3.01.2020

Sahan’da neler oluyor? Tek tek kapanıyor



İstanbul’da Acıbadem ve Bağdat Caddesi şubelerinin kapandığını duyduk.

1970’de İstanbul Caddebostan’da küçük bir lokanta olarak kurulan Sahan’ın ilk şubesi 1984’de şimdiki sahibi Tahir Tekin Öztan tarafından Plajyolu’nda açıldı.

Firma, yeme içme sektöründe Türkiye’de birçok yeniliğin ilk uygulayıcısı oldu. 50 yıllık tarihinde, bugün sıradan gibi görünen fakat uygulandığı dönem için ilk olan pek çok atılım gerçekleştirdi.

Restoranlarda bulaşık makinesinin kullanımı, fotoselli musluklar, otomatik kapılar, motorlu taşıtlarla paket servis bu yeniliklerden sadece birkaçıdır.

Sahan’ın genç ve yenilikçi bir işletmecisinin olması, büyümeyi ve gelişmeyi de beraberinde getirdi. 1992’de Acıbadem Sahan, 1994’de Suadiye Sahan, 2003’te Ataşehir Sahan Vega, 2009’da Gaziantep’in tarihi hanlarından olan Şirehan ve Yemişhan Sahan bünyesine katıldı ve Sahan Restaurant açıldı.

2013’te ise Şirehan Otel hizmete girdi. Son olarak 2014’te Sahan Kurtköy şubesi açılmıştı. Ancak köklü marka ile ilgili son günlerde küçülme haberleri alıyoruz.

İstanbul’da Acıbadem ve Bağdat Caddesi şubelerinin kapandığını duyduk. Gaziantep’teki Şirehan içinde açılan Sahan da kapanmış. Oteli de başka bir işletmeciye devretmişler. Sahan'dan şimdilik haberler bu kadar. Yeni bilgilere ulaşırsak aktaracağız…

Para Dergisi

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda