21.07.2020

Yemek Sektöründe Kırmızı Alarm



Catering Guide Dergisi ve YEMEKDER Platformu, 'Temmuz 2020 Toplu Yemek Üreticileri ve Catering Sektörü Raporu'nu yayınladı. Rapor verilerine göre bu yılın ilk yarısında sektördeki firmaların % 8,7'si faaliyetine son verdi.

YEMEKDER Platformu ve 16 yıldır düzenli olarak yayınlanan Catering Guide Dergisi ortak çalışmayla; toplu yemek üreticileri ve catering firmalarının, pandemi sürecinde ne durumda olduklarını araştırdı. Toplu Yemek Üreticileri ve Catering Sektörü Raporu'nun 2020 yılı ilk 6 aylık sonuçlarına göre 'toplu yemek üreticisi ve Catering firmalarının % 8,7’si faaliyetine son verdi. Yüzde 9.2 sinden ise bilgi alınamıyor.

Yapılan araştırmanın sonuçları ile ilgili Catering Guide Dergisi Yayın Yönetmeni Dursun Arık ve YEMEKDER Platformu sözcüsü Engin Güner yaptıkları ortak
açıklamada şunları söylediler:
“Toplu yemek üreticileri ve catering firmaları, ülkemizde en yüksek istihdam sağlayan emek - yoğun sektörlerden biridir. Ev dışı gıda ve sarf malzemelerinin büyük bir bölümünü toplu yemek üreticileri ve catering firmaları tüketmektedir. Diğer yatırım ve tüketimleriyle başta endüstriyel mutfak ve makine üreticileri, otomotiv, ambalaj, fırıncılık, akaryakıt gibi sektörleri de beslemekte ve harekete geçirmektedir. Catering Guide Dergisi ve YEMEKDER Platformu işbirliğiyle, bu konularda bir dizi araştırma gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımızın sonucunda sektörün envanterini çıkaracağız.”

Catering Guide Dergisi Yayın Yönetmeni Dursun Arık araştırmanın nasıl yapıldığı ve sonuçları hakkında şunları söyledi. “Adres Bankamızda kayıtlı firmaları örnekleme methodu ile aradık. 2020 yılına girdiğimizde faal olan firmaların ne durumda olduklarını tespit etmeye çalıştık. Araştırma 66 şehirden 1004 firma ile görüşülerek yapıldı. 2020 yılının Ocak ayından Haziran sonuna kadar olan değişiklikleri belirledik. Altı ay gibi bir sürede firmaların % 8,7’inin kapanmış olması ve % 9,2’sinden ise bilgi alınamaması, sektördeki yemek firmalarının yaklaşık % 18’inin devam etmediği gibi bir anlam çıkıyor.

Rakamlar sektörün önemli bir iletişim eksikliği olduğunu söylüyor. Firmaların %27,7’sinin web sayfası olmaması ve % 21,2’sinin hiç e-posta kullanmaması çok şaşırtıcı. Dikkat çeken bir başka veri de, “Yetkili İsmini Paylaşmaktan Kaçınanlar’da… Bu da çok ilginç ve ayrıca üzerinde düşünülmesi gereken bir husus.”

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda