19.07.2020

A101 Dondurulmuş Ürün Fiyatları 2021




Her evin buzluk kısmı hemen hemen doludur ve bazı hanelerde ek olarak evlerine -18 dolaplar almaktadır bu da marketler için farklı bir sektör oluşturmaktadır. Buzdolaplarının vazgeçilmezi, hazır ve pratik yemekler hazırlayabileceğiniz dondurulmuş gıda grubunda, ailenizin tüm bireylerini memnun edecek, pizza, patates, milföy, sigara böreği, kayseri mantısı ve hamburger köfte gibi çeşitleri marketler müşterilerinin beğenisine sunuyor. Günlük yaşantınızı kolaylaştıran hazır yiyecek alternatiflerinin yanı sıra her yaşın vazgeçilmezi dondurma çeşitlerinide marketlerde sizler için sıcak yaz günlerinin uğrak mekanı oluyor bu donuk ürün satılan dolapları.



Dondurulmuş gıdalar belki de en sağlıklı gıdalardır. Dondurma işleminde besin içinde olan vitamin ve mineraller kaybolmaz. Üstelik, dondurulan gıdalar içinde mikroorganizmalar üremez. Bu nedenle dondurulmuş gıdalar en sağlıklı gıdalardır.

Her besinin ayrı bir dondurma ve saklama derecesi vardır. Bu derecelere dikkat etmek dondurulmuş gıdayı sağlıklı yapan unsurdur. Tüketicilerin dondurulmuş gıda ile ilgili bilgi sahibi olması ve derin dondurucuların artık her eve girmesi nedeni ile, dondurulmuş gıda tüketimi ülkemizde artmıştır.

Dondurma işlemi nasıl yapılır?

Sebzeler, meyveler veya etler toplandıktan sonra ön hazırlıklardan geçerler. Bazıları yıkanıp, temizlendikten sonra haşlanır. Hücrelerde bir tahribat yapmadan IQF ( Bireysel hızlı dondurma) işleminden geçer. Burada amaç, besinin içinde bulunan suyun buz kristallerine döndürmedir. Böylece, fiziksel, kimyasal açıdan bozulmaları engellenmiş olur. Bu yöntem ile besin bitkisel hayata sokularak içinde mikroorganizma üremesi dahi durdurulur.

Soğuk zincir nedir? Besinlerin üretim aşamasından evinize gelinceye kadar bozulmasının önlenmesi için belirli soğuk alanlarda tutulmasına soğuk zincir ismi verilir. Dondurulmuş gıdalar için soğuk zincir çok önemlidir. Çünkü, besin soğutma ile dondurulduktan sonra var olan sıcaklığı düşmeye başlayınca mikroorganizmalar ürer ve besin bozulur. Bu nedenle, besinin fabrika ortamından itibaren soğuk depolarda, marketlere ulaşırken soğutmalı araçlarla, marketlerde derin dondurucularda saklanması gerekir. Bu halkalardan birinin yerinde olmaması yani soğuk zincirde olan aksama ciddi problemlere neden olur.

Dondurulmuş besinler nasıl kullanılır?

Dondurulmuş besinlerde en önemli konu besinin çözdürülmesidir. Pek çoğumuz, dondurulmuş besinleri oda sıcaklığında, kalorifer üzerinde veya fırında yüksek sıcaklıkta çözdürürüz. Fakat, en önemli konu dondurulmuş besinin düşük sıcaklıkta hızlı çözdürülmesidir. Bunun için en uygun yöntem, buzdolabının alt raflarında bekletmedir. Bu işlem yapılırken ürünü cam kap veya naylon torbalara sarmak gerekir. Çözünürken suyunun başka gıdalara bulaşmasını önlemek için elinizden gelen yapılmalıdır. Ayrıca, mikrodalga fırınların çözdürme programında da rahatlıkla dondurulmuş gıda çözdürülebilir. Dondurulmuş gıda kullanılırken çözdürülmüş gıda asla tekrar dondurulmamalıdır. Bu durumda gıda zehirlenmeleri yaşanabilir.



Dondurulmuş gıda tüketiminin faydaları ve zararları



Dondurulmuş gıdaların yararları nedir?



Dondurarak gıda saklama işleminde herhangi bir katkı maddesi kullanılmaz. Gerekli koşullarda uzun süre saklanabilirler. Yıkanmış, ayıklanmış olduklarından pratiklik sağlarlar. Sebzeler, meyveler, unlu mamuller, balıklar bu yöntem ile saklanabilmektedir. Türkiye’de en fazla patates dondurulmuş ürün olarak satılmaktadır.



Dondurulmuş gıdaların içinde katkı maddesi olmadığından ve besin öğeleri içinde bozulmadığından rahatlıkla tüketilebilir. Kış veya yaz aylarında hormonlu gıdalar yerine dondurulmuş gıda tüketmek sağlığımız açısından çok daha iyidir.



Soğuk zincir ne demektir?



Dondurulmuş gıdaların dondurulma işleminden evinize gelinceye kadar olan sürede soğuk ortamlarda saklanması ve yolculuk etmesine soğuk zincir ismi verilir. Dondurulmuş ürünlerin -40 derecede dondurulup, tüketimine kadar olan sürede -18 derecede korunması sağlanır. Dondurulmuş besinler dondurma işlemi sonrası -30 derecede fabrika depolarında 150 gün saklanır. Dağıtım yapılırken ve marketlerde -18 derecede beklemek zorundadır.



Dondurulmuş gıda alırken dikkat edilmesi gerekenler



Marketlerden dondurulmuş gıda alırken en son alınmalıdır. Bu durumda ürün bozulmadan eve ulaşmaktadır.



Alınan dondurulmuş ürün üzerinde kar ve buz olmamalıdır.



Eve getirilen ürün hemen evde derin dondurucuya koyulmalıdır.



Bu tür gıdaları buz kabı veya donmuş ürün torbalarında taşımak sağlıklıdır.



Buzu çözülen gıda tekrar asla dondurulmamalıdır



.Buzdolabında oluşan saklama koşulları dondurulmuş gıdaların ömürlerini ortaya koymaktadır.6 derecede derin dondurucuda saklanan besin 1 hafta, 12 derecede saklanan besin 1 ay, 18 derecede saklanan besin 3 ay kadar bekleyebilir.



Derin dondurucuda bekleyen besinlerde mikroorganizma üremesi durur. Çözdürmeden sonra hızla tekrar başlar. Bu nedenle ürünler bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır. Çözdürülen besin tekrar dondurulursa besin zehirlenmesi bile yapabilir. Dondurulmuş ürün, oda sıcaklığında, su içinde, kalorifer üzerinde ve hafif ateşte bırakılarak yapılmamalıdır. En sağlıklı çözdürme dolabın içinde ya da mikrodalgadadır. Dolap içinde bekletiliyorsa bir cam kap içinde olmalıdır. Üründen akan sular diğer gıdalara ulaşmamalıdır. Çözdürülen besinler hemen tüketilmelidir.




A101 Dondurulmuş Ürün Fiyatları 2021

Dondurulmuş künefe 120 gr 2,95 tl

Sefer usta maraş usulü sade 1 kg 17,95 tl

Çikolatalı dondurma 1 kg 17,95 tl

Dondurulmuş çikolatalı sufle 2*100 gr 7,45 tl

Özsüt sefer usta san sebastian cheesecake 650 gr 19,75 tl

Beşuzzi dondurulmuş çikolatalı pasta 650 gr 20,95 tl

Beşüzzi frambuazlı / limonlu ceheesecake 650 gr 18,95 tl

Nimet dondurulmuş su böreği 800 gr 16,95 tl

Uno sade 1/8 baget ekmek 370 gr 7,25 tl

Beşuzzi dondurulmuş pasta fıstık bahçesi 600 gr 19,95 tl

Sam dondurulmuş katmer 135 g 4,75 tl

Beşüzzi  bitter çikolatalı profiterol 600 g 15,45 tl

Has tavuk dondurulmuş baget kg 10,95 tl

Nimet lahmacun 4*110 g 13,95 tl

Nimet dondurulmuş su böreği 800 gr 15,95 tl

Elma dilimli patates 5,95 tl

Dondurulmuş soğan halkası 400 g 5,95 tl

Dondurulmuş künefe 500 g 29,95 tl

Dondurulmuş piliç çıtır burger 900 g 12,95 tl

Dondurulmuş dana döner 250 g 11,95 tl

Dondurulmuş hamburger köfte 250 gr 8,50 tl

Dondurulmuş akçabat köfte 500 g 27,95 tl

Ispanaklı peynirli mini rulo 500 g 9,50 tl


Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda