17.02.2020

Beğendik İlklerin Marketinde Neler Oluyor





Beğendik İlklerin Marketinde Neler Oluyor?


Beğendik Gurubu Makro Marketlerden almış olduğu mağazaları kapatmaya başladı 2020 yılına mağaza kapatarak giren beğendik gurubu önümüzdeki süreçte neler bekliyor.


Sektör oldukça zorlu bir zaman diliminden geçiyor.Bu süreçte bir çok firma ya kepenk indiriyor ya da olabildiğince küçülmeye gidiyor.Şüphesiz Beğendik grubu şu an için sektör de oldukça sıkıntılı bir dönem geçiren firmalardan sadece bir tanesi.

Kayyum denetimine giren Beğendik Grubu,geçen süre de gereksiz yatırımlardan uzak durdu ve karlılığı az olan hatta, zarar yazan bütün mağazalarından kurtuldu. Bir süre mağaza açmadan geçiren Beğendik Grubu Makro marketlerden almış oldukları mağazalarla gündeme tekrar gelmişti fakat krizden bir türlü kurtulamayan Beğendik Gurubu yaptıkları bütün hamlelerle bu kötü gidişe bir dur diyemedi.


Beğendik Grubu Eylül ayında Nevşehir mağazasını kapattıktan sonra başta Kayseri ve Ankara olmak üzere bir çok mağazasını kapatmaya başladı ve 2020'nin ilk haftasında Makro marketlerden almış oldukları ERYAMAN MAĞAZASINI kapatarak yeni bir sürece girdi ve Kayseri bölgesinde rakiplerine mağaza devrederek (Kayseri gross ve şehzade) olmak üzere Kayseri bölgesinde şubelerini devretmeye başladılar ve personel çıkışlarına hız verdi. Fakat Rela gurubu ve Beğendik Grubu olsun çıkartılan personellerin hiç birinin tazminatları ödenmediği söylenmekte ve bu doğrultuda işten çıkartılan personeller mahkemeye vererek haklarını aramaktadır.


Kulislerde konuşulanlara göre Beğendik gurubunda çalışmakta olan personeller iki ayı geçkin bir süredir maaşlarını alamadıklarını konuşulmakta maaş alamayan bir kısım personel iş bırakmakta çalışan personeller ise Patronların Ensesindeyiz Haberleşme Dayanışma ve Mücadele Ağı ile irtibata geçerek örgütleşme aşamasında oldukları söylenmekte maaş alamayan çalışanlar topluca iş başı yapmama kararı alacakları gündeme getirilmektedir.

2 yorum :

  1. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. İşçi haklarını ödeme yıllarca çalıştır tazminatsız işten çıkar hileli konkordato talebinde bulun sonra mağaza devral yada yeni mağaza aç ne bekliyordu herşey toz pembe değil binlerce işçinin ahı var. Başta MAKROMARKET REAL METRO BEĞENDİK MEŞHUR PEYNİRCİ VS. VS. VS.

    YanıtlaSil
  2. Beğendik işçilerine her şey hak.Ben hayatımda bu kadar yalaka ve korkak personelleri görmedim.3 ay maaş verme yine çalışırlar.E böylede olunca patronları vuruyor semeri.Yani zerre üzülmeyin hak ediyorlar.

    Ben kayseride yıllarca çalışmış biriyim.Adamlar 15-20 yıl çalışan personelleri şeyini silip bir peçete misali kenara attılar.Hemde bir kuruş vermeden.Ve hiç birisininde sesi çıkmıyor.Hala Hacı Beğendik'e yalamalık yapmanın peşindeler.

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda