3.01.2020

Yeni yıl 12 şirket için iflas ve konkordato getirdi



Yılın ilk iş gününde iflas ve konkordato ilanları kaldığı yerden devam etti. Çok sayıda şirketten peş peşe iflas ve konkordato ilanı haberi geldi.

Ekonomik krizin etkisiyle Türkiye'de küçük ve büyük neredeyse tüm ölçekteki şirketler ekonomik krizden etkilenmişti. Öyleki yılın son günlerinde havacılık devi Bora Jet iflas etmiş, otobüs üreticisi TEMSA da konkordato ilan etmişti.

Yeni yılın ilk iş gününde de konkordato ve iflaslar devam ediyor. Bora Jet'in iflas ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi gazetede çok sayıda şirketin de iflas ve konkordato ilanına yer verildi. Altı şirket konkordato, altı şirket ise iflas ilan etti.

İflas ve konkordato ilan eden 12 şirket ise şöyle:

Bursa'da MET İnşaat, konkordato ilan etti. Şirkete Asliye Hukuk Mahkemesince konkordato komiseri atandı. Sakarya'da ise Petekli İnşaat konkordato ilan etti.

Bursa'da konkordato ilan eden şirketlerden bir diğeri ise Oktaylar Çelik. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirkete konkordato komiseri atadı.

Hatay'da Erkon Petrol konkordato ilan etti. İzmir'de konkordato ilan eden şirket ise Şamil Çeyiz oldu. Şirketlere konkordato komiserleri atandı. İstanbul'da ise Lanova Ev Gereçleri A.Ş., konkordato ilan etti.

Resmi gazete'ye göre iflas eden şirketler ise şöyle:

Cicikom Tekstil, Tozlu Tekstil, F-B OİL Petrol, Pure Fitness, Onüç Reklam ve Bora Jet.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda