26.06.2020

Birşah Yoğurt Fiyatları 2020





Birşah Yoğurt Fiyatları 2020

Birşah'ın fiyat listesi aşağıda verilmiştir. Birşah Yoğurt Fiyatları için makalenin devamını okuyunuz.

Süt ve Süt Ürünleri


Yoğurdun en önemli özelliklerinden bir tanesi kemik yapısı için önemli olan kalsiyumu içermesidir. Kalsiyum genel anlamda bünye için enerji sağlar. Yoğurt ayrıca kilo vermek ve soğuk algınlıklarını gidermek için önemli bir şifa kaynağıdır. Yoğurt organik ise kısa sürede faydalarını hissetmek mümkün. Akşamları yatmadan önce bir kase yoğurt yemek ayrıca iyi bir uyku çekmek için faydalı olabilir. Yoğurt ayrıca cilt ve saç sağlığı için de faydalıdır. Cilt maskelerinde yoğurt çok geniş bir yelpazede kullanılmaktadır.

Yoğurt Kilo Vermeye Yardımcı Olur: Yapılan birçok bilimsel araştırma yoğurdun kilo vermeye yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Yoğurdun içerdiği kalsiyum ve amino asitler bünyede bulunan fazla yağları yakarlar. Bunun yanında kasları kuvvetlendirir. Bununla birlikte gereksiz yağların dışarı atılmasında yağ hücrelerine katkıda bulunurlar.

Yoğurt Zararlı Bakterileri Etkisiz Hale Getirir: Yoğurt bağırsak enfeksiyonuna neden olan zararlı bakterilerin dışarı atılmasına yardımcı olur. Genel anlamda sindirim sistemi için faydalı bir besin kaynağıdır. Yoğurdun sindirimi kolay olduğu için özellikle diyet yapanların akşam saatlerinde tüketmesi önerilir.

Yoğurt Bünyeyi Kuvvetlendirir: Bir porsiyon yoğurt, önemli bir miktarda potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko ve vitamin B5 (pantotenik asit) içermektedir. Yoğurt ayrıca, kırmızı kan hücreleri korur ve sinir sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olan B12 içerir. Düzenli olarak yoğurt tüketimi bu besinlerin eksikliğinden kaynaklanan açığın ortaya çıkmasını engeller.

Yoğurt Yüksek Tansiyonu Önleyebilir: Günlük olarak tüketmemiz gereken tuz miktarını aşmamız durumunda hipertansiyon, böbrek ve kalp hastalıklarına yakalanma ihtimalimiz yükselir. Yüksek tansiyonda birçok hastalığın ana sebebidir, özellikle kalp sağlığını ciddi anlamda tehdit eder. Bu yüzden günlük bir kase yoğurt tüketimi hipertansiyonu engeller ve dolaylı olarak bu genel vücut sağlığını korur.

Yoğurt Soğuk Algınlığından Korur: Bu konuyla alakalı yapılan birçok bilimsel çalışma yoğurdun soğuk algınlıklarını önlediğini ortaya koymuştur. Günlük düzenli olarak tüketilen bir miktar yoğurt hücrelerin mikroplarla savaşmasını kolaylaştırır. Ayrıca yoğurdun kan hücrelerini güçlendirme özelliği vardır. Yoğurdun hücreleri güçlendirmesi genel anlamda bağışıklık sisteminin faydasınadır. Güçlü bağışıklık sistemi kış aylarında soğuk algınlığından kaynaklanan hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

Yoğurt Diş Sağlığı İçin Faydalıdır: Marmara Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma sonucu, yoğurdun diş mineleri için çok faydalı bir besin kaynağı olduğunu ortaya koymuştur. Bunun yanında yoğurdun bol miktarda içerdiği laktik asitler diş etlerini korumada önemli görevler üstlenmektedirler. Günlük olarak tüketilen bir kase yoğurt diş ve dişe bağlı hastalıklara yakalanma riskinizi azaltır.

Yoğurdun Göz Sağlığına Faydaları: Özellikle aşırı yorgunluktan kaynaklanan göz altında şişme ve kararmalar yoğurt sayesinde giderilebilir. Yoğurdu gözün altında kararmış kısma 15 dakika kalacak şekilde uygulayın. Bu kararmaları ortadan kaldıracaktır.

Birşah Yoğurt Fiyatları 2020

Birşah yoğurt kaymaklı 1,500 gr 9,95 tl

Birşah yoğurt süzme 1 kg 10,50 tl

Birşah yoğurt 2 kg 8,75 tl

Birşah yoğurt 500 gr 2,95 tl

Birşah yarım yağlı yoğurt 2 kg 8,95 tl

Birşah tam kıvamında yoğurt 3 kg 14,50 tl

Birşah yoğurt 3 kg 12,95 tl

Birşah yoğurt 1,500 gr 7,45 tl

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda