1.07.2020

Has Tavuk Kimin



Has tavuk markasını sıklıkla A101 mağazalarında görmekteyiz. Bu yazımızda sizler için has tavuk firmasını araştırdık ve has tavuk islami koşullara göremi kesim yapılmaktadır.

Evet, İslami usullere göre Helal kesim yapılmaktadır. Kesim sırasında piliçlerin yüzü Kıble (Mekke yönü) yönüne bakmaktadır. Kasaplarımız tarafından “BİSMİLLAH” denilerek besmele çekilmekte, sonraki her bir piliç kesiminde helal kesim için Allah’ın adı tekrar edilmektedir. El ile kesim gırtlağın (Adem elması) biraz altındaki bir noktadan ve kanamayı hızlandırmak için, kesim sırasında soluk borusu (halqum), yemek borusu (mari) ve boyun arteri ve şah damarı (wadajain) kesilerek yapılmaktadır. HasTavuk İslami şartlara uygun helal kesim yaptığını İslami belgeler ve ICRIC belgesi ile tescillendirmiştir.

1972 yılında Bursa’da kurulan, sürekli gelişen, teknolojiye ayak uyduran ve sektörü yakından takip ederek gelişimine katkıda bulunan HasTavuk, damızlık yumurtadan, yumurtalık ve etlik civcive, yarkadan, yem ve tavuk eti üretimine kadar, tavukçuluğun her alanında faaliyet göstermektedir. Yumurtalık civcivde Türkiye üretiminin %70’ini karsılayan HasTavuk, kuluçka kapasitesiyle tek çatı altında Avrupa ve Türkiye’nin en büyük damızlıkçı firmasıdır.

Deneyim ve sahip olduğu tecrübesi ile bir ülkeye canlı hayvan ihracatını ilk kez yapan, hiç girilmeyen pazarlara giren, sektöründe en fazla ihracatı gerçekleştiren firma olmanın hakli gururunu taşımaktadır. Ürettiği kaliteli ırklarla, sağladığı müşteri memnuniyetiyle, sektöründeki başarısını aldığı kalite ve basari ödülleriyle tescillemektedir. Ülke ekonomisine kattığı değerlerle birçok kurum ve kuruluş tarafından defalarca ödüllendirilen HasTavuk, kalitesi ve üstün başarısıyla Mükemmellik Ödülü’nü birçok sefer Türkiye’ye kazandırmış tek firmadır.
Has tavuk yönetim kurulu şeması

Kurucular

Sedat sırrı sezer
İsmail hakkı yılmaz

Yönetim Kurulu

Müjdat sezer Yönetim kurulu başkanı
Özgür yılmaz Yönetim kurulu başkan yardımcısı

Yönetim Kurulu Üyeleri

İsmail hakkı yılmaz
Özlem yılmaz
Müjdat sezer
Bahadır sezer
Fidan Yılmaz
Selin sezer güra

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda