23.05.2020

A101'den Devasa Depo Açılışı



A101'in 24 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen yeni deposu Antalya'da hizmete girdi. Meyve sebze operasyonu için açılan yeni depo sayesinde A101, 45 çeşide varan taze meyve ve sebzeyi, günlük sevkiyatlarla Türkiye'nin her köşesindeki 9 bin marketine ulaştırıyor.

Müşterilerine tüm ürün gruplarında kaliteli ve uygun fiyatlı hizmet verebilme hedefine uygun olarak, meyve sebze operasyonunu genişleten A101, meyve sebze operasyonları için ayrı bir birim kurarak, tedarik ve sevkiyatını merkezileştirdi. Bu kapsamda, haftanın belirli günleri yapılan sevkiyatlarını “her güne” çıkarttı. Bu yeni uygulama ile Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde bulunan 9 bin A101 marketinde tüketiciler, uygun fiyatlı ve taze meyve sebze ürünlerine günlük olarak erişebilecek. A101’in meyve sebze operasyonu ile ürünlerin çeşitlilik, tazelik ve sürekliliği sağlanırken, yeni istihdam da yaratılıyor.

Yüksek kalite ve hijyen standartları ile günlük meyve sebze sevkiyatı

Antalya Döşemealtı Organize Sanayi Bölgesi’nde, tüm hijyenik standartları sağlanarak toplam 24 bin metrekare alan üzerine inşa edilen yeni depodan, yaklaşık 80 araçlık TIR filosuyla tüm A101 depolarına her gün sevkiyat yapılacak. Türkiye’nin dört bir yanındaki üreticiler, ihracatçılar, ithalatçılar ve kooperatiflerden yapılan meyve sebze tedarik operasyonu, soğuk taşımacılığa uygun ATP belgeli, iklimlendirme, uydu ve ısı takip cihazları ile donatılmış A101 araçları ile gerçekleştirilecek.

Hijyen ve kalite standartlarına vurgu yapan A101 Meyve Sebze Genel Müdürü Gürol Kıraç “Tecrübeli kalite kontrol ekibimizle, depoya giren tüm ürünleri kontrollerden geçiriyor, kalite ve niteliği uygun olan sezonuna göre 70 çeşide varan ürünü, her gün müşterilerimizle buluşturuyoruz” dedi.

Üretim bölgelerinde, doğrudan üreticilerden alınan ürünleri, A101 meyve sebze depoları aracılığıyla Türkiye’deki tüm il ve ilçelere ulaştırarak yerli üretimi ve üreticileri de desteklediklerini belirten Gürol Kıraç, “Tedarik zincirinin başlangıcını üreticilere en yakın noktalarda kurmayı planladık, böylece özellikle küçük üreticilerden, bölgesel kooperatiflerden alımlar gerçekleştirebileceğiz. Bize ürün tedarik eden tüm paydaşlarımızın ürünlerinin tamamını ya da büyük kısmını kendi üretimlerinden sağlıyor olmaları bizim için değerli” diyerek A101 olarak şirket yaklaşımını ifade etti. Şu an aylık ortalama 30- 40 bin ton civarında gerçekleşen satın almanın yılsonuna doğru aylık 50-60 bin tona çıkmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda