30.01.2020

LCW 2020 Çalışma Şartları/Maaşları



LC Waikiki,giyim perakendeciliğinde devasa bir zincir.Kurulduğu ilk günden beri sürekli büyümeye odaklı bir ilerleyiş ile,neredeyse ülkemizin her iline,her AVM'sine bir mağaza açmayı başarmıştır.Başarısı sadece ülkemiz ile kısıtlı değil,LCW aynı zamanda ülke dışında da büyüme potansiyelini sürdüren nadir Türk şirketlerinden biridir.Şirket kendi büyümesine karşın,ülke istihdamına da pozitif manada katkı sağlamaktadır.

Her yıl olduğu gibi bu yılda sizler için LC Waikiki'nin çalışma şartlarını kaleme alacağız.Aklınıza takılan veya yazıda bulamadığınız cevaplarınız için YORUM bölümünden soru sorabilirsiniz.Sözü uzatmadan 2020 yılı LC Waikiki Çalışma Şartları/Personel Maaşlarını ele alalım.

LC WAİKİKİ 2020 ÇALIŞMA ŞARTLARI

Firma da her şey ülkemizde var olan kanunlara göre işlemektedir.Günlük çalışa süresi yasalarca belli olan 8,5 saat olarak ayarlanmıştır.Bu 8,5 saate çay/yemek molanız dahildir.Hafta da 1 gün haftalık izin ve yılınızı doldurmanız durumunda 14+2 gün şeklinde yıllık izin kullanma hakkına sahip olursunuz.

LC Waikiki'de fazla çalışmanız zaman zaman söz konusu olsa da,bu fazla çalışmalar için Denkleştirme veya Mesai ödemesi almanız mümkündür.Kısacası fazla çalışmış olduğunz gün/saatler hiç bir şekilde kaybolmaz.

Vardiya konusuna gelecek olursak.Personel her hafta Sabahçı/Akşamcı şeklinde değişen vardiyalar ile çalıştırılmaktadır.Vardiya düzeni ve takibi ilk önce şef daha sonra ise şube müdürü tarafından yapılıyor.

LC WAİKİKİ 2020 PERSONEL MAAŞLARI

LCW'de her personel asgari ücret ile iş başı yapmaktadır.Şayet firmada yönetici veya şef değilseniz alacağınız maaş Asgari ücret olsa da,yan haklarınız maaş ile sınırlı değildir.LCW,personelinin Yemek ve Yol ücretini karşılayan nadir firmalardan birisidir.Yemek ödemesi maaş ile beraber Yemek kartına bakiye olarak yüklenmektedir.Yol ücreti ise yine maaş günü maaş ile beraber aynı anda personelin banka hesabına yatıyor.

LCW'de çalışmak istiyorsanız bilmeniz gereken en önemli konulardan biriside PRİM sistemidir.Firma mağaza genelinde Prim uygulaması ile,hedef ciroların tutturulması durumunda,personele maaşının neredeyse yüzde 15'i kadar prim ödemesi yapmaktadır.

Kısaca özetlemek gerekirse MAAŞ - YEMEK - YOL - PRİM şeklinde bir tablo çıkmaktadır karşımıza.Ve eklemekte yarar var,yönetici yani mağaza müdürü maaşları farklıdır.

LC WAİKİKİ 2020 PART TIME ÇALIŞMA ŞARTLARI/MAAŞLARI

Haftada 30 saat çalışırlar.Genelde bu haftada 4 güne tekabül eder.Çalışma saatleri üniversitedeki ders programına göre de belirlenebilir.Sabahçı veya akşamcı olurlar.sabahçı olurlarAkşamcı 22:30'da sabahı ise 17:00'da çıkar.Tabi bu ders programına-boş gün ve saatlere vb...duruma göre değişiklik gösterebilir. Mesai saatleri hariç 1 saat yemek,yarım saatte dinlenme molaları yani toplamda 1,5 saatte molaları vardır.Maaş ise,asgari ücretin yarısı kadardır.

LC WAİKİKİ İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

LC Waikiki'ye 3 şekilde iş başvurusu yapabilirsiniz.Mağazalardan,resmi İnternet sitesinden ve kariyer sitelerinden rahatlıkla başvuru yapabilirsiniz.Başvurulara ortalama 3-25 gün içinde dönüş yapılıyor.

LC WAİKİKİ KİMİN/KİM KURDU?

1988 yılında kurulan ve 1997 yılından bu yana Türkiye’de LC Waikiki Mağazacılık çatısı altında hizmet veren LC Waikiki, “İyi giyinmek herkesin hakkı” misyonu ve “ulaşılabilir moda” anlayışıyla Türkiye’yi giydiriyor. LC Waikiki, büyüme serüvenini 31 yıldır hem yurt içi hem de yurt dışında sürdürüyor. Hazır giyim sektörünün lideri LC Waikiki, bugün, 47 ülkede yaklaşık 1000 mağazası ve 43.200 çalışanıyla hizmet veriyor.

Kısa adı LCW( LC Waikiki) olan markayı 1985 yılında Fransa‘da George Amoual kurulmuştur. Ama şuanki sahibi o değildir. Bir Türktür.

LC Waikiki sahibi kim: Mustafa Küçük, Vahap Küçük, Halis Küçük, Şefik Yılmaz Dizdar, Leyla Dizdar, Ayşe Pürlen Dizdar, Pamir Güçlü Dizdar, Georges Amouyal, İsmail Hakkı Kısacık, Yalçın Çağlar, Murat Mısırlı, Muzaffer Mustafa İşçan, Muhammed Mazlum Yıldırım.

32 yorum :

  1. Bu bayram lcw destek eleman alır mı acaba cavid19 var malum

    YanıtlaSil
  2. Merhaba bu bayram lcw da destek olarak çalıştıö toplam sekiz gün 6 gün temmuz 2 gün de Ağustos ayında şu an temmuzun yattığını düşünüyorum Ağustos’ta çalıştıgım bayram dahil bi dahaki ay yatıcak dimi bide günlük ücret ne kadardı ben anlamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,evet Ağustos da çalıştığınız günleri Eylül ayında alacaksınız.Günlük ücret yaklaşık 80 TL olması gerek.

      Sil
  3. merhaba bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum ve aynı zamanda part time bir işte çalışmak istiyorum. LCW mağazalarının öğrenci çalıştırmaya olan bakış açısı nasıl acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça olumlu.Hatta öğrenciler için en iyi firmalardan birisi diyebiliriz.

      Sil
  4. merhaba part time haftanın her günümü çalışır yoksa 4 günmü?

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar hala eleman alımı var mı? Part time ya da destek olarak?

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar daha önce de yazmıştım tıp fakültesine başlayacağım nerelerde calisabiliriz diye ben lcwye basvurmustum kabul edildim, part time çalışan bir kisinin eline aylik ne kadar para gecer acaba? Itici durmamak icin para mevzunu çok sorgulayamadim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,elinize yaklaşık 1700-1800 TL arasında bir rakam geçecektir.

      Sil
  7. Merhaba acaba lcw ye başvursak ne kadar sürede işe alınırız

    YanıtlaSil
  8. Merhaba ben öğrenciyim işe alınma süresi veya garantisi varmı bu firmada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,garanti diye bir şey yok.Lakin gençlere imkan tanıyan en büyük firmalardan birisidir LCW.Ortalama 2 hafta da dönüş sağlanır.Başvurunuzu geç olmadan yapın.

      Sil
  9. Mrblar destek elemanı olarak başladım 3 gün çalıştıktan sonra 2 gün üst üste izin verdiler iki gün üste üste izin mümkün mü bir daha cagirmama ihtimalleri var mı kısacası işten çıkarılmış olabilirmiyim acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,işten çıkartma durumunda bunu size bildirirler.İşin durumuna göre,yani yoğunluğa göre izin vermiş olabilirler.Bu konuda endişe etmeyin.

      Sil
  10. Merhaba kolay gelsin lc waikiki de part time çalışan bir personel hafta kaç gün çalışabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,gün değilde 30 saat çalışmanız gerekir.Bu 30 saati 4 veya 5 günde tamamlamak mümkün.

      Sil
  11. Sabah 8.30 akşam17. 00de işten çıkan biri ne kadar ücret alır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sorunuzun cevabı konunun en başında yer alan makalede var.

      Sil
  12. Merhaba part time haftada 3 günde tamamlayabilirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,evet tamamlayabilir.Lakin genelde 30 saatlik çalışma süresini 4 güne yaymayı tercih ediyorlar.Bu biraz da yöneticinize bağlı bir durum.

      Sil
  13. Merhabalar ben destek eleman olarak ccalistim 23 gun ne kadar alabilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,2000 TL'ye yakın bir rakam almanız muhtemel.

      Sil
  14. Merhaba Ümraniye mağazası için eleman alımı var MK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,mağaza dışında bu sorunuza kimse net cevap veremez.

      Sil
  15. bölge müdürleri maaşı nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk girişler için 5500-7000 TL arasında değişiyor.

      Sil
  16. Merhaba 2021 part time ücret aynımı yoksa asgari ücretten dolayı değiştimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,2000-2150 Tl arasında değişiyor.Yakında güncl şartları sayfamızda bulabileceksiniz.

      Sil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda