP'nın Beyaz Et'de tecrübesi neredeyse 50 yıla yakın bir süreyi kapsıyor.Tesis olarak oldukça modern bir kesimhaneye sahip olan CP,bir dönem neredeyse tüm zincir marketlere ürün dağıtımı yapmaktaydı.2010 yılında firma ürünlerini daha ekonomik bir şekilde satmak için,kendi fabrika satış şubelerini oluşturmaya başladı.Şu anda ülke genelinde bir çok satış mağazası olan CP'nin ürünleri sağlıklı,lezzetli ve aynı zamanda hesaplıdır.



LEZİTA PİLİÇ

Oldukça bilinen ve yine modern kesimhaneye sahip olan Lezita'yı büyük illerde bir çok markette görmek mümkündür.Lezita'yı araştırdığımız da karşımıza ABALIOĞLU grup çıkmaktadır.Zira bu da Lezita'nın yerli sermaye ile desteklenen bir firma olduğu anlamına gelmektedir.2006 yılından bu yana istikrarlı bir şekilde büyüyerek sektöründe en çok tercih edilen ve sevilen markalardan biri haline gelen Lezita, güçlü satış ağı sayesinde tüm Türkiye'deki ulusal ve yerel zincir mağazalarda, toplu tüketim ve perakende kanallarında ürünlerini tüketicilerle buluşturmaktadır.


BEYPİLİÇ

Sektörün en eski oyuncularından biridir.Ülkemizde ilk defa Hava Soğutmalı işlem yapma teknolojini getiren,ve bu sayede sektörün gelişmesine yardımcı olan öncü firmalardan biridir.Beyaz Et'in neredeyse her çeşidinin üretimini  yapan Beypiliç'in oldukça geniş bir dağıtım ağı bulunmaktadır.Neredeyse her zincir marketin reyonunda Beypiliç ürünlerini görmek mümkün.Beypiliç,aynı zamanda ülkemizde bir çok hazır yemek firmasına ürün veren nadir firmalardan birisidir.


GEDİK PİLİÇ

Yine yerli sermaye ile büyüyen ve oldukça modern bir alt yapıya sahip olan bir marka Gedik Piliç.Bir çok zincir marketin raflarında ürünlerini görebileceğiniz Gedik Piliç,ldukça lezzetli ve sağlık ürünler üretmektedir.


ŞEN PİLİÇ

Türkiye'nin "En büyük ilk 100 sanayi kuruluşu" içinde 67. sırada yer alan Şenpiliç; güçlü sermaye yapısı, 40 yılı aşkın deneyimi ve her biri alanında ihtisas sahibi yaklaşık 3.200'ü aşkın çalışanı, 425 bin tonluk piliç eti kapasitesi ve 1,8 milyar TL'yi aşan cirosuyla 'Türkiye'nin en büyük' entegre piliç eti üreticisidir. Türkiye'de piliç eti sektörünün lideri olarak (%18 pazar payıyla), sektörel anlamda tüm teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip ediyor ve 'en büyük' olmanın yanı sıra 'en iyi' olarak anılmayı hedefliyor.Oldukça lezzetli ürünler üreten Şen Piliç'in marine edilmiş tavuk çeşitlerinin tadına bakmanızı kesinlikle tavsiye ederiz.


KESKİNOĞLU PİLİÇ

Yine ülkemizin nadide markalarından birisi,sektörde neredeyse yarım asırlık bir tecrübe Keskinoğlu.Firma neredeyse Beyaz et kategorisinde pişmiş ve çiğ her çeşidin üretimini yapmaktadır.Manisa ilimizde oldukça modern ve büyük bir kesimhaneye sahip olan Keskinoğlu,aynı zaman da yumurta üretimi de yapmaktadır.Son zamanlarda mali olarak zor bir dönem geçiyor olsa da,üretimine güç kaybetmeden devam etmektedir.


ERPİLİÇ

Son yılların en gözde markalarının başında gelmektedir.Modern bir kesimhaneye sahip olmasının yanında,ülkemizde ilk defa Kuru Yolum kesme teknolojisiyle kesim yapmıştır.Erpiliç,modern kesim teknolojisine sahip olmasının yanında aynı zamanda,ülkemizde en geniş dağıtım ağına sahip olan Tavuk markalarından birisidir.Daha önce bu firmanın ürünlerini denemediyseniz,bir kez denemenizi tavsiye ederiz.


BANVİT

Beyaz Et sektöründe bir dev,neredeyse ülkemizde bulunan zincir marketlerin hepsiyle anlaşması olan,ve aynı zamanda kendi sektöründe her daim öncü ve lider olmuş bir marka.Ülke genelde bir den fazla kesimhaneye sahip olan Banvit'in ana kesimhanesi Balikesir'in ilimizin Bandırma ilçesinde bulunmaktadır.Beyaz  Sektörün de pişmiş ve çiğ neredeyse her ürünü sunan ve bununla da yetinmeyip,Hindi Eti üretimi de yapan Banvit,sektörde Basınca dayalı Yolum ve Susuz kesim yapma teknolojileri ile üretim yapmaktadır.Müşteri memnuniyetine son derece önem veren firma,en ufak şikayetleri dahi titizlikle dinlemektedir.Banvit aynı zamanda ülkemizde Mörş desteği sunan tek firmadır.Merak edenler için Banvit kelimesinin açılımı şu şekildedir: Bandırma Vitaminli Yem Sanayi.

Not: Yukarı da ismi geçen markalar Helal Kesim belgesine sahiptir.

22 yorum :

  1. Hepsini denedim en iyisi lezita bütün ürünlerde hakkını veriyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Banvit favorim. Bembeyaz eti varâ

    YanıtlaSil
  3. Yerel marketlerde satılır Lezita.

    YanıtlaSil
  4. Tavuk yikanirmi yikanmaz diyorlar doğrumu mine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıkamanız da fayda var.Zira ambalajında biriken su bazen ürünün tadını bozabiliyor.

      Sil
  5. Tavuğun üzerinde bulunan kampilobakter bakterileri tavuğu yıkadığınızda su damlaları yoluyla çalıştığınız alana, üzerinize ve etrafa yayılır.
    Çiğ tavukta bulunan bu tür bakteri ciddi sinir hasarına ve komplikasyonlara neden olabiliyor.

    YanıtlaSil
  6. tavukda hem islami ölcüler, hemde yetiştirme önemlidir. tamemen bitkisel yem kullanmak elektro şok olmadan elle kesim yapmak tamamen kuru yolum yapmak bunlar tek bir firmada var akdeniz toros firması gittim gördüm ve denedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sadece torosta değil GİMDES SERTİFİKASI OLAN TÜM MARKALAR TEMİ VE HELALDİR.

      Sil
  7. Önemli olan antibiyotik ile büyütülen hormonlu olup olmadıkları. Bu konuda bilgi önemli. Yoksa bütün markalar için aynı yorumu yapmissiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sizin yazınızdan sonra da kimse bir şey dememmiş. asıl önemli olan şey antibiyotik ve hormon.

      Sil
  8. 23 yıldır bu işi yapan biri olarak Şenpiliç Mısır ağırlıklı beslenmeden dolayı sarımsı renk olması ve lezzeti ile en iyilerdendir benşm için
    Banvir Grubunda Turuncu Poşetler
    Lezita Grubu Farmelia
    Şen Piliç Roaster
    CP 1800gr ve üstü
    Bu ürğn grupları bu camianın en iyisidir Gerisi Sıradan...

    YanıtlaSil
  9. Banvit çok kötü biz aldık zehirlendik ailecek kullanmayın

    YanıtlaSil
  10. Tartışmasız en iyisi Akdeniz Toros temiz ve sağlıklı çocuklarımıza gönül rahatlığıyla yedirebileceğimiz tek marka bu.

    YanıtlaSil
  11. Akdeniz Toros derken markamı hiç duymadm gormedim

    YanıtlaSil
  12. Cp pilicin üstünde piliç tanimam

    YanıtlaSil
  13. Turkiye.de en iyi tavuk firmasi. KESKİNOĞLU.DUR. IZGARASI.HASLANMASI.TAVUK DOLMASI. EN LEZETLI GIDA.YI VERIYOR. BEN BOYLE BIR TAVUK HAYATIMDA GORMEDIM. 100 PUANI HAKEDIYOR

    YanıtlaSil
  14. Tabiki KESKINOGLU TAVUK FIRMASI

    YanıtlaSil
  15. İyi firma şen piliçti herşeyiyle orijinal üstüne tanımam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba lezzet herkes için önemlidir firmadan firmaya ürün değişmekte ve lezzette farklılık göstermektedir

      Sil
  16. Türkiye'de yenilebilecek tek tavuk markası Akdeniz toros helal kuru yolum inanmayan gidip fabrikasını gezebilir herkese açık

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda