2.01.2020

Baby Turco Bebek Bezi Kimin?



Ülkemizde özellikle kendi üretimimiz Bebek Bezi markaları olmasına karşın,Dünya genelinde tanınan firmalar nedense daha çok desteklenmektedir.Yakın zamanda piyasaya çıkan ve henüz market raflarında yeni olarak yer alan,Baby Turco sektöre oldukça iddialı bir şekilde giriş yaptı.

Baby Turco Bebek Bezi Kimin/Sahibi Kim?

Bu soruya cevap vermeden önce firmanın yüzde yüz yerli olduğunu ve aynı zamanda Lady Turco,adında kadınlara yönelik bir ürün markasınında üretimini yaptığını ve sahibi olduğunu belirtelim.

Baby Turco markasının arkasında dev bir firma var.Markanın sahibi Gaziantep ilimizde hizmet veren,Puretex Plastik ve Tekstil Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş'dir.Firmanın bir aile şirketi olduğunu ve kendi öz sermayesi ile büyüdüğünü eklemekte fayda var.


5 yorum :

  1. Tamam onu anladık. Ama neden Puretex. Madem yerli ve Milli diyorsunuz, madem şirket Gaziantepli bir aileye ait diyorsunuz, o hadle neden yabancı bir isim kullanılmış Puretex ne demek ve neden Puretex ismi tercih edilmiş? Neden bir Türk ismi veya Türkçe isim kullanılmamış. Bir ürünü üreten Türk ise isim de doğal olarak Türkçe isim olmalı. Ama hem üreten Türk olacak, hem de yabancı isim kullanılacak. Bu bana pek inandırıcı gelmedi. O zaman Şirketin sahibi Gaziantepli aile çıkacak ekranlara, neden şirketinin ismini Türkçe değil de Puretex gibi bir yabancı isim koyduğunuzu 'ikna edici' bir şekilde açıklayacak. Yoksa kimse inanmaz yerli ve Milli olduğuna. Ve bu yüzden ben de hala yerli ve milli olduğuna inandığım molfix kullanmaya devam edeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Baby turco eruslu sağlık ürünleri yani slepy yeni markası slepy aynı yerde çıkıyor eruslu şirketler topluluğuna ait ihracat gittiği için prutex baby turco ismi kullanılmış

    YanıtlaSil
  3. Baby turco gerçekten yerli mi? aydınlatırsanız sevinirim, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Pure İngilizce "saf" demek. tex ise tekstilden geliyor tahminimce. Bence şirket bebek bezi üretmeden önce de tekstil sektöründeydi ve ihracat yapıyordu. o yüzden adının İngilizce olması gayet doğal ve yerinde. Bu arada sadece tahmin yürütüyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki bebeğimiz ve biz çok memnunuz markadan. Yolları açık olsun. 5 büyük markete girememelerinin arkasında başka şeyler döndüğüne inanıyorum.

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda